חדש, ושאלה

Syd123

New member
חדש, ושאלה

היי, אני חדש כאן. אני ממש אוהב את הלהקה ( לאחרונה השלמתי לעצמי את כל הדיסקוגרפיה של הפלוידז). אני מקווה שהיה פה מעניין... ועכשיו לשאלה שלי: הצד האפל של הירח הוא כידוע דיסק מדהים. לכל צליל בו , לכל הברה, ובוודאי לכל רצועה - יש משמעות. השאלה שלי היא לגביי הרצועה השמינית - Any colour you like. לגבי כל שאר השירים, הבנתי איך הם מתחברים לקונפסט, למסר הכללי של האלבום. עד לרצועה זו, מתאורים כל הדברים הקשורים בחיי היומיום שמביאים את האדם לטירוף. שתי הרצועות שאחרי הרצועה הזו, מדברות כבר על הטירוף עצמו. אבל מה בדיוק המשמעות של הרצועה הזו עצמה? סוג של קטע מעבר? מה ניסו הפלוידז להביע בקטע האינסטרומטלי ( מדהים, אגב) הזה? ומה המשמעות של השם עצמו? ועוד שאלה קטנה: ראיתי שאתם משחקים במשחק בו אתם בוחרים את האלבום הטוב ביותר של הפינק פלויד. אני אשמח אם תסבירו לי את החוקים, את המסגרת של המשחק הזה (זמני הצבעה, מספר קולות שדרושים להעפה) כדי שאוכל להשתתף גם.

The Walrus

New member
אממ...

בהתחלה גם אני לא אהבתי את הקטע הזה, אבל עכשיו אני מת עליו, אחד הגדולים באלבום לדעתי. בעיקרון מבחינת קונספט הוא מהווה הדרן שלישי לbreathe (שים לב שהאקורדים זהים רק טון למטה). זה (כמו is there anybody out there בחומה) אמור להוות איזשהו "קטע אווירה", או ככה לפחות אני רואה אותו. הקטע משוגע לגמרי - כל צליל סינטי חוזר עשר פעמים, הגיטרה ספוגה באפקט univibe הזוי, פשוט הכל משתגע... ככה זה בפינק פלויד - איפה שהמילים לא מספיקות, הם מגייסים את המוזיקה (לדוגמה, סולו הסיום בcomfortably numb, שמעביר את הרגש הרבה יותר טוב מכל מה שרוג'ר ווטרס היה יכול לכתוב). לדעתי הפואנטה פה זה איזשהו קטע שמתחיל רגיל יחסית, והולך ונהיה משוגע עם הזמן. שים לב שבסוף הסינטי והגיטרה מתנגשים, יוצרים ניגודיות ביניהם, הכל פשוט משתולל... עד שעוברים לbrain damage. שם השיר לקוח ממשפט של מישהו שאני לא זוכר את שמו על מכונית מסויימת (פיאט נדמה לי) שהיה ניתן לקנות רק בשחור: "you can have it any colour you like, as long as it is black". בקשר למשחק, בהתחלה הייתה רשימה של כל האלבומים של פינק פלויד, ואז הצבענו לאלבום הגרוע ביותר (שהיה, אגב, a momentry lapse of a reason) והוא עף, ואז הצבענו על הכי גרוע ממי שנשאר, וכן הלאה... כרגע נשארו חמישה (דארק סייד, וויש, מדל, אטום הארט מאדר ופייפר) כאשר נדמה לי שפייפר עף (כל כך לא מוצדק...). ודרך אגב - ברוך הבא לפורום!

FunkyMonk

New member
וואי,

קודם כל, קראו לו הנרי פורד! ושנית, הוא אמר את זה על מודל הפורד החדשה שיצא כמה שנים לפני. לדעתי הקטע פה הוא בעיקר השם שלו, אח"כ אסביר על המוסיקה. השם, כפי שכבר נאמר, נלקח ממשפט של הנרי פורד, שהיה אחראי לייצור מכוניות הפורד. (דה..) המשפט היה אומנם בתור בדיחה, אבל אני רואה את זה בצורה שונה (ואני חושב שגם ווטרס ראה זאת בצורה שונה). המשפט הזה הוא כל כך עצוב, וכל כך נכון, גם בימינו, כי אף אחד לא למד. כמובן שאתה יכול לקבל את המכונית באיזה צבע שאתה בוחר, כל עוד זה יהיה שחור. "זוג אני מנצח פרט אתה מפסיד" משהו כזה. הרעיון שיש לך בחירה בחיים, זו הכל אשליה גדולה שאינה אמיתית כלל. כי אין לך בחירה בחיים. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כל עוד זה מה שאני אומר לך לעשות. מאד אכזרי המשפט הזה, מאד משקף את החברה הקפיטליסית. פה מגיע לדעתי הרעיון הגאוני מאחורי המוסיקה. הקטע הוא כמובן קטע של סינתיסייזר... סינתיסייזר בזמנו נחשב למכונה מופלאה, שמוציאה צלילים בלי שצריך לנגן אותם - והיא לעולם לא מזייפת! אבל היא מכונה, אין לה רגשות, והיא לא מנגנת מהלב, ובגלל זה אין לה את מה שיש לגילמור, או לרייט, או לווטרס כשהוא שר. השיר הזה מסווה את זה שזו מכונה ש"מנגנת" ברקע. אתה לא שם לב שזו מכונה, נכון? זה נשמע ממש כאילו מישהו עם רגש מנגן את זה, קטע גאוני של הפלויד לטעמי. סימן לבאות, שבאלבום הבא יגיעו הרעשים המחרשים של המכונה האמיתית, וזה לדעתי רק קדימון לשיר ההוא. השיר הזה דווקא לדעתי לוקח חלק גדול בקונספט של האלבום, במיוחד כי הוא נכנס בין אנחנו והם לבין בריין דמג'..

The Walrus

New member
לא חשבתי על זה ככה

גם הגיטרה כל כך ספוגה בunivibe שקשה להבין שזאת גיטרה. רעיון יפה!
אגב, מצטער בקשר לטעות על פורד, פשוט לא זכרתי...

RoieL

New member
זה הרעיון בהחלט, גם דייב אמר. והציט

וט של "זוג אני מנצח פרט אתה מפסיד" זה מ- Friends.

RoieL

New member
ואגב, הקטע הזה הוא האהוב עלי

בכל הזמנים יחד עם BD ואקלייפסד. שום גיטרות ספוגות ביוניווייב, אולי הגזימו עם ההרמונייזר שתקעו על הסינטי, אבל.. טוב, בעצם גם זה לא. הקטע הזה מושלם. [ועזבו שאני לא משרשר נכון, אני רץ לשמוע את זה איך שאני שולח].

Syd123

New member
תודה! ( ועוד שאלה שחשבתי עליה)

האתה ופנקי מונק הוספתם לי הרבה נקודות למחשבה... האמת שבהחלט שמתי לב שיש דמיון גדול לbreath. אבל כל הניתוח המזויקלי המעמיק... ואוו תודה. והעניין עם הבחירה בחיים וצבע השחור - פתאום השם של האלבום מקבל אור שונה לגמרי. והאמת? באמת חשבתי על זה שהרצועה הזו מזכירה גם את " וולקאם טו דה משין " מהלוואי והיית פה. ועכשיו שאלה: מה הפשר של המנסרה על כריכת האלבום? והפירימידות שבפנים? מהי המשמעות שלהן?

The Walrus

New member
לא יודע מה הפשר

פינק פלויד עצמם לא יודעים לדעתי. הסיפור מאוד פשוט: סטורם תורגמסון, מעצב האלבומים הקבוע של פינק פלויד, הציע להם כמה עטיפות שהוא המציא. ממש בשנייה שהם ראו את העטיפות, כל הרביעיה בחרה פה אחד במנסרה, ואז הם החליטו שהיא הכי מתאימה....

The Walrus

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לעשות FF באיזשהי נקודה בדארק סייד זה פשע. זה קטע גאוני, והדיסק לא היה אותו דבר בלעדיו. ואגב, לא היה מזיק אם היית מוסיף איפשהו במשפט "לדעתי" במקום לקבוע עובדות...

שלום חן

New member
למה אנחנו...

אנשים טיפשים שלא מבינים שהכל על דעות אישיות מבלי לצרף "דעתי", עזוב אותך שטויות, אז הנה לדעתי, טוב.

RoieL

New member
עזוב,

גם On The Run זה זבל, ואלייפס? איזה בזבוז של שתי דקות ושנייה...

The Walrus

New member
בקיצור

לזרוק את הדארק סייד לפח וללכת לשמוע בריטני ספירס.

RoieL

New member
../images/Emo45.gif פשוט עיצבה את המוזיקה

אבל אח"כ באלבומים האחרונים היא התפרקה והיו גרושים מכוערים בבית משפט. ועכשיו יש לה זכויות על Oops I did it again והיא יכולה להופיע עם זה בברלין!!!!!!!!!

Anuerysm

New member
לכבוד 2007 זה השתנה

מהיום כולנו אומרים "לזרוק את הדארק סייד לפח וללכת לשמוע מיי כמיקל רומאנס"

RoieL

New member
איפה זה משודר?

בחיי שעד היום לא הבנתי מה זה חוץ מזה שיש לזה זמר בשם ג'רארד.

למעלה