חדש חדיש ומחודש, היכלי תרבות חדשים בארץ

חדש חדיש ומחודש, היכלי תרבות חדשים בארץ

מזל טוב לכפר סבא שחונכת מחדש בשבת את היכל התרבות שלה (חיקוי מוקטן של היכל התרבות בתל אביב) לאחר ששופץ ב52 מיליון שקל ומספר המקומות בו גדל מ600 במקור ל800.

מזל טוב גם לזכרון יעקב שם ניפתח לאחרונה מרכז אלמא (בעבר הרחוק בית הבראה מבטחים) ובו גם כמה אולמות מופעים שהמרכזי בהם מכיל 450 מקומות וכולל גם עוגב בילד אין.

ואם כבר אז מזל טוב גם לרחובות שפתחה לאחרונה את היכל התרבות החדש שלה (בית העם, שחלקו מורכב מאחד המבנים העתיקים בעיר) שהאולם המרכזי בו מכיל 770 מקומות.

אגב לכל האולמות צמודים גם אולמות קטנים יותר להופעות קטנות.

אז מי אמר שכל הערים בונות רק אמפיפארקים..

ש מים

New member
בהצלחה לכל מי שמשקיע במבני ומפעלי תרבות!

(חייבים לשנות את המגמה בארץ\ ולחזור לעומק, במקום השטחיות! )

amithi1

New member
52 מליון שקל לשיפוץ מבנה קיים?

על מה ולמה לעזאזל מוציאים 52 מיליון ש"ח מכספי משלמי המסים לשיפוץ של היכל תרבות? אמנם מדובר במבנה מיושן ונדרש שיפוץ כדי להתאים אותו לסטנדרטים של 2014, אבל 52 מיליון ש"ח זה פשוט מוגזם.

tapuzo2

New member
להגדלתו ב-200 כסאות = רבע מליון שקל לכל כסא!!

באמת הזוי לגמרה.

אני מקווה שמחיר הכיסא כולל גם חניה

לא כמו באולם הכדורסל בחיפה.
עושים הסעות מהחניה בגרנד קניון לאולם.

אני מקווה שבמקומות אחרים לא פותרים את בעיות החניה ע"י השענות על חניות של מרכזי קניות וחונקים אותם (ע"ע איצטדיון הכדורגל)

ש מים

New member
אם זה נכון (ואני לא מפקפק בך) אז זה חמור מאוד :(

ומעלה חשדות כבדים כנגד בעלי הקניון (או עסקה שייתכן ונרקמה בין העירייה למקימי הקניון): כי "מאיזו סיבה בעל עסק מסחרי יוותר על מקומות חניה בעבור שימוש ציבורי?"
אלא אם... הוא מאוד מתוחכם(!) וע"י הקצבת מקומות חניה לבאי האיצטדיון/אולם הכדורסל, הוא מביא בחשבון את אותם האחוזים ש"יגנוב" וימשוך לקניות בקניון...
כך או כך - מתוחכם!!

על הקשרים בין העירייה לקניון - אני אשאיר לתפוזו לפרט

הוא כבר עשה את זה הרבה פעמים.....
בפעם הבאה שיהיו הסעות מהקניון ויהיה שילוט/ הודעות בנושא אצלם ואעלה תמונות
<צפוי שזה יקרה כשיהיו משחקי כדורסל שממלאים את האולם בקהל , כרגע, מכבי חיפה מדשדשת למרות הנצחון אתמול >

מה הקשר שחיתות, זה קורה בהרבה מקומות..

האם עיריית ירושלים לא מציגה את קרבתו של חניון קניון מלחה כחלק משטחי החנייה של אצטדיון טדי ואולם הארנה (לפחות עד שאי שם יוקם חניון תת קרקעי חדש של 1700 מקומות)? האם תוכניות הבנייה מחדש של האצטדיון הלאומי ברמת גן (שבינתיים בהקפאה עמוקה) לא הציעו את הרחבת קניון איילון תחת יציעי האצטדיון וקיום חנייה משותפת? בעיניי לעיריית חיפה היה חזון מעניין לצמצם את בזבוז השטח לחניונים פתוחים, מה שאיפשר למשל להרחיב את היכל רוממה למרות החנייה המצומצמת שלו. אולי התוצאות מאכזבות (בעיקר בהיעדר תחבורה ציבורית מגוונת ומשוכללת כתחליף לחניון למכוניות פרטיות) אבל שאפו על הניסיון. בירושלים למשל תושבי מלחה מתלוננים שאולם הארנה נפתח בלי כל החניונים שתוכננו סביבו והמכוניות פוקקות את רחובות השכונה ולמרות תוכניות השאטלים מחניוני הכניסה לעיר וקיומה של תחנת הרכבת במלחה ייקח עוד שנים עד שיוקם החניון התת קרקעי לצד הארנה או עד שלרכבת הקלה יהיה קו שיעצור ליד האצטדיונים. אני מניח שאם גם הבחן את כל היכלי התרבות, התיאטרונים, אולמות הספורט, האצטדיונים, מרכזי הקניות העירוניים, מגדלי המשרדים ועוד נגלה עוד הרבה שתוכננו ללא חנייה מספקת. למשל המגדל הכי גבוה שמתוכנן בארץ בגובה 100 קומות לא אמור להכיל הרבה שטחי חנייה אלא אמור להסתמך על הרכבת הקלה של גוש דן ותחנות הרכבת הקרובות אליו.

גם ביתר עילית חנכה בנובמבר 2014 אולם רב תכליתי חדש

מדובר למעשה באולם כדורסל רב תכליתי. האולם נבנה בעלות 23 מיליון ש"ח כחלק ממתנ"ס והוא בשטח 600 מ"ר וגובה 7.5 מטר. הוא מכיל 500 מקומות קבועים (כאולם כדורסל) ועוד 1350 מושבים מתקפלים הנפרשים מעל הפרקט למופעים. מבחינה עיצובית הוא לא מתאים כל כך להפקות תיאטרון (מבחינת מבנה האולם והבמה) אלא למופעי מוזיקה וכנסים חרדיים.

למעלה