חדש חדש...

ילד24

New member
חדש חדש...

שלום לכולם! אני חדש פה כיף לדעת שיש פורם כזה... אני בא מהתחום של גידול פרחים(כלניות,נוריות,דולפניום,אימרליס ושאר ירקות) אני עוסק גם בשזירה כתחביב... ואני ישמח לעזור בכל דבר שקשור בתחום של טיפול בפרחים ומגדלי פרחים בארץ... ואשמח ללמוד על כל דבר שקשור לשזירה...

שאר ירקות...

אני מאיזור בית שמש בקיץ אני נח ומגדל גן ירק לשוק המקומי בארץ יש לי דולפניום(שדה-אג'קייס) עד סוף יוני וגם לימניום...

ילד24

New member
אולי אני לא מכיר את זה בשם הזה...

אם יש לך תמונה תשים ואני ינסה לזהות יש מה שנקרא דולפניום אלטום,קנדלסיה,ארורה,בלדונה עם פרחים גדולים... יש מגדל בבילו שמגדל בלדונה בלו שדו ולבן ויש מגדל בכמהין(איפה זה?) שמגדל אלטום כחול ולבן אבל בעיקר ליצוא יקר בארץ ולא משלמים...

בועז בר

New member
הצליל הוא דלפיניום גבוה מאוד עם פריחה בצהוב

רך. גבעולים דקים וחזקים והמון פיצולים. פרח מאוד מרשים, אבל לא הצלחתי למצוא תמונה שלו, ואין לי את השם הלטיני. (לא, הוא לא דומה לזני הג'יאנט...) גידל אותו בזמנו רמי פלג ז"ל מרעננה. יכול להיות שהוא היה היחיד, אני אשאל את הבן שלו ביום שישי.

Delphinium luteumאאל"ט

ראה בקישור הבא תוכל להשתמש עד שתמצא מגדל באקוילגיה - גבעולים דקים והרבה פיצולים , פרח שונה אבל מרשים אני מצרף תמונה

בועז בר

New member
כדור פלזמה, אתה איש אשכולות ../images/Emo13.gif

הפרח דומה, אבל לגמרי לא זה. ביררתי אצל הבחור שמנהל את המשק שגידל אותו בעבר. לדבריו זה היה זן נסיוני של חישתיל, והם לקחו את הגידול שלו עליהם כדי לבדוק איך הוא יקלט בשוק. היתה לו בעיה של נשירה (כמו רוב הדלפי'), עונת גידול קצרה, וחוסר הערכה בשוק המקומי (פרח יקר עם הרבה 'אויר' בין הפיצולים, וצבע חיוור) כך שצריך היה שוזר כשרוני כדי למצות את הרושם שלו. (סמי, יש לך מה לספר לנו עליו?
) בקיצור: מסחרית הוא לא הצליח, וגם לא נמצא בקטלוגים של הזנים.

ילד24

New member
נשירה בדולפניום....

דולפניום שעבר הטענה טובה לא אמור לנשור....

בועז בר

New member
לא אמור...

כבר יצא לי לראות לא מעט דלפיניומים מכמה זנים שבמו עיני ראיתי שהוכנסו לחומר לפחות ל-24 שעות (לפעמים גם אוחסנו בקירור עם חומר) ובסופו של דבר נשרו. במקרה הטוב הפרח מחזיק יפה את תקופת החיים שלו (שבוע-10 ימים) ומסמן שהגיעה שעתו ע"י קישוט הסביבה שלו בפרחים... עוד מינוס של ה'צליל' הוא שהוא לא מוציא גל שני. (היום דיברתי עם רביב פלג, שאצלו במשק גדל הצליל, והוא יברר את השם הלטיני של הזן.)

SAM114

New member
ברוכים הבאים גם ממני../images/Emo23.gif

גם אני חדשה ,אולי נוכל להיות חברים... בכל אופן, כן יש לי שאלה, אני מחפשת מגדלי פרחים(ורדים בעיקר) באזור קרוב לאשדוד, חוץ מפרחי בוקי, יש מישהו שאתה מכיר? האם אתה מגדל גם ורדים? תודה סימה.

ילד24

New member
יש במושב סגולה...

יש לך במושב סגולה (ליד קרית גת) מגדלת ורדים בשם אסתי 0507576030 היא מגדלת אני חושב עשרה זנים שונים חלק ראש גדול וחלק בינוני וגם קטנים ויש במושב ליד במנוחה גם מגדל אבל רק ראש קטן... אם את יוצרת איתה קשר תגידי שקבלת תמספר מארז זה מקל על הענינים...

למעלה