חדש ישן בפורום

• פותח הנושא Orbi
  • פורסם בתאריך

Orbi

New member
חדש ישן בפורום

אני כבר קורא את הפורום הרבה זמן, ואף פעם עוד לא מצאתי לנכון לכתוב, נהניתי סתם לקרוא, בכל מיקרה אם יהיה לי משהו מעניין לכתוב אני אכתוב, רק רציתי לצאת לאור. רציתי רק להגיב לנושא של קורס צניחה, בקשר למה שכומתה אדומה אמר, על ``קיצוץ`` הכנפיים לצ`ופריסטים כדי להבדיל מצנחנים אמיתיים, אז זאתי קצת התלהבות עצמית, פלס``רים בצה``ל עושים קורס של שתי צניחות, טייסים עושים צניחה אחת, הם פחות טובים מה``צנחנים האמיתיים``?

Orbi - תגובה למרות שלא אני כתבתי את

ההודעה. תראה, גיא רק דיווח לך מה הולכים לעשות, לא נקט דיעה. אני בהחלט חושב שצריכים לעשות את זה. אני לא רואה בזה התלהבות עצמית, אלא דרך (של הצבא) לסמל איזה קורס עברת. הרי תסכים איתי ששני הקורסים לא זהים. אין ב``קיצוץ הכנפיים`` כפי שקראת לזה הפחתת כבוד (מה, לצנוח זה כזה משהו הירואי?) אלא שוב, שיטה לסמל איזה מין קורס עברת, בדיוק כמו כנפי סניור שמקבלים על ריבוי קפיצות. אגב, פלס``ר צנחנים (לא יודע מה עם האחרים) עושים קורס מלא (5 קפיצות). אין פה עניין של ``פחות טובים`` או יותר טובים, זה פשוט קורס שונה. לכל קורס הסמל שלו (שאני ממש לא מבין מה עושים ממנו עניין). יוני

Orbi

New member
לכומתה

אני ציטטתי את דבריו שנישמעו לי קצת מתלהבים עצמיים ``להפריד את הצ`ופריסטים מהצנחנים האמיתיים``. בכל מיקרה ידעתי שתעלה את פלס``ר צנחנים, מכיוון שהם צנחנים וכמו כל החטיבה הם עושים קורס ארוך, שאר הפלס``רים עושים 2 צניחות.

הבנתי. אני מסכים איתך שהביטוי

``הצנחנים האמיתיים`` הוא לא משהו.. הכוונה של גיא הייתה לחיילים שביצעו את הקורס המלא.

jedi knight

New member
מה הבעיה בזה

הרי צריכה להיות סיבה שקוראים לחטיבת הצנחנים חטיבת הצנחנים

למעלה