חדש כאן. אשמח לעזרת חברי הפורום.

DDN

New member
זו גם הייתה ההרגשה שלי בהתחלה

כולל רגעי שבירה.
אבל אז לומדים לספור את הפחמימות, ומגלים שהשד לא נורא כ"כ.
ברגע שאתה מאוזן, גם רגע קטן של שבירה לא נורא (כל עוד הוא לא הופך להרגל שמדרדר אותך)

חשוב להקפיד על ארוחת בוקר, וכזו שתסתום אותך להרבה ולא תעלה לך את הסוכר.

הדיאטנית הנחתה כמה מנות פחמימה מותר לאכול: בוקר 2, ביניים 1, צהריים 3, ביניים 1, ערב 2

כריך הבוקר שלי מורכב מלחם שנמצא ברוב המכולות, "לחם הולנדי" הוא נקרא - מקמחים מלאים, יש בו קמח שיפון ודגנים. הערך הגליקמי שלו נמוך. מה אני שם שם, זה משתנה: חביתה עם ירקות, גבינה עם ירקות או ממרח פסטו, ממרח גבינת שוקולד, או ממרח חמאת בוטנים טבעית עם אבקת קינמון.

לאחרונה אכלתי לא מעט את ממרח גבינת השוקולד, וגיליתי שאין קפיצה של הסוכר. שעתיים אחרי האכילה (ואין לי כדור גלוקומין בארוחת הבוקר) רמת הסוכר יורדת. למה? כי גבינה וגם גבינת השוקולד היא שומנית - הסוכר משתחרר לאט לדם.

כסוכרתי, לומדים לאכול הרבה אגוזי מלך ושקדים חיים. למה? כי אומרים שהם תורמים לאיזון רמות הסוכר - אז אלו הנשנושים שלך. מצד שני, זהירות, יש בהם הרבה שומן וגם קלוריות. זוהי אינה אכילה חופשית.

בצהריים, אין בנמצא אורז מלא. אז כן, 2 כפות של אורז רגיל. זה לא מה שישפיע בגדול. להשתדל להתמלא מירקות.

ישנם מאכלים, שנראים כמו "גוש" פחמימתי, אבל הם יותר "גוש" שומני. הם לא טובים לך, אבל לא יקפיצו לך את הסוכר (אלא דברים אחרים) -
פיצה לדוגמא, או מנת שווארמה.

בתכלס, צריך רק לדעת איך לשחק ומה לאכול. לא נשארים רעבים.

tulkin

New member
מביאים אוכל מהבית :)

או אוכלים מזון שיודעים שאין בו הרבה פחמימות.
אכלתי לא מזמן בחדר אוכל של מוסד ציבורי גדול, והופתעתי לגלות כמה זה קל: מנת בשר - אין בעיה. סלטי ירקות ותוספות של ירקות מבושלים - אין בעיה. פשוט לא אוכלים אורז/פסטה/תפ"א/לחם והכל מסתדר.

Dave1972

New member
מזה חששתי!

לא מתכוון לסחוב איתי תיק אוכל. גמרתי עם זה בכיתה ח' ואני לא מתכוון לחזור לזה.

מה שכן, אתה צודק. בלי אורז/פסטה ודומיהם...

תומרונתם

New member
מנהל

כל מה שכתבת - בול בפוני.

תומרונתם

New member
מנהל
אמרו לך דברים חכמים...

רק אוסיף נקודה אחת לגבי הפעילות הגופנית.
מעולה שהתחלת לרוץ, זה כיף נורא

א ב ל, במשקל שלך, יכול להיות שכדאי לך להתרכז בפעילות פחות עצימה ויותר אירובית (ולא, ריצה זה לא אירובי אם אתה מגיע לדפקים גבוהים, ואני מניחה שאתה כן, בגלל המשקל). לפעמים גם בגלל אותה סיבה (העצימות) אתה נוטה לוותר יותר, כי זה קשה יותר.
אני ממליצה לך להתרכז בהליכות ארוכות יותר, לפחות חצי שעה ואפילו שעה ויותר. בהליכות מהירות אתה מגיע לדופק אירובי שבו הגוף שורף שומן בצורה יעילה יותר, אתה מצליח לשמור על אורך פעילות גבוה יותר, ואתה מעלה את הכושר בצורה מבוקרת יותר. ריצה היא נהדרת, אבל לאו דווקא לירידה במשקל.
כמובן שעוד אופציה (ש tulkin בוודאי יסכים איתי) היא רכיבה על אופניים. אם אתה אוהב, זו פעילות נפלאה לשמירה על דופק אירובי (ולפעמים גם יותר, אבל בגדול...) ובגלל סוג הפעילות זה משהו שאתה יכול למשוך יותר מאשר ריצה.

וכמובן... התזונה. אני לא מדברת על תזונה כדי לרדת במשקל, אלא תזונה כדי לעזור לאיזון. פחות פחמימות זמינות, פחות ארוחות כבדות, יותר לפזר את הארוחות במהלך היום ולמנוע צומות ארוכים.

ונשמח לשמוע אותך פה מידי פעם, גם לקיטורים וגם להצלחות

Dave1972

New member
תודה

הבנתי את זה לא מזמן, שאני צריך להגיע למקסימום של 80% מהדופק המקסימלי (120 פחות הגיל כפול 0.8). זה מתאים ל"דופק אירובי" שדיברת עליו?

לגבי האופניים, האמת שיש לי. קניתי. אבל לא הצלחתי להתמיד בזה (מישהו מזהה תבנית?). בריצה הרבה יותר קל לי. מעבר לכך, אני חושב שאופניים הוא מקצוע מסוכן (כבישים, התרסקויות וכו').

אני מבטיח לחזור ולספר לכם מה עובר עלי. אני מפחד שתתייאשו ותרצו לסלק אותי. :)

תומרונתם

New member
מנהל
כן, זו הכוונה בדופק אירובי

רק שזה 220 פחות הגיל

אתה צריך לשאוף להיות בין 65%-85%, בטווח הזה שריפת השומנים היא מיטבית. באופן מפתיע, זה גם תחום שיותר קל לשמור עליו, וכך גם להתמיד. מה שלימדו אותנו בילדות שצריך לקרוע את עצמך כדי לעבוד - זה לאו דווקא נכון...!
מה שכן, עם הזמן, אתה תעלה בכושר ואז תצטרך "להתאמץ" יותר כדי לשמור על הטווח הזה ולא לרדת מתחת ל-65%... כן, זה דילמת הספורטאי

Dave1972

New member
אופס. טעות של מתחילים.

כלומר אני צריך לשמור על 116 עד 151.
נשמע קלי קלות! טוב מכדי להיות אמיתי.
ומה לגבי העניין ששריפת השומנים מתחילה רק 25 דקות אחרי תחילת הפעילות?

אבו זקן

New member
נו, טוב

נראה שאני במצב רוח פטפוטי במקצת היום...

אצלי ה"תחום שיותר קל לשמור עליו" הוא ממש, אבל ממש ממש, לא 65-85 מהדופק המכסימלי אלא הרבה יותר מזה. מאחר ולא מצא חן בעיני שאחרי האימון הסוכר שלי גבוה, ניסיתי להוריד עצימות למשהו בתחום שציינת ולא הצלחתי לעמוד בזה מטעמי שעמום. כשאני מתאמץ יותר אני עסוק כל זמן האימון האירובי בחישובי קיצים (מישהו מכיר את כל החשבונות האלה של כמה אחוז כבר עברו, כמה זמן עוד נשאר, מה יהיה המרחק שאגיע אליו בעוד 5 דקות וכד,?) וזה עוזר לי להעביר את הזמן, בעוד בפעילות המתונה יותר אני פשוט השתגעתי משעמום.

והסוכר אחרי האימון? הוא נשאר גבוה, אבל שעתיים אחרי זה הוא יורד לסביבות 80 וקצת (מספר דמיוני למדי בכל סיטואציה אחרת בחיי) ומשם מטפס די לאט חזרה לסביבות ה 100, ורק בבוקר שלמחרת הוא חוזר לנורמה שלי, כך שנראה לי שהאפקט הכללי הוא חיובי.

מישהי אמרה לי משהו על כמוסות שום...

כתבו לך כבר הכול, במשך הזמן אתה עשוי לשמוע על כל מיני תרופות "פלא" .
ניסיתי את כולן, גם את אלה שעושי הניסים והנפלאות, עוד לא שמעו עליהן.
כל ה"תרופות" האלה טובות למישהו, והוא איננו החולה.

IrisPeleg

New member
עצות

אין ספק שהדבר הטבעי ביותר הוא שינוי ההתנהגות שלך.

העצה הטובה ביותר שנראת לי מתאימה לך היא תכנון.
תכנן את היום שלך ואת האוכל, הבדיקות והכדור.
גם הילדים גם העבודה וגם הנכס לא דוחים טיפול בסוכרת.
הכל חייב להעשות יחד.

אם אתה דואג לילדים ולעבודה,
דאג לבריאותך.
אחרת, לא תוכל לעשות את העבודה ולא לטפל בילדים.

תתחיל בתזונה נכונה ופעילות גופנית.
לא צריך לרוץ 5 ק"מ.
הלכה של חצי שעה ביום בהחלט תניב תוצאות.
לא פוסלת ריצה של 5 ק"מ אך היא דורשת יותר זמן שאין לך (ככה זה נשמע לי).

מקווה שיש לך גלוקומטר ושאתה בודק לפני ארוחה ושעתיים אחרי הארוחות.
כך תוכל למצוא את הפחמימות שהכי מתאימות לך.
אל תסתנוור מכותרות כמו "ללא סוכר" או "דיאט".
זה לא הפיתרון.
למד לקרוא את כמות הפחמימות במוצר, ביחידה.

בהצלחה

Dave1972

New member
יש לי גלוקומטר

אבל עד היום השתמשתי בו לבדיקת סוכר בבקרים או אחרי צום בלבד. עכשיו אני מבין שאני צריך לשאת אותו איתי לכל מקום.

אפשר לדעת בדיוק מתי אני אמור למדוד? מה הכוונה לפני הארוחה? ממש בסמוך? אני אנסה לעשות את זה ולשתף אתכם בתוצאות, בסדר?

עזוב ריצה - במשקל הנוכחי תדפוק את הגב

או הברכיים ואז תפסיק להתאמן.
הליכה ממושכת עושה נפלאות. 4 פעמים בשבוע לפחות חצי שעה הליכה ותראה איך הסוכר יורד.

Dave1972

New member
הו! על זה בדיוק רציתי לדבר!

לי אמרו שבשביל לשרוף שומנים (האנשים איתם דיברתי לא מבינים בסכרת) צריך לרוץ ב-80% מהדופק המקסימלי (120 פחות הגיל כפול 0.8) כ-50 דקות היות ושריפת השומנים מתחילה רק לאחר כ-25 דקות.

כששאלתי לגבי הליכה, אמרו שזה בכלל לא אפקטיבי היות ולא מגיעים לדופק המטרה.

אז מה נסגר?

תומרונתם

New member
מנהל
בילבלו לך ת'מוח

הליכה זה מכשיר שריפת השומנים המשוכלל ביותר. בריצה אתה לא שורף שומנים, אתה בעיקר שורף דברים אחרים זמינים יותר. ברור, שאדם שנמצא בכושר מיטבי ויכול לרוץ לאורך זמן ולשמור על דופק מתאים יוכל לשרוף שומן - אבל אתה לא במקום הזה עדיין.
ואגב שריפת השומנים מתחילה 15-20 דקות אל תוך הפעילות, וכמו שכתבתי למעלה 65-85% זה דופק המטרה שלך (אפילו 75-85%).

כדי להגיע לדופק המטרה בהליכה יש כל מיני דרכים. קודם כל, במשקלך (אל תיעלב...) אתה כנראה תגיע לדופק בקלות יותר. עם הזמן והעלייה בכושר הדופק יעלה פחות, ותצטרך עזרים. הנה כמה רעיונות:
- הליכה על חוף הים
- הליכה עם משקולות בידיים (יש כאלה שאוהבים ברגליים, לדעתי זה לא נוח)
- הליכה על מסוע עם שיפועים
- ועם הזמן, הליכה/ריצה.

תומרונתם

New member
מנהל
הזכרת לי את Fame...

(לפי הגיל שלך אני מניחה שאתה יודע למה אני מתכוונת!)

You want fame? Well Fame costs. and now you start paying. In SWEAT!

Dave1972

New member
ברור! המורה הקשוחה האפרו-אמריקנית...

אגב, זה אמור להיות "מודע" כמובן.

למעלה