צרור עצות...
העצות שתשמע כאן מבטאות בעיקר את הנסיון האישי של מי שטורח לענות לך, כלומר מבחינה סטטיסטית הן לא משמעותיות. על סמך מה שאני קורא ברשת נראה שאין שיטה אופטימלית אחת שטובה לכולם, ואין מנוס מניסוי וטעיה. רק לשם הדגמה, לגבי הדיאטה המיטבית אין מחלוקת שפחמימות זמינות (ערך גליקמי גבוה) אינן מומלצות, אבל לגבי השאר יש חילוקי דעות, מכאלה שממליצים להמנע מפחמימות בכלל, עד כמה שזה אפשרי, ועד אלה שטוענים שהאשם הוא דווקא שומן נצרך (הטענה היא שהוא נקשר לקולטני האינסולין ובכך גורם לתנגודת האינסולין). כך, למשל, דר' יורם קנטר שמנהל פורום סמוך טוען שאם אינך אוכל פחמימות כל כמה שעות הגוף שלך נכנס ללחץ וגורם לכבד שלך לייצר הרבה גלוקוז, בעוד גישה הפוכה תמצא, בין השאר, בבלוג "דל פחמימות" ובתגובות של אחד העורכים שלו (אסף) כאן בפורום. גם לגבי תזמון הארוחות, החוכמה המקובלת של שש ארוחות ליום עומדת בסימן שאלה לאור איזה מחקר מהזמן האחרון.
גם לגבי תוספים למיניהם תשמע חוות דעת שונות מאנשים שונים, לאחרונה כיכבו כאן בפורום ליקריץ וקצח, קינמון הוא מכר ותיק של כולנו, יש מי שנשבע בפטרוזיליה, ויש עוד כמה מאות (אני לא מגזים, מאות!) חומרים שנבדקו וחלקם נמצא מועיל בכל מיני מחקרים שאת טיבם אינני יודע. מה שבטוח הוא שאם באמת היה "קליע כסף" כזה, כולנו היינו יודעים עליו מזמן, וגם הרופאים לא היו מסתירים את דבר קיומו מאיתנו. אני מניח כאן שאתה לא מאלה שמאמינים שכל הרופאים משוחדים בידי חברות התרופות, אם אני טועה אתה מוזמן להתחיל לנסות את התוספים הטבעיים על בשרך, תמצא בקלות כמה עשרות כאלה אם תשאל את גוגל.
הבעיה העיקרית שאני מזהה אצלך היא
שאתה לא נשמע לי מודאג מספיק. אם יש דבר אחד שמשותף לאלה שמצליחים להתמודד עם המחלה הוא ש
הם לוקחים אותה ברצינות מספקת כדי לשנות את אורח החיים שלהם. אין דבר כזה "לא מצליח לאזן את עצמי" או "לא רץ גם כמה שבועות" - כל זה הוא עניין של עדיפויות, ועד שלא תציב את המלחמה בסוכרת בראש סדר העדיפויות שלך סיכוייך אינם טובים. אגב, אחרי שעוברים את השלב הראשון הזה ונכנסים לשיגרה, זה נעשה הרבה יותר קל ממה שאתה מדמה לעצמך כעת, אבל עד שרוכשים את כל ההרגלים הנכונים עוברים תקופה שבה באמת צריך לגלות נחישות שלא כולם מסוגלים לה. את התוצאות רואים, למרבה הצער, בבתי החולים. המהפך המחשבתי שאתה חייב לעבור הוא ההבנה שריצה קבועה לפחות שלוש פעמים בשבוע הרבה יותר חשובה לך, למשפחתך ולכל מי שיקר לך מאשר הנחה בביטוח חיים או השגת משכנתא בתנאים טובים, וירידה של עשרה קילוגרם במשקל עדיפה על העלאה של עשרה אחוז במשכורת. במישור הרציונלי אתה בטח מבין את זה, אבל ההפנמה האמיתית לרמות האינטואיטיביות-רגשיות עלולה לקחת קצת זמן. ההרגשה הבסיסית של "אצלי זה יהיה בסדר" היא אויב הציבור מספר אחד, כמו שמליוני מעשנים מוכיחים.
הצעד הראשון: מרפאת סוכרת טובה, עם ייעוץ דיאטני והתאמת התרופות. זה יעזור לך לאין שיעור יותר מחוכמת ההמונים (ושלא יהיה ספק, אני כולל את עצמי בין ההמונים האלה). הסיבה היא שמה שתשמע במרפאה מבוסס על נסיון של המוני המונים, הרבה יותר המונים מאלה שבמקרה עונים לך בפורום אחד באינטרנט, ועל שיטות מחקריות שמאפשרות לדלות את המידע מהנסיון המצטבר של אותם המונים. כאמור לעיל, גם שם לא תשמע שום דבר שנכונותו אינה מוטלת בספק, אבל עדיין זה הכי טוב שיש. הצעד הבא הוא יישום ההוראות תוך כדי בחינת אלטרנטיבות, ניסויים עצמיים ולמידה אישית של מה עובד הכי טוב בשבילך. בשלב הזה תגלה שהמחט והמקלונים הם ידידיך הטובים, ותתחיל לקלל את קופ"ח שמגבילה את הכמות שאתה יכול לקנות במחיר מסובסד (איני יכול שלא להודות שוב לברווזה עליזה אחת בעניין זה). אגב, לפני שהתחלתי עם המדידות היה לי פחד מדקירות שהייתי צריך להתגבר עליו. התגברתי. עכשיו זה כבר לא issue עבורי בכלל. זה גם השלב בו תוכל להיעזר הרבה יותר בפורומים כמו זה, כי תוכל כבר לזהות את העצות שמתאימות לך יותר מאחרות, והשאלות שלך יהיו יותר ממוקדות ואישיות כך שעם קצת מזל תקבל תשובות ממישהו שנתקל באותה בעיה כמוך או שמגיב בצורה דומה לך על מזונות שונים, וכד'.
אזהרה: רכי הלבב מתבקשים
לא להמשיך לקרוא.
אני לא מכיר אותך ולכן לא יודע מה יכול לעזור לך, אבל ביקשת לשמוע על נסיונם של אחרים, אז מה שעובד עלי הוא בפשטות, הפחד. ארועים מוחיים או לבביים, עיוורון, כשל כלייתי, נוירופתיה ושאר מרעין בישין הם מוטיבטורים מצויינים עבורי, ומאחר ותמונה אחת שווה אלף מלים אתה מוזמן לתלות על המקרר שלך תמונה (אני חוזר על האזהרה מקודם)
כמו זאת - אין מדכא תיאבון יותר טוב ממנה (זה גם מתכון בטוח לגירושין, כמובן, כך שאתה נהנה ממנה פעמיים!
).
משום מה, בהודעות ארוכות
כמו זאת נהוג לבקש סליחה על "החפירה", אבל אני לא מתכוון לבקש סליחה על כך שהשקעתי מאמץ (מה לא עושים בתקווה לקבל ח"ח מתומרונתם?
)
רק בריאות!