חדש כאן+מעוניין להתנדב לגלצ

YALLA6

New member
חדש כאן+מעוניין להתנדב לגלצ

אהלן,
ע"פ הרופאה שלי אני אצטרך להתנדב לצה"ל
החלום שלי הוא להגיע לגלצ (כבר כיום אני משדר בתחנה חינוכית בתדר 106FM ובתכנית הנוער ברשת א')
בעוד בערך חודשיים-שלוש יש לי צו ראשון,מה אני צריך לעשות כדי להגיע לשם? לציין זאת בראיון אישי?
חוץ מזה הבנתי שמי שמתנגב לגלצ הולך להיות פקיד או משהו בסגנון,יש דרך שלא? (להגיע למיונים רגילים?)

תודה

liavavraham

New member
ברוך הבא :)

היי, ברוך הבא לפורום :)

קודם כל, תצטרך לעבור את הצו הראשון, ושם על פי המסמכים הרפואיים שתמסור ללשכת הגיוס ייקבע הפרופיל הרפואי שלך. במידה ותקבל פטור משירות צבאי, תוכל להתחיל בתהליך ההתנדבות על ידי הגשת בקשה למדור פרט בלשכת הגיוס.
תוכל לראות את שלבי התהליך באתר 'עולים על מדים', או פה בפורום בלשונית 'כלים ומידע'.

התהליך עצמו לוקח מס' חודשים, שלאחר מכן תדע האם אושרת להתנדבות. במידה ואושרת, מדור מתנדבים יצרו עמך קשר וישאלו לגבי תחומי עניין. תוכל להגיד להם במה תרצה לעסוק.

לגבי גל"צ, יש פה בחור בפורום שגם מתנדב והוא בגל"צ, הוא יוכל לעזור לך כאשר יראה את ההודעה.

שיהיה המון בהצלחה!

Run for a Fall

New member
ברוך הבא

ראיתי שענו לך כבר, רק אוסיף שבתור שגם בתור מתנדב אתה יכול להגיע לאותם מיונים בדיוק כמו שאר המלש"בים - גם לאלו של גל"צ (ביחד עם המיונים של כל ענף דוברות בצה"ל).
אני מניח שניסיון קודם בהחלט יעזור לך במיונים

בהצלחה!

בר דותן

New member
כדי להגיע למיונים לגלצ ..

תצטרך לבצע כמה דברים שידחו את הכיוס שלך בדי המון זמן ..

קודם כל לא להתמיין לשום תפקיד אחר ,
בנוסף , המיונים לגלצ מתבצעים רק פעם בשנה בחודש ינואר הם מתחילם ונימשך כחודשיים .. שיש בהם מלא זימונים למי שעובר.. (המלצה קטנה , אל תזכיר את הניסיון שלך כי ככה יתפסו אותך בקטנות יותר)

כדי להיתקבל להליך מהמיונים אתה צריך לעשות כמה דברים ,
קודם כל לרקבל את האישורא להיתנדבות מההתחלה .. שיהיה לך אישור שאתה כשיר לגיוס בתור מתנדב רק אז תוכל לבקש לגשת למיונים , המיונים הם מאוד קשים ומפרחים .. זה מתחיל בשאלון ידע אישי בן 60 שאלות מאוד קשות , ממשיך במיוני קול לעוברים , אחרי זה וועדות מפרחות וקשות .. בסוף מתוך 2000 אנשם בערך עוברים רק 30 ..
קח את העינייין בחשבון , בנוסף יש בגלצ עוד תפקידים שלא דורשים מיונים ,

אתה יכול להיתקבל להיות מפיק בלי המיונים .. (אבל תצטרך להוכיח שזה רואי לך)
אתה יכול להתחיל אפילו בתור פקיד כמו שלא רציתה ולהיתקדם בהמשך להיות עורך או קריין חדשות , כל תפקיד בגלצ פותח המון דלתות להמשך ההשירות .. כל אחד בגלצ יכול להגיש פיילוטים ולהיתנסות בכל תפקיד אחר ..
ככה שאל תשללול מההתחלה את התפקידים האחרים שיכול להיות שתקבל בסוף .
בגלצ יש הימון תפקידים
זה מתחיל בתקליטיה ממשיך בתור עורכים מוסיקלים , מפיקים בגלצ ובגלגלצ.. כתבים ,קריינים , טכנאים , ומגיע לרמותהצבא הבסיסיות שזה לשכה שלישות ת"ש וכל השאר ..

שיהיה המון בהצלחה , עם תצטרך עוד מידע אני כאן לעזור (משרת בגלצ)

YALLA6

New member
תודה רבה

רק כמה שאלות
1)למה הגיוס שלי יידחה אם אני יעשה את המסלול הרגיל אחרי שאני יקבל הכרה כמתנדב?
2)יעזור להביא המלצות מאנשים שעבדו איתי במהלך התיכון בתחום התקשורת? (חלקם מוכרים)
3)אשמח לדעת מה תפקידך בגלצ

תודה :)

בר דותן

New member
תתשובות

1. הגיוס ידחה כי ההליך של המיונים לגלצ מתחיל רק בחודש ינואר.. ועם למשל לא תקבל את האישורים להיתנדבות ליפני ינואר לא תוכל לקבל זימון למיונים לגלצ , ותצטרך לחכות עוד שנה עד שיגיעו המיונים הבאים איןחריגים בתפקידים האלה ..

2. המלצות לא יעזרו בשלבים הראשונים , ולא יעזרו ביכלל לדעתי .. אתה צריך להוכייח את עצמך בשלבים עם זה בשאלון ידע כללי אז לענות כמה שיותר נכון על שאלותמתוך 60 שאלות .. ועם במיוני קול אז להראותא תה רצינות לעבור על הטקסט עברית תקינה וכל השטויות האלה ..
התפקיד שלי בגלצ הוא טכנאי .. :)

נ ו ע ה 12

New member
גם מתנדבים עוברים את המיונים לתקשורת והווי?

חשבתי שהם לא צריכים. קיימים תפקידים שדורשים מיונים ובכל זאת מתנדבים מתקבלים אליהם בדרכים אחרות.

אגב, אם אני לא טועה, בגלי צה"ל מחויבים ל-3 שנים. זה נכון, בר?

בר דותן

New member
כל תפקיד תיקשורתי כמו

כתב קריין עורך מפיך וכל זה מחוייבים בקורס ,

מפיקים בגלגלצ לא מחוייבים ומפיקים בגלצ חריגים יכולים בלי קורס ,
תפקיד כזה מחייה 3 שנים :)

YALLA6

New member
הדבר היחידי שאני לא מבין

אחרי שמודיעים לי שאני מתנדב אני יכול כאילו לבחור בשני מסלולים?
או לעשות את המיונים ויש סיכוי שהתקבל לתפקיד עיתונאי
או לא לעשות את המיונים ולהתקבל לתפקיד לא עיתונאי?
ואם אני לא מצליח במיונים אני עדיין יוכל להתקבל לתפקיד לא עיתונאי?

בר דותן

New member
אתה יכול לבחור ב2 מסלולים של או לעשות את

המיונים וולקוות מאוד שתתקבל ,
או לחהתחיל לקבל כל תפקיד אחר שיתנו לך בגלצ .. ובזמן השירות .. תוכל להיתקדם לתפקידים נוספים עיתונאיים ..

ארז טל לדוגמה , היה ביכלל טכנאי בגלצ ,
אברי גלעד ביכל היה יושב בש.ג בגלצ .. (עם אני זוכר נכון חח)

בכל מיקרה יש טכנאי אצלנו שהוא כתב ספורט ,
יבמחלקת אחריות שידדור גם יש כתב ספורט ..
פקידה של רמ"ח טכני היא מפיגה של תוכנית שישי חם

יש מלא לאן להיתקדם

נ ו ע ה 12

New member
אני רק מסייגת - בגל"צ...

מפיק ביחידות ההסרטה, למשל, לא עובר קורס (אבל כן מיונים, כמובן)

למעלה