חדש כאן - על ניסיון ראשון,סערת רגשות וצרות

ilmed23

New member
חדש כאן - על ניסיון ראשון,סערת רגשות וצרות

שלום לכולם,

אני חדש בפורום, ומאוד שמח שמצאתי אותו - כנראה שזה נכון, misery loves company
. כתבתי חלק מהסיפור שלי כאן בתור אורח, ברשותכם אחזור עליו ואוסיף קצת מעבר. אז, אני בן 23, לאחרונה ביצעתי שינוי משמעותי בחיי ונפתרתי מ-17 קילוגרמים מיותרים. התחלתי לעשות ספורט, לאכול בריא ופיזית להרגיש הרבה, הרבה יותר טוב. כל חיי הייתי מלא וחסר ביטחון ולכן אף פעם לא התקבתי למצב שיש לי זוגיות. פיתחתי המון תחומים בחיי, יש לי קריירה מעולה וסיימתי כבר למעלה ממחצית מהתואר הראשון שלי
, עכשיו אני מקבל מחמאות מכל כיוון על כמה שאני נראה מעולה (לאחרונה ביקרתי את סבתא שלי בבית חולים וקיבלתי מחמאות מהאחיות שם, היה לי כ"כ מוזר!!). אבל כשאני מביט במראה לפעמים אני עדיין רואה את הילד השמן, וקשה לי להתנער מחוסר הביטחון.

זוגיות כרגע היא הדבר שאני הכי רוצה בעולם. לאחרונה ידידה שלי הכירה לי חברה שלה, היה קליק מהדייט הראשון (שהיה הראשון בחיי). בחורה מדהימה שלצערי הרב נמצאת בתקופה בחיים שלה בה היא לא סגורה על שום דבר, ובעיקר עסוקה בלחפש את עצמה. קשה לנהל זוגיות יציבה במצב הזה. כל המצב הזה אצלה התחיל אחרי שהיא נפרדה מהארוס שלה אחרי 5 שנות זוגיות, לאחר שהוא בגד בה עם חברה שלה. אנחנו יחד חודש, איתה הייתה הנשיקה הראשונה שלי, איתה החזקתי ידיים פעם ראשונה ואיתה ישנתי פעם ראשונה באותה מיטה (הייתה במחזור כשזה קרה, אחרת היה קורה שם מעבר - ואם נישאר יחד כנראה שגם יקרה) . ה-מ-ו-ן חוויות לחודש אחד. הבעיה, שבמסגרת החיפושים שלה היא מתכננת טיול של 4-5 חודשים, אליו היא תצא בעוד חודשיים. דיברנו על זה, היא אומרת שמצד אחד היא לא רוצה לפגוע בי והיא לא צריכה את הזוגיות הזאת על הראש בתקופה הזו בחיים שלה ומצד שני היא אומרת שאני בחור טוב ששונה מכל הזבל שהיא יצאה איתו, ושבאמת אכפת לי ממנה (שזה נכון) ומגיעה לה זוגיות כזו טובה. אני והיא הפכים מוחלטים - אני לגמרי סגור על עצמי, הרגליים שלי חזק על הקרקע ואני יודע בדיוק מה אני עושה עם עצמי. ובגדול מחפש יציבות. הראש שלי, והחברים הכי טובים שלי שבאמת אכפת להם ממני ומכירים אותי - אומרים לי לחתוך, כי אני נקשר ונכנס לתוך הקשר הזה עמוק מדי ושיש כאן סכנה אמיתית להיפגע חזק. אני פשוט לא מסוגל לחתוך את זה - נקשרתי אליה וזה מאוחר מדי. אני מבין שהיא לא באותו המקום - גם בגלל שהיא מנוסה יותר וגם בגלל שהיא עסוקה בלחפש את עצמה.

זה מעסיק אותי המון - ברמה שקצת מקשה עליי לתפקד. מצד אחד הראש שלי מריץ תמונות של כל הדברים שחוויתי איתה לאחרונה - מצד שני אני מסתובב כל היום עם תחושה של אבן כבדה על הלב - כאילו איזה אסון עומד לקרוב ואני עומד לחטוף מכה שיהיה לי קשה לקום ממנה, להמשיך הלאה ולמצוא זוגיות טובה. ובאיזשהו מקום אני רואה גם כאן פוטנציאל - אבל יכול להיות שאני סתם משלה את עצמי.

סליחה על חפירת העל - אשמח לקצת עצה ותמיכה. ואשתדל להשתתף בדיוני הפורום כמה שיותר ולתרום ממה שיש לי להגיד.

iba90

New member
אתה אמנם לא נחל אבל...

תזרום
רשמתי לך פעם קודמת ואני חושב שזה נכון גם עכשיו...אתה עובר חוויה טובה וצובר ניסיון וביטחון. אתה גם מתמודד פעם ראשונה עם רגשות שזה גם טוב וחשוב. עם כל הקושי ש"נשאבים" לתוך הקשר ומפתחים רגשות...תסתכל על החוויה שאתה עובר מצד. לדעתי אתה צריך להודות על ההזדמנות שנפלה בחלקך לחוות את מה שאתה חווה עכשיו כי זה סוף סוף הגיע והנה- עבדת קשה על עצמך בלהוריד משקל ולשנות את עצמך וזה "השתלם" לך. אם היא תחליט לנסוע לטיול ותחליטו שאתם נפרדים ולא מחכים אחד לשני יהיה לך לפחות את הניסיון הראשוני ואח"כ תוכל "להתחיל לרוץ" עם ביטחון וניסיון לקשר הבא...לך תדע אולי כשהיא תחזור תגלה שהיא חשבה עלייך והגיעה למסקנה שאתה זה שהיא רוצה...

עוד פעם קבל ח"ח על השינוי
ואתה תצליח בכל מקרה!

ilmed23

New member
תודה רבה על העידוד :)

קצת קשה לי לחיות את הרגע, כי אני אחד שחי בעתיד. אבל במקרה הזה אין לי ברירה כל כך. התסריט שיותר מפחיד אותי הוא שאם נחליט (שזה כרגע נראה הכיוון) שכן נשארים יחד במהלך הטיול - ואז היא תחזור ותחליט שפתאום היא לא רוצה להמשיך. לחכות חודשים ואז להתאכזב יכול להיות מאוד,מאוד כואב.

iba90

New member
בגלל זה אולי עדיף שכן תפרדו...

אתה לא רוצה לחיות 4-5 חודשים בהרגשה שאולי היא פגשה מישהו ומסתירה ממך את זה כי דברים כאלה תמיד קורים בטיולים. תסכימו להפרד ואחרי שהיא תחזור לראות עם זה עובד עדיין.

מסכימה

אתה בכלל משדר משהו מאוד פסיבי
כאילו תולה את כל ההחלטות בה
בן אדם צריך גם להיות אסרטיבי ולדעת מה נכון לו ולא רק לחכות שהצד השני יפעל או לא

ilmed23

New member
פסיביות - מחוסר ברירה

אני לא חושב שאנחנו יחד מספיק זמן בשביל שאני אהווה שיקול בהחלטות שלה - האם לטוס או לא לטוס ולכמה זמן. במצב הנוכחי ההחלטה היחידה שיש לי לקבל היא האם להישאר איתה עד שתטוס, ולנסות להחליט יחד מה נעשה במהלך הטיול. כרגע מה שאני מתכנן לעשות, לפני הטיול לנהל איתה שיחה ולשאול אותה האם היא מרגישה שהקשר הזה חשוב לה מספיק והיא מספיק בתוכו בשביל לשמור עליו גם במהלך הטיול שלה. כל תשובה חוץ מ"כן" מאוד החלטי, תוביל לפרידה, וכשתחזור נראה. אני בוודאי לא מתכוון לחכות לבחורה שלא בטוחה שהיא רוצה בקשר הזה מספיק.

כך לפחות אני רואה את הדברים, תקני אותי אם לדעתך אני טועה.

נשמה, אתה בן 93???

נכון.... מאוד... בגיל 93 לחכות כמה חודשים זה לא טוב!

עד 120 נשמה

לאחר שהיינו קצת ציניים

אם אתה באמת אוהב אותה ומאוהב בה
אז אתה תחכה
זה לא שנה!! כולה 4-5 חודשים
זה כלום זמן כשאתה צעיר!!!!!!!!!!

ולהתייעץ על נושאים חשובים כאלו בפורומים עם אנשים זרים זה לא חכם לעשות!

כי זה החלטה שלך בלבד
ופשוט תלך לפי הלב

אני כן הייתי מחכה
זה שהיא לא סגורה
על עצמה זה דבר אחד
העיקר שאתה סגור על עצמך!

אתה לא תרצה להיפרד ולחיות כל החיים
עם ההרגשה "מה היה קורה אם.."

בהצלחה נשמה
תעדכן אותנו מה החלטת

silverlet31

New member
תשובה

וואו.. אני חושב שאת פולטת כל כך הרבה שטויות שאם הם היו אבנים היה אפשר לסלול את הדרך מכאן ועד אוסטרליה.
הייתי מציע לך להנמיך ציפיות. אבל להנמיך בצורה דרסטית!! ולמה אני אומר את זה?
עצם זה שהיא הייתה איתך מיד לאחר שהיא נפרדה מבחור שבגד בה (והיא לא עזבה אותו), זה אומר שעדיין היו לה רגשות של אהבה. יכול להיות שהיא ניצלה אותך כי היו לה רגשות לגבר *כלשהו*, אבל עבורה אתה היית בתור גבר שאין לה מחשבה אמיתית לעתיד אמיתי איתך, אלא בסך הכל חפץ שהיא השתמשה בו כדי לנתב את הרגשות שלה אליו. אבל עוד פעם אני לא בטוח ויכול להיות שמה שאני אומר זה לא נכון.
דבר שני, היא נסעה לחו"ל, לתקופה של חמישה חודשים. עדיין לא שכבתם לא פעם אחת ולא כמה פעמים. והעובדה הזו בלבד אומרת שהקשר הוא לא קשר שיחזיק מעמד עד לתקופה שהיא תחזור, הרגשות שלה כלפיך (אם היו לה בכלל מלכתחילה) ייגמרו, ולא בטוח שתתלהב ממך כשתחזור. כשהיא תחזור היא תהיה אדם שונה לגמרי.
הייתי מציע לך לשכוח ממנה ולהתחיל לחפש קשרים אחרים. כאשר היא תחזור, אם היא עדיין תהיה מעוניינת בך תוכל לחזור אליה. בינתיים שכח מזה.
מצטער להיות כזה פסימי, אבל כבר עברתי דברים על בשרי..

ilmed23

New member
עברה שנה מאז

הם נפרדו לפני שנה, היא זרקה אותו אחרי שתפסה אותו בוגד. מאז היא כבר עשתה טיול לחו"ל של 4 חודשים, ועוד חודשיים היא נוסעת לאותו המקום שוב פעם.
אנחנו יחד סה"כ חודש, ויש עוד יותר מחודשיים עד שתטוס. בהתבסס על השבוע האחרון - אם אני אבחור להישאר איתה, וזה בהחלט הכיוון, נשכב. גם אני פסימי מטבעי, לכן קשה לי עם כל הסיפור. אבל אני לא מסוגל לחתוך את זה.

הפתרון לשאלתך פשוט והוא ההגדרה לביטחון עצמי

הוא קשור לשאלה שרק אתה יכול לענות עליה. השאלה לא האם יהיה צער וכאב בפרידה, כי בוודאי שיהיה. השאלה היא: האם אתה יכול לעמוד בכאב הפרידה אם היא תהיה?

אם התשובה שלך היא, "לא" כלומר במקרה של פרידה אתה תתרסק באופן שלא ניתן לדעתך לשיקום או שזה יהיה מאוד קשה להשתקם אז תברח מהר מהקשר ולך לחזק את ביטחונך העצמי.

אם התשובה שלך היא, "כן" כלומר גם אם תפרדו וזה יכאב ויהיה עצוב, ויהיה ממש עצוב, ויהיה ממש כואב אתה תדע להכיל את הצער והכאב אז כדאי שתשאר ותפיק מהקשר הזה את המירב האפשרי בו.

דרך אגב, זו בדיוק ההגדרה לביטחון עצמי. ביטחון עצמי זה מצב בו האדם יכול להכיל ולהתמודד עם מצב נתון מסוים. וביחס לזה כולנו בעלי ביטחון עצמי בנושאים מסוימים (אני מניח למשל שאתה חוצה לבד את הכביש) וחסרי ביטחון במקומות אחרים (כל אחד לפי היכן שהוא מחשיב את עצמו כחלש או פגיע).

אוהבת את התגובות שלך
ומסכימה !!! לחזק ביטחון עצמי ודימוי עצמי זה חובה בימנו!!

GalaxyVoice

New member
יש לי חבר שהיה לו סיפור דומה לשלך

אמנם הוא לא היה בתול אבל גם הוא מעולם לא היה בקשר שארך יותר מכמה שבועות ...
בכל מקרה, הוא פגש במקרה גם דרך ידידה מישהי שהיא באמת אחלה בחורה ובתחילת הקשר היא טסה לחו"ל לאיזה 4 חודשים.
הוא גם לא ממש ידע מה לעשות ופחד שהיא תמצא מישהו שם אז אמרנו לו פשוט לשמור על קשר, לדבר איתה ולראות לאן זה יתפתח.
עכשיו הם כבר איזה שנה ומשהו ביחד ושניהם מאוד מרוצים. המרחק רק חיזק להם את הקשר בזמן הזה שהיא הייתה בחו"ל.
העצה שלי היא שפשוט תשמרו על קשר ותראה לאן זה מתפתח. אני מבין שזאת הפעם הראשונה שלך, אבל אם אתה מרגיש בנוח איתה ו- visa versa , אז אין סיבה לזרוק את זה.
במקרה הכי גרוע וזה לא יעבוד אז צברת ניסיון בעולם החדש והמוזר הזה של מערכות יחסים.

בכל מקרה ,חביבי. המון בהצלחה

Hawkgirl

New member
לפני כמה זמן היא נפרדה מהארוס שלה?

אם מדובר על תקופה קצרה, שהיא עדיין חושבת, מדברת, ומבולבלת מהעניין... הייתי מציעה לך לוותר עליה..

מהנסיון שלי, אי אפשר לנהל ככה קשר, ואם זה הדבר העיקרי שמעסיק אותה, זה בסופו של דבר יתחיל לחלחל גם אלייך ולפגוע בך.
אספר לך בנוגע למקרה שקרה לי..

לפני כשנתיים הכרתי בחור שנפרד מבת הזוג שלו והוא פשוט היה מרוסק.
ניסיתי לעודד אותו, ולדבר איתו, ולתת לו תמיכה עד כמה שיכולתי, עד השלב שהרגשתי שהוא כנראה מחפש אצלי משהו מעבר בשביל נחמה.
נאלצתי קצת להתרחק ממנו כי לי מובן שבחור או בחורה שנמצאים במצב רגשי שכזה לא תמיד חושבים צלול, והרגשות שהוא כנראה פיתח כלפי לא באמת היו של אהבה, אלא פשוט בילבול...
היום הוא כבר הרבה יותר בסדר, ובסופו של דבר גם אמר לי שהיה מאוהב בי כמו שחשבתי.

לדעתי אותה בחורה נמצאת במצב דומה... לא בטוח שיש לה כלפייך רגשות אהבה כלל, אלא רק מחפשת נחמה וכתף תומכת(גם אם זה מתבטא באקטיים מיניים)
אף אחד לא יכול לדעת מה באמת עובר בראש לבחורה שאתה נפגש איתה.
אבל אם היא בעצמה אומרת לך שהיא מחפשת את עצמה, לא סגורה על עצמה, מתכננת טיול לתקופה ארוכה(כנראה בשביל לנקות את הראש) זה צריך להדליק אצליך נורה אדומה.
בסופו של דבר ההחלטה היא שלך ^^
פשוט תחשוב אם אתה מוכן להיות בקשר כשהצד השני בעצמו לא אומר או מבטיח לך באמת זוגיות.

ilmed23

New member
לפני שנה

ומאז היא כבר הספיקה לצאת לטיול אחד לנקות את הראש. עכשיו היא חוזרת לאותו מקום (היא התנדבה שם באיזה מקום וחוזרת עכשיו להדריך מתנדבים שם).

Hawkgirl

New member
אז כנראה שזה לא הספיק לה {:

אני רק יכולה לתאר לעצמי כמה קשה זה לצאת מקשר של 5 שנים, בו הייתה מאורסת, ולחטוף מכה כזאת גדולה כמו בגידה(שמרסקת לחלוטין את היכולת לתת אמון בצד השני)

אם לומר את האמת.. לסיפור כזה... שנה לא מספיקה לדעתי ^^"
ואם היא אומרת לך מראש שאין לה ראש לזוגיות שלכם כרגע...
אני לא בטוחה אם ללחוץ עליה בכל זאת להישאר בזוגיות יוביל את הקשר שלכם למקום טוב.

זו דעתי בכל אופן, יש לך הרבה דברים לקחת בחשבון! ^^

למעלה