חדש כאן, רוצה לשאול כמה שאלות בנוגע להתנדבות

KingRevange

New member
חדש כאן, רוצה לשאול כמה שאלות בנוגע להתנדבות

לפני כמה שבועות הייתי במקרפ"ר והפסיכיאטר שוחח איתי והחליט להמליץ על פטור במקום גיוס עם סעיף. ממה שהוא אמר, זה בטוח. הבעיה שלי ש"בגללה" כל זה קרה היא [בערך, אבל ממש בערך] אוטיזם.

אני אזומן לוועדה רפואית אחרי החגים שבה אהיה חייב להיות נוכח [אחרי ניסיון כושל מאוד של לשכת הגיוס להחתים אותי על מסמך שלפיו אני לא רוצה להיות נוכח ואני לא רוצה להתנדב. לא חתמתי]. אני אעשה זאת.

קשה לי להסביר את כל הסיפור, אבל העיקר הוא שאני כבר בן 20, עשיתי מכינה קדם-צבאית, הייתי מועמד לעתודה אקדמית והחלטה שרירותית של הצבא דחקה אותי עם הגב אל הקיר. לא רציתי להגיע ל21. גם לא הייתי חייב קודם. אבל הגעתי. ועכשיו, אני רוצה להתנדב [וגם אמרו לי שאני יכול]. הפטור התקבל בגלל בעיה אמיתית שיש לי. לא שיקרתי - פשוט שמתי ערימה של אבחונים ישנים על השולחן, ופתאום הגישה אליי השתנתה.

הבעיה מתחילה בלו"ז. הנציגה המאוד חביבה מתא המתנדבים הסבירה לי שהתנדבות זה תהליך אמורפי שנגמר תוך 3 עד 12 חודשים מרגע קבלת הפטור. הכל תלוי באדם עצמו... רק שזה לא עוזר לי. קיבלתי הצעת עבודה מטורפת שדורשת ממני להתחייב לפחות לשנה אחת.

את האמת? אני רוצה כבר להיות על מדים ולהיכנס לתוך העסק. יש לי כמה דברים לא גמורים עם צה"ל, ואני רוצה לסגור אותם. אני לא רוצה להתחיל עכשיו עבודה [ותתארו לכם, שירות לקוחות ומכירות אגרסיביות בשביל מישהו שנחשב אוטיסט. על גבול האבסורד, בעצם. כבר עשיתי עבודה מהסוג הזה]. אני פשוט רוצה להתגייס כבר. כל החברים שלי רצים בג'בלאות, בגדודים, עושים עבודה שחורה, ואני מתלבט כמו איזה פאגוט אם להיכנס או לא.

ממה שהבנתי:
1. מרגע קבלת הפטור יש להגיש בקשת התנדבות. התהליך אורך משהו כמו שלושה חודשים או שנה.
2. אם התנדבת, והמפקדים שלך מרוצים ממך, וקיבלת אבחון שאומר שמאז שהיית צעיר התקדמת מאוד ואתה כנראה נורמטיבי, אתה יכול להתגייס רגיל, לכל מקום בצה"ל [בהתאם לפרופיל שלך, כמובן].
3. אין דרך לדעת כמה זמן ייקח לך להתנדב.

ואני רוצה לשאול אם הבנתי נכון, ואם יש איזושהי דרך לכמת את הזמן של התהליך. כי כרגע אני באוויר - אני יכול להתחיל חיים אזרחיים, אבל יכולים גם להגיד לי "שמע, זה ייקח חצי שנה". ואז זה עומד בסתירה להתחייבות שנתתי לבוס שלי. כי ככה זה פשוט לא בסדר.

מצטער על הבלגאן.

תודה לעונים.

נ ו ע ה 12

New member
היי, בוא נעשה קצת סדר :)

1+3. התהליך אכן משתנה ותלוי בהמון גורמים, ביניהם שיתוף הפעולה שלך והמצאת המסמכים בזמן. לי אישית לקח שנה וחצי מהצו הראשון ועד רגע קבלת הפטור, שמעתי כבר על מקרה שאושר תוך פחות משבוע. אף אחד לא יכול להתחייב בפניך על משך הזמן, זה עלול להיות תהליך מייאש ולא פשוט.

2. אם לאחר הגיוס בהתנדבות חל שיפור במצבך אתה יכול לבקש לקבוע ועדה רפואית במדור ושם הרופא יחליט האם ניתן לעלות לך את הפרופיל או שהוא יישאר 25 (21 לאחר גיוס בהתנדבות נהפך ל-25).

נ ו ע ה 12

New member
הערה חשובה שיש לקחת בחשבון

מתנצלת שלא ציינתי אותה קודם...

קיימת בעיה בנוגע לקבלת סיווג בטחוני; לחיילים שקיבלו פטור בעקבות פרופיל 21 מטעמים נפשיים והתנדבו קשה לקבל סיווג בטחוני. לעיתים, לאחר מאבקים לא פשוטים, ניתן להגיע לסיווג בטחוני "שמור", אך רוב המערכות בצה"ל הן בסיווג "סודי" לפחות. לפיכך היצע התפקידים עבור מתנדבים בעלי פרופיל 21 נפשי נמוך.

נ ו ע ה 12

New member
רגע קבלת אישור ההתנדבות, כמובן*

לא הפטור.
לא יודעת מה קרה לי ביום הזה חח ממש סליחה.

KingRevange

New member
תודה, ועוד כמה שאלות

לגבי הבאת המסמכים - נניח ויש לי את כל מה שהם צריכים. זה יכול לעזור, או שזה ממש טכני?

לגבי עניין העלאת הפרופיל - במידה ואני ממציא אבחון שאומר שאני לא על הקשת האוטיסטית, דיווח מפסיכולוג שמעיד על התקדמות מטאורית והמפקדים שלי מרוצים ממני מאוד, האם זה מספיק? האם אני יכול להגיע עם זה למקומות טובים?

לגבי הסיווג - איך אני מדגיש את זה שאני מסוגל לשמור סוד? שאני אחראי? שאני יכול ומוכן ומאוד רוצה לשרת במודיעין? צריך אנשי מקצוע שיעידו על זה?

לא הובהר אם ניתן להתגייס אחרי שאתה מתחיל להתנדב [שזו השאיפה המאוד מאוד רחוקה שלי, אבל עדיין].

תודה! מקווה שלא חפרתי.

נ ו ע ה 12

New member
נתחיל מהסוף, לא חפרת :)

הבאת מסמכים
בוודאי שזה יכול לעזור, ואתה גם תידרש תוך כדי התהליך להגיש מסמכים מסוימים (אל תשאל אותי אילו...).

העלאת פרופיל
החלטה רפואית נטו, לא קשורה לשביעות רצון המפקדים שלך ממך. זה עניין שרופא מדור מתנדבים הוא הסמכות שמחליטה לגביו, לא אתה ולא אני קובעים בנושא. אני חייבת לציין שיישמע לי מוזר שיעלו פרופיל במקרה הזה, אתה בעצמך אומר שקיבלת פטור עקב "בעיה אמיתית שיש לי", האוטיזם.

סיווג
לצערי אדם יכול להיות הכי רציני ואחראי שיש, אבל יעשו לו בעיות קשות בדרך לקבלת סיווג בטחוני אם הוא מתנדב בעקבות בעיה שנחשבת נפשית. לא מזמנים לתחקיר בכלל וכביכול "אין עם מי לדבר". מצד שני, ביחידה שלי שירת מישהו לאחר שהתנדב בעקבות פטור על רקע נפשי, ולאחר ש נ ה (הוא האריך את השירות) הוא קיבל "סודי". זה לא שחור ולבן, אבל בגדול זה מאוד קשה לקבל אפילו "שמור". להתמיין מלכתחילה לתפקידים המצריכים סיווג יכול להיות בעייתי.

"במידה והמפקדים שלי מרוצים ממני מאוד האם אני יכול להגיע עם זה למקומות טובים?" / "לא הובהר אם ניתן להתגייס אחרי שאתה מתחיל להתנדב"
כמתנדב אתה חייל לכל דבר ועניין! מדים, חובות, זכויות, מפקדים וכו'... ישנם מספר דברים שונים שנועדו בעצם להקל עלייך, כלומר להביא לכך שתוכל לשרת בצבא אבל עם הקלות ופטורים מסוימים כך שהשירות יתאים גם למצב הבריאותי שלך; אם זאת העובדה שאתה פטור מטירונות רגילה (מתקיימת טירונות מתנדבים, אתה יכול לקרוא עליה במאמרים ובשאלות הנפוצות תחת הלשונית "כלים ומידע" שבראש הפורום), מטופל בקופת חולים אזרחית ובמקרה שלך מחויב לשנת שירות אחת בלבד. יש עוד כל מיני דברים, אבל בגדול, שוב, אתה חייל לכל דבר, לכן השאלה "האם ניתן להתגייס לאחר שאתה מתנדב?" לא ברורה.

KingRevange

New member
נניח ואני מתנדב כבר שנה

הבאתי כמה אבחונים שמעידים על שיפור, ואפילו חוו"ד ממפקדים מרוצים. אני רוצה לעבור תפקיד. הובהר לי במקרפ"ר שזה אומר שאני אצטרך להתגייס מחדש, טירונות וכל זה.

האם יש בזה ממש?

נ ו ע ה 12

New member
קודם כל, אתה מחויב רק לשנה

אז במידה ותרצה לעשות יותר תצטרך לחתום על שס"ן - שירות סדיר נוסף. בהמשך, אם אכן הפרופיל שלך יעלה, ותהיה לך יתרת שירות מספקת, באמת יקרה מה שאמרו לך.

אבל למה? למה בכלל לחשוב על זה? תתגייס (בהתנדבות), תמצא לך מקום שטוב לך בו ותסיים את השירות שם
למה כבר לחשוב על לעבור יחידה ותפקיד, עוד לפני שהגעת אליהם?

KingRevange

New member
תראי,

מתחילת ההיכרות שלי עם צה"ל פשוט לא הייתי "נעול" על תפקיד מסוים, על כיוון מסוים, על סוג מסוים של תפקידים שאני רוצה. ועד שננעלתי, היה מאוחר מדי. ההתנדבות היא הדרך היחידה שלי להגיע אליהם. וכדי להגיע אליהם, אני אצטרך לעבור חיול כמו חייל רגיל.

מסובך

מה שאת אומרת מחזק אותי. תודה.

נ ו ע ה 12

New member
על אילו תפקידים מדובר? קרבי?

שוב, כפי שכתבתי קודם, קשה לי להאמין שיעלו פרופיל במקרה הספציפי הזה, בטח לא אם יחול איזה שינוי דרמטי. אל תפתח סתם ציפיות...

נ ו ע ה 12

New member
מתנדבים יכולים להגיע כמעט לכל תפקיד לא קרבי

למרות שהיו דברים מעולם ^^ אבל זה באמת נדיר.
לכן שאלתי את זה.

KingRevange

New member
מה זאת אומרת "היו דברים מעולם"?

זה פורום נורא מעניין... לא יודע איך לא חשבתי עליכם קודם...

noboya

New member
ברוך הבא ^_^

קודם כל ברוך הבא, כולנו כאן נשתדל לעזור כמה שנוכל.
לפני שאני מנסה לענות על השאלות ששאלת יש לי רק שאלה אחת כדי לוודא שהבנתי נכון: האבחונים שהזכרת תקפים או שאתה יכול לעשות חדשים ובכך להתגייס כרגיל?
ולגבי השאלות שלך:
1. אין דרך לכמת את הזמן מהחתימה ועד לגיוס, אלא אם כן יש יחידה שאתה מכיר והם מכירים אותך ויכולים לעזור לך מבפנים כדי שתתגייס אליהם - אז התהליך יכול להיות קצר מאוד.
2. יש הצעות עבודה ויש צבא, אלו מסלולי חיים שמתקיימים אצל כל אדם. אם החלטת להתנדב, תודיע לבוס ותמצא משהו אחר עד לגיוס (עבודה או משהו כמו שעשית מכינה, אפשר גם לעשות שנת שירות או משהו כזה - זה מה שאני עשיתי).
3. חשוב!! - כמתנדב הצבא יותר גמיש איתך, וניתן לדחות גיוס יותר בקלות. כל עוד גם בעוד שנה תהיה בגיל שניתן לגייס אותך אתה יכול לבקש לדחות את הגיוס עוד קצת כדי להשלים לשנה.

נ ו ע ה 12

New member
למצוא תפקיד ויחידה שירצו אותך זה מעולה, אבל

קודם יש לקבל אישור להתנדבות בכלל, וזה משהו, כמו שכתבת, שלא ניתן לשער כמה זמן ייקח. אם באמת כבר מצאת תפקיד לבדך, הזמן מרגע קבלת האישור עד לגיוס יהיה מינימלי.

abbarulz

New member
תשובה

קודם כל אליי אני מתנדבת אספית לכן אני חושבת שמה שאני עברתי היה דומה לשלך,ולתשובות:
1)לי לכך שנה ו8 חודשים עד הגיוס - כדי שתמצא קשרים טובים בתא המתנדבים כי אני מצאתי תפקיד שנה לפני הגיוס וגם המפקדים שם לא הצליחו לזרז את התהליך יותר מדיי.
2)לא הייתי בונה על זה -אוטיזם=נפשי- קשה להתחמק מזה אבל אסים בתפקוד גבוה יכולים להתגייס עם פרופיל 45 עם סעיף נפשי עם אתה מוכן להילחם בבירוקרטיה (אני נלחמת על בסיס קבוע זה קשה יותר מלטחון מים) אולי תצליח לבטל את הסעיף.
3)הפשר רק אחריי שאתה מקבל אישור להתנדב לשלוט במתי אתה יכול להתנדב לפניי זה רק עם יש לך קשרים ממש טובים.
מקווה שעזרתי ושנה טובה!

לכל המועמדים האספ"ים/ אוטיסטים

לפני החג סיימנו שירות של שנתיים מלאות בצה"ל עם הצטיינות של מפקד זרוע היבשה ובתפקיד משמעותי ביותר עם סיווג.
והכל בזכות זה שדרשנו פטור (21 ) ואחריו בקשנו להתנדב.
רק לאחר בקשת ההתנדבות ביתי האספ"ית עשתה את המבחנים שבד"כ עושים בצו ראשון וקבלה קב"א ודפ"ר מאד גבוהים (מתאימים לטייס) ולאחר עוד ראיון עם קב"ן במקרפ"ר קיבלה אישור להתנדב.

זו הדרך המומלצת כי להתקע בפרופיל 45 זה ממש לא מתאים לילדים שלנו וגורם המון שיברון לב ותסכול.

בתעודת שחרור אין זכר להיותה מתנדבת , כן מצויין שהיא היתה חיילת מצטיינת.

להמשך באזרחות היא שרתה בצה"ל שירות מלא עם כל הזכויות המגיעות לה.

בזמן השירות ההתנדבות איפשרה פטור משמירות ותורנויות
טירונות מקוצרת ומותאמת
ושיבוץ איכותי.

נועה את עדה שכל מילה נכונה

נ ו ע ה 12

New member
אכן עדה
2 דברים...

כמו שכתבתי - ניתן לקבל סיווג, אבל להגיד שזה קל לא הייתי אומרת. רובם המכריע של המתנדבים בעקבות פטור מסיבה נפשית לא מקבלים.

לגבי תעודת השחרור - הכוכב בתעודת השחרור אצל ביתך נבע כנראה מההצטיינות שלה, אבל כשהשתחררתי התברר לי שלכל המתנדבים מופיע כוכב... ואני כבר חשבתי שזה בגלל שקיבלתי מצטיינת
אבל זה רק למצטייני נשיא/רמטכ"ל/אלוף/ ואני קיבלתי מאל"מ.

נ ו ע ה 12

New member
אני יודעת

התכוונתי שאצלי זה רק בשל ההתנדבות, אצלה זה גם וגם.
שוב כל הכבוד ובהצלחה בהמשך הדרך באזרחות :)

למעלה