חדש כאן

TairAtias

New member
חדש כאן

אני מבקור מעריץ של אביב גפן ודרך בלאקפילד הגעתי לפורקיופיין טרי שרק היום שמעתי אותם לראשונה....... באמת התלהבתי, שמעתי את Fear Of A Blank Planet... באמת אלבום מצוין רציתי לשאול אם ניתן להשיג בארץ את כל האלבומים של הלהקה, ואם לא אז את אילו אלבומים ניתן להשיג ואילו לא:) תודה

וולקאם :)

אני חושבת שאת הכל או כמעט הכל אפשר להשיג פה.. לא כל כך בקיאה מה זה חשוב- אתה צריך לקנות את DEADWING ויש אותו בטוח :)

Benn Is Kane

New member
זה דיי מצחיק..

רוב המעריצים הוותיקים יותר של הלהקה מחשיבים את Deadwing, ביחד עם FOABP, ל-2 האלבומים הכי פחות טובים של הלהקה, בעוד חלק נכבד מהקהל והמעריצים החדשים יותר והצעירים יותר של הלהקה, מחשיבים את Dedawing כהטוב ביותר שלהם. אני, אישית, חושב שהאלבום המדובר הוא מעולה, אבל עדיין In Absentia, Sky Moves Sideways, Lightbulb Sun ו-Stupid Dream עולים עליו ברמה אחת לפחות.

Tin Doll

New member
אני לא מבינה איך כל האלבומים שכתבת

עולים על Deadwing... כאילו, אני מחפשת מה יכול להוריד את האלבום הזה מתחת לאחרים ואני לא מוצאת... הוא מעולה. Arriving Somewhere פשוט מגביהה אותו לשמיים ואני לא אומרת שהאחרים לא מעולים, אני מאד אוהבת את In Absentia, על האלבום הזה אני יכולה להסכים איתך. אבל זהו. P: טוב עניין של טעם..

Benn Is Kane

New member
לדעתי, ולדעת רבים, הם הרבה יותר טובים ממנו.

זה הכל עניין של דיעה, אבל האלבומים האחרים, לדעתי, ושוב, לדעת רבים, הרבה יותר טובים מ-Deadwing ומ-FOABP. Arriving Somewhere אכן ענק, כנ"ל The Start of Something Beautiful, אבל בשאר האלבומים יש יותר מ-2 שירים גדולים (הרבה יותר). חוץ מזה, The Sky Moves Sideways הוא האלבום הכי טוב של הלהקה בהרבה מהשאר. פשוט אלבום מושלם מההתחלה ועד הסוף, בלי אף נפילה ובלי אף רגע משעמם. הוא גם האלבום הכי שונה של הלהקה... יש הרבה שיקראו לו 'משעמם' או שיגידו שהוא סתם נמשך ונמשך, אבל במחינה מוזיקאלית, זה הטופ שסטיבן ווילסון הגיע אליו. שוב, זו הדיעה שלי.

Benn Is Kane

New member
לא, זה כן מצחיק.

כי 95% (ולא, אני לא מינה צמח, ואני לא ערכתי סקר, אבל ככה זה נראה) מי שהתחיל לשמוע פורקיופיין טרי 'לא מזמן' מעדיף את Deadwing, וכל מי שמעריץ 'ותיק' של הלהקה מעדיף את האלבומים האחרים. ולדעתי הם עולים על Deadwing בהרבה.

FrecCo

Active member
אגב, זה ככה לא רק עם פורקיופיין...

אישית אני מכיר עוד כמה להקות שיש בהן תופעה דומה (הן שינו סגנון בהדרגה עם הזמן והמעריצים הותיקים אוהבים הרבה יותראת החומר הישן, בעוד הניו-קאמרס מעדיפים את החדשים) לדעתי יש לזה הסבר מאוד פשוט. מי ששמע חומר חדש של PTREE ואהב אותו מאוד, לאו דווקא מתחבר לחומר הישן שהם עשו (ז"א גם אם הוא היה שומע את האלבומים הראשונים בתחילת דרכם הוא לא היה נופל), ולהיפך. אגב, אין ממש סדר כרונולוגי בהעדפות שלך...בין האלבומים שכתבת היו עוד כמה שלא ציינת, אותם אהבת פחות משני החדשים?

Benn Is Kane

New member
כן.

On the sunday of life. Up the Downstair עדיף על FOABP, אבל Deadwing קצת עובר אותו. סדר ההעדיפויות שלי: The Sky Moves Sideways In Absentia Stupid Dream Lightbulb Sun Deadwing Up The Downstair FOABP On The Sunday Of Life זה מסודר ל'קבוצות דירוג', פשוט כי קשה מאוד לדרג את האלבומים של הלהקה. אני צריך לציין גם שכשיצירה אחת שלמה, אם לוקחים את האלבום מההתחלה ועד הסוף, FOABP מזנק לו למקום השני, ישר אחרי Sky.

handlessman

New member
זה פשוט בגלל...

שהמעריצים הוותיקים התחילו לשמוע את האומן המדובר בגלל החומרים שהוא פירסם אז, ואם האמן משנה את הסגנון שלו - בהרבה מקרים זה לא יהיה לטעמם. וכנ"ל לגבי החדשים שמתחברים אל האומן בגלל החומרים החדשים ששונים מהישנים שלו, שאליהם הוא פחות מתחבר.

Musedol

New member
עוד צופיפניק?

סתאם. ברוך הבא, השתלבות מהירה וכאלה :) אני דור בת 16 מהמרכז, תהנה לך

handlessman

New member
צופים בדם!

ברוך הבא למחוזותינו! אני עמרי בן 16 מקרית אונו. אני בשבט און (דר"ג). איזה הנהגה אתה?

Musedol

New member
די להיות מורעל

הבנתי שאתה אוהב צופים, יופי, ריתקת אותי.

TairAtias

New member
הנהגת שרון דרום

שבט רכ"ס אימפריה תנו לנו כפיים בבקשה מעצמה! מעצמה! מעצמה אה!!!!!!!!

למעלה