חדש - לא מבין את עצמי, סתם רע לי

paulo5

New member
חדש - לא מבין את עצמי, סתם רע לי

שלום לכולם,
אני חדש כאן בפורום והחלטתי לכתוב כי אולי אם אוציא את שעל ליבי בלי שיפוטיות לפחות אדע שעוד מישהו בעולם מכיר את מה שעובר עלי ואני לא לבד לחלוטין.
אני בתחילת שנות ה-30 של חיי. רווק, ללא חברה. אני עובד במקום מסודר ולאחרונה עברתי לבית משלי, לבד.
מאז שאני זוכר את עצמי אני מעדיף את הלבד על הביחד, את הבילוי הסולידי על הרועש, את האינטימיות על פני ההמוניות.
יחד עם זאת, כשאני לבד בלי המשפחה הגרעינית שלי (הורים ואחות) אני ממש מדוכא.
אני חושב שיש אצלי שילוב של הרבה גורמים. אובחנתי על ידי פסיכיאטר כסובל מדיסתמיה וחרדה חברתית. יחד עם זאת אני מתפקד ואם תשאלו זרים - זה לא ניכר עלי.
טופלתי בעבר עם כדורים, האמת שהיתה לי אז תקופה טובה אבל כיוון שאני לא מתמיד כמעט בכלום, הפסקתי את הכדורים והתקופה הטובה הלכה ודעכה לה עם הזמן.
אני אדם שאוהב לצחוק ולהצחיק ואני מהר מאוד מתחבב ומתיידד עם הסביבה.
העניין הוא שאני לא מרגיש נוח בסביבת אנשים, אני חסר ביטחון ובד"כ לא מוצא כוחות לצאת ולבלות במחיצת אנשים.
לדעתי אני גם פשוט מסרב להתבגר ולקחת אחריות. טוב לי בבית הוריי, אני אוהב לשבת שם בחדר שלי ומתגעגע תמיד לזמנים עברו.
אני רוצה להיות איתם ויודע שזה בלתי אפשרי ושאני צריך לצאת לחיים העצמאיים שלי ולמצוא לי בת זוג קבועה ולהקים משפחה.
ברור לי שבלי משפחה משלי אשבר לא פעם ולא פעמיים, שהרי אני לא יכול להיות עם עצמי לבד לחלוטין.
הרגשת הריקנות לא פעם תוקפת אותי, זה קרה לי גם בבית הוריי אבל לאחרונה זה תוקף אותי הרבה יותר.
אני טיפוס מאוד מרובע שמאוד אוהב את השגרה שלו ובשנה האחרונה השגרה הזו נשברה יותר מדי פעמים.
סיימתי תואר ראשון אחרי יותר מדי שנים באוניברסיטה, מצאתי עבודה קבועה ועברתי לבית משלי... כל זה קרה בשנה אחת. זה היה חייב לקרות כי אלה החיים, זה מה שנורמלי...
אבל הנורמלי לא בהכרח טוב לי.

אני מוצא את עצמי לא פעם מדמיין מה עושה לי טוב, אם זה בילוי במסעדה טובה, אם זה סרט בקולנוע או סושי עם החברים.
אבל כשמגיע הרגע אני לא ממש מוצא את החשק לעשות את מה שבראש אמור לעשות לי טוב.
בימי שבת כמו היום זה ממש גרוע, אני חוזר לביתי, לבד, ריקני, שביזות יום שבת במלוא הדרה, שבוע אחר שבוע.
גם לגבי בת זוג, הייתי בזוגיות בעבר וזה עשה לי טוב, אבל יחד עם זאת אני מרגיש שאם אמצא עכשיו זוגיות זה יהרוג את הלבד. זה ידרוש הקמת משפחה, ילדים ואני אאבד את עצמי סופית.
נכון, אני טיפוס שחושב יותר מדי ולכן עושה פחות מדי, אבל כבר השלמתי עם זה שאני לא אוכל להשתנות יותר מדי.

איך בכל זאת מתגברים? יש סיכוי שזה יעבור עם הזמן? עם ההסתגלות שלי למצב החדש שבו אני נמצא? אני יכול להתבגר? אני יכול להתנתק מהוריי? (להתנתק בקטע עצמאי, לא פיזי או רגשי)
אני לא מבין למה בעצם הכל בסדר, אומרים שאני נראה טוב, אני מניח שאני משכיל קצת יותר מהמומצע, אני חי חיים עצמאיים, עובד, צעיר...
אז למה כל כך ריק? למה אני מדכא את עצמי בכוח?

אוהב את החיים מאוד אבל אותי הרבה פחות...

noname20000000

New member
היי פאולו.

אני חושבת שהרבה מאיתנו, אם לא כולנו, יכולים להסתכל מהצד על החיים שלנו ולומר ש"הכל בסדר".
זה לא אומר שאנחנו מדכאים את עצמנו בכוח, אפילו שהרבה פעמים זה מרגיש ככה. זה פשוט מצב מחוּסר מזל שנקלענו אליו ושאינו בשליטתנו.

אני חושבת שאם היה לך נסיון טוב עם כדורים - כדאי שתחזור ליטול אותם ולהתמיד בכך.
ייתכן שהרבה לא יסכימו איתי, אבל לדעתי יש מקרים שבהם ללא התערבות של תרופות הסיכוי לשיפור המצב הוא נמוך.

אני מקווה שתמשיך לכתוב לנו ולעדכן אותנו, ושתרגיש טוב יותר.

Lady Stark

New member
היי

ממליצה לך ללכת לטיפול פסיכולוגי.
דיסתמיה היא מצב קבוע של דיכאון והיא מגיעה בדרגות קושי שונות, כך שבהחלט הגיוני שאתה מתפקד כרגיל למרות הקשיים.
כדורים פסיכיאטרים יכולים להקל אבל הם לא עושים שום עבודה במישורים הקוגנטיבי תפישתי והתנהגותי.
טיפול יכול גם לשפר את איכות חייך ולעזור לך להרגיש טוב יותר ולהבין את עצמך ואת המקורות לדיכאון. וגם לעזור ולתמיך בך בחיפוש בת זוג או שינויים אחרים בחיים.
זו הדרך לטפל, אם תשאל אותי.

Majestick

New member
היי

תודה על התגובות.

ברור לי שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור (במקביל לכדורים הייתי מטופל גם אצל פסיכולוגית), ויכול להיות שגם תרופות זה פיתרון.
מה שלדעתי הכי מפריע לי, זה שאני לא מבין למה זה "חי" איתי.
למה אני צריך כל הזמן טיפול וכדורים, או טיפול בלי כדורים או להיפך...
למה זה פשוט לא יכול לעבור לי מעצמו? למה אני לא חי את חיי כסדרם?

אני מודע לכך שבד"כ זהו מצב גנטי, שזה אופי שנולדים איתו וברגע שבקטע מסויים בחיים יש את הטריגר המתאים זה מתפרץ וכבר לא יכול לחזור למחילה שלו...
האם אני צריך להשלים עם זה שזה יהיה המצב לנצח? תמיד אצטרך תמיכה כזו או אחרת?

אני גם יכול להניח או להאמין שעם הקמת משפחה משלי, כשתהיה לי בת זוג וילדים, "לא יהיה לי זמן" להתעסק בעצמי וב"שטויות" שלי ואז לא אהיה במצבי המעיק.
מצד שני זה אומר במקביל שאיבדתי את עצמי...?

נכון שאני מקשה על עצמי יותר מדי?

Lady Stark

New member
המלחמה הראשונה שמתנהלת לנו בראש

היא תמיד המלחמה הזאת: למה לי יש את זה? למה אני צריכה לחיות עם זה? האם ככה יראו כל חיי?
אז המצב הוא כזה: זו מלחמה חסרת תועלת והיא מזיקה ומגבירה את הדיכאון, משום שעכשיו, בנוסף לזה שאתה מדוכא, אתה גם מאשים את עצמך על זה. זה לוקח זמן, ואני שכבר שנים במצב הזה עדיין מדי פעם נאבקת בשאלות האלה שוב. אבל ככל שמשלימים מהר יותר עם המצב ולטפל בו כמו שצריך, השיפור ממהר להגיע.

לגבי הגורמים לדיכאון. אמרת שלרוב זה גנטי. ובכן, לא ממש.
לדיכאון יש הרבה גורמים אפשריים אבל בדרך כלל זה שילוב בין גורם סביבתי, אישיותי וגנטי. אני אישית מאמינה שבעיקר הסביבתי והאישיותי אחראים לזה. כך שבטיפול טוב באמת, תוכל לעלות על הגורמים האלה ולענות על השאלה הזאת.
הכרחי מאוד לדעת לספר את סיפור חייך כדי לצאת מהמצב הזה.

למעלה