חדש לשפעת עופות בפינת חי בבנימינה

kerengil

New member
חדש לשפעת עופות בפינת חי בבנימינה

האם לא מטריד אתכם? אותי די מטריד. האם יש דרך להתגונן מפני הדבקות פרט למניעת חשיפת התרנגולות לעופות וציפרי בטבע? האמת, בעיקר מטריד אותי מה יקרה אם השכנים יתחילו להלחץ מזה שאני מגדלת עופות וידרשו לסלק אותם...

e v r i l

New member
../images/Emo4.gifמטריד אותי מאד

יש לי שלש תרנגולות בגינה בלול קטן

זה לא זכותם

זה לא זכותם להגיד לך לסלק את העופות! חשד זה לא אומר שזה באמת קיים זה עניין שצריך לעניין אנשים כמוני אשר התרנגולות שיש לי משוחררות רוב היום בחצר ומגע עם עוף בר נגועה יכול להביא את המחלה ללול שלי ויגרום למוות רב של עופות כתוצאה מכך צריכים לחסן את התרנגולות! חייבים! אגב כול עוד התרנגולות בתוך איזה לול סגור אז זה לא בעיה

nogen

New member
זה עדיין לא בטוח

פעם שעברה אנשים חששו ורבים מיהרו להיפטר מעופותיהם ומפתיע שהמחלה פגעה כמעט רק בלולים מתועשים שהעופות שם חיים בצפיפות ולא בתנאים הכי הגיינים ששם המחלה מתפשטת במהירות אם בכלל וגם תאופיק בדר"כ עופות עופות משוחררת במיוחד תרנגולות ערביות פחות פגיעות כי הם רחוקים אחת מהשניה יחסית לעופות בלול סגור או תעשייתי וגם כי יש להם מערכת חיסונית מאוד חזקה ובכלל זה גם רוב עופות הבר שימו לב שרוב העופות שמתו במחלה הם תרנגולות שהאדם שיחק להם בגנטיקה עד שיצר תרנגולות בעלות גנטיקה דומה אם לא זהה וזה גרם לירידה ברמת החוסן הבריאותי של העופות כמעט לא נרשמו מקירם של עופות בר שמתו מהמחלה. ועוד משהו ששמעתי עו בפעם שעברה כשהתפרצה המחלה למרות שהמקור לא הכי אמין אני שמעתי שבכלל לא היה שפעת העופות אלה שהי עודפים של עופות ורצו להיפטר אז החליטו להשמיד אני לא יודע כמה המידע אמין אבל אםאנשים אומרים דברים כאלה יש פתגם שאומר "בכל שקר יש גם אמת" אז אי אפשר לדעת.

אויי חוצפה

אני לא משמיד לא משנה מה יגידו לי וחוץ מזה אין אצלנו שכנים עם עופות חוץ מאיזה תוכי מגעיל. אז לי יש יותר מה להפסיד מהשכנים שלי אז מעניין את התחת שלי ואני גם סומך שהתרנגולות שלי לא יפגעו כי נשמע לי הגיוני שזה פוגע יותר בתעשייתיים מאשר בפרטיים.

ברור!!

התנאים המחרידים והמגעילים שנותנים לאותם עופות מסכנים הם אלה שגורמים לכול המחלות! אם תתן לתרנגולת מרווח מספיק ואוכל ומים טריים ונכונים אז לא תהיה לך שום בעיה! שום בעיה! לפני שנה תקפה אצלי מחלה בלול ומת כ 90% מהאוכלסיה שהייתה לי בלול! אם הייתי טיפש הייתי מחסל את כול השאר אבל למה לי?? יצא שזה בכלל מחלת שפעת רגילה ואחרי נתינת תרופה בשם אוגמנטין כול השאר השתקמו! כך שכול חשד קטן ללכת ולהרוג כ 200000 עופותאז לא שווה!! וזה לא חינוכי ולא טוב בכלל!!

דובב

New member
תופיק תראה, יש פה גם הרבה עניין של פוליטקה.

נגיד ואני מגדל תרנגולות לביצים וצריך להשמיד את הלהקה שנעשתה פחות רווחית בגלל תקופת הנשירה ( כמו שכתבת בהודעה על המטילות). אני צריך להביא קבלן שיקח אותן להשמדה וזה עולה כסף!!! צריך לקנות אפרוחים חדשים וזה עולה כסף!!! אבל אם אני מגלה פתאום שפעת עופות בלול אני גם מקבל השמדה חינם וגם פיצויים מהביטוח שבו אפשר לקנות אפרוחים חדשים.לדעתי הרבה חקלאים תופסים על זה טרמפ!!!

בסדר אבל!!

אבל זה לא עניין של תרנגולות סתם לביצים! אני מדבר על גזעים שעולים 400 ש"ח לזוג ואף יותר!! תלך תשמיד אותם? מי יפצה אותך בכלל? וגם עכשיו מי שירצה להשמיד או לפגוע בעופות שלי חייב לעבור דרכי קודם!!! אני מגדל כרגע תרנגולות מגיל 0 ! כך שאני מאוד נקשר אליהם ואני לא יכול סתם ככה לחסל ולהביא חדשים!

זה עזר אבל

אני יודע שזה אנטיביוטיקה ויצא שהיא מאוד עוזרת לתרנגולות! כמובן שזה לא עמד רק על האוגמנטין! שום - בצל - אוכל מזין ומלא חלבונים!

אז אצל תופיק זו כנראה בכלל לא היתה שפעת.

אלא מחלת אחרת, חידקית. יש מחלות נוספות לעופות חוץ משפעת עופות, ואף אחד מהן לא עובדת לבני אדם.

אם ניתן אוגמנטין והעופות הבריאו

סימן שלא מדובר בשפעת (ויראלית) אלא מחלה חידקית וזו כמובן לא שפעת העופות. גם אני מאמינה שעופות החיות בתנאים טובים, לא צפופות, מסתובבות אוכלות מזון טבעי, לא נדבקות באופן כזה גורף כמו לול שלם שחי בסוללות 3 עופות לתא קטן, אוכלות רק מזום תעשיתי, לא יכולות לזוז, מנוצלות עד תום בניסיון לגרום להם להטיל כל השנה. בפעם הקודמת שחיסלו כמויות עצומות של עופות בדרום נמצא כי בכלל לא היתה שם שפעת עופות אלא מחלה אחרת, שאינה מגפתית (לא היתה נוצרת מגיפה כגם אם לא היו הורגים את כל העופות). אבל היד קלה על ההדק כשמדובר בבעלי חיים, ומהר מידי מחליטים על חיסול טוטאלי. ואחר כך מסתבר שזה בכלל לא שפעת העופות. גם ברעננה עדיין לא הוחלט והוכח שזו שפעת עופות. נכון יש שם מחלה, אבל לפני שבכלל בודקים רצים ומשמידים. לא בטוח בכלל שזו שפעת עופות. ובוודאי לא בטוח וכנראה גם בכלל לא סביר שילד או אדם נדבק במחלה הזו. אנחנו לא יודעים באילו תנאים העופות האלה חיו, וכמה מהר שמו לב שהן חולות. יכול להיות שזו בכלל לא מחלה ויראלית אלא חידקית ואפשר היה עם קצת אנטיביוטיקה לטפל במחלה. יש המון מחלות לעופות, וחוץ מאחת (וגם זה עדיין לא הוכח אלא בבחינת חשש בלבד) אף אחת מהן לא עוברת לבני אדם. לא הייתי נכנסת לפאניקה. העופות בחצר שלי ממשיכות לחיות ולהיות בריאות.

למעלה