אם ניתן אוגמנטין והעופות הבריאו
סימן שלא מדובר בשפעת (ויראלית) אלא מחלה חידקית וזו כמובן לא שפעת העופות. גם אני מאמינה שעופות החיות בתנאים טובים, לא צפופות, מסתובבות אוכלות מזון טבעי, לא נדבקות באופן כזה גורף כמו לול שלם שחי בסוללות 3 עופות לתא קטן, אוכלות רק מזום תעשיתי, לא יכולות לזוז, מנוצלות עד תום בניסיון לגרום להם להטיל כל השנה. בפעם הקודמת שחיסלו כמויות עצומות של עופות בדרום נמצא כי בכלל לא היתה שם שפעת עופות אלא מחלה אחרת, שאינה מגפתית (לא היתה נוצרת מגיפה כגם אם לא היו הורגים את כל העופות). אבל היד קלה על ההדק כשמדובר בבעלי חיים, ומהר מידי מחליטים על חיסול טוטאלי. ואחר כך מסתבר שזה בכלל לא שפעת העופות. גם ברעננה עדיין לא הוחלט והוכח שזו שפעת עופות. נכון יש שם מחלה, אבל לפני שבכלל בודקים רצים ומשמידים. לא בטוח בכלל שזו שפעת עופות. ובוודאי לא בטוח וכנראה גם בכלל לא סביר שילד או אדם נדבק במחלה הזו. אנחנו לא יודעים באילו תנאים העופות האלה חיו, וכמה מהר שמו לב שהן חולות. יכול להיות שזו בכלל לא מחלה ויראלית אלא חידקית ואפשר היה עם קצת אנטיביוטיקה לטפל במחלה. יש המון מחלות לעופות, וחוץ מאחת (וגם זה עדיין לא הוכח אלא בבחינת חשש בלבד) אף אחת מהן לא עוברת לבני אדם. לא הייתי נכנסת לפאניקה. העופות בחצר שלי ממשיכות לחיות ולהיות בריאות.