חדש מהניילון - טיפים?

Impious

New member
חדש מהניילון - טיפים?

היי,
אני שי, בן 24 מירושלים, נעים מאוד :)
ב2-3 השנים האחרונות אני רוכב על אופני הייבריד (Specialized sirrus sport) והחלטתי שהגיע הזמן להשתדרג עם אופני כביש.
אחרי כמה שבועות של פשפושים ברחבי הרשת הגעתי למסקנה שזאת רכישה ששווה לעשות באינטרנט.
לא אלאה אתכם בפרטים מיותרים, בקיצור רכשתי Raleigh Militis 1.

השלדה זהה (אותו קרבון) גם באופני קצה שלהם בסדרה זו. אופציה לשדרוג רכיבים אחרים בהמשך אם זה אכן סיפור אהבה

מפרט יותר מחביב להתחלה. הבנתי שבתקציב שלי זה יהיה tiagra/105 ועמדתי בזה.
מניח שהשימוש העיקרי בהם יהיה באיזור ירושלים. לא מתכוון להתרחק יותר מדי.
קיבלתי את האופניים לפני יומיים והשימוש שלהם יהיה לרוב רכיבות בשביל הכיף בסופי שבוע ומתי שיזדמן בעצם.
הצמיגים הוחלפו ב-Continental 4-Season. מבין שזה בא על חשבון מהירות. רציתי משהו עמיד.
כרגע מותקנים פדלים שטוחים הכי פשוטים שיש. מניח שעם הזמן יבואו פדלים נורמליים עם נעליים בהתאם. כל דבר בעיתו.

אז..הא..
המלצות כלשהם? מאיפה מתחילים? אילו מסלולים בירושלים והסביבה מתאימים לרוכב כביש מתחיל?
יש דברים בסיסיים שעליי לדעת? להמנע מהם? דברים שחשוב להקפיד עליהם לפני/אחרי כל רכיבה?

תודה מראש ובהצלחה לי (-:

oferlev9

New member
קודם כל תתחדש . האופניים נראים טוב

אפשר לשאול איפה קנית ומה המחיר?
&nbsp
לגבי מסלולים: בסביבות ירושלים מסלולים רבים וטובים אבל עם הרבה עליות ועליות קשות :
עין כרם לכיוון צובה ואשתאול , או בר גיורא וצור הדסה או נס הרים
המרובע: נחשון , שמשון עזקה , ראם , נחשון
איזור עמק האלה ובית שמש
ועוד ועוד
&nbsp
מבחינת תחזוקה שוטפת: הקפדה על לחץ אויר בצמיגים , ניקוי ושימון שרשרת בשמן יעודי
נעלים ופדלים עם קליטים כדאי כמה שיותר מהר
&nbsp
&nbsp

YotamKa

New member
שכחת את גוש-עציון, ו-443 זה גם קרוב לירושלים והעליות

היחידות לירושלים שלא מצריכות ירידה נוספת ושוב עלייה כדי להגיע לעיר, מכיוון ששני הטיפוסים מסתיימים גבוה יותר מירושלים.

Impious

New member
עליות נשמע לי נחמד

ירידות פחות.. הבלמים האלה די מפחידים אותי אם לומר את האמת. צריך להתרגל לזה.

Impious

New member
קודם כל תודה

לקחתי הימור גדול וקניתי דגם מתצוגה מחנות בארה"ב.
השתמשתי בשירות כתובת אמריקאית להביאם ארצה בשילוח ימי. 100 דולר משלוח + 100 שקלים ביטוח + מע"מ.
מעדיף לא לפרסם מחיר.
&nbsp
אני מניח שעדיף להתחיל במסלול מתון יחסית? מה מבין הרשימה ידידותי לרוכב המתחיל?
אני גר לא רחוק מעין כרם אם זה משנה משהו.
משאבת רצפה נורמלית בדרך אליי, עוד כמה ימים אקבל אותה.
על איזה שמן יעודי אתה ממליץ? שימון/ניקוי באמצעות מברשת?
מצטער על השאלות הפעורות ותודה על המענה..

oferlev9

New member
המרובע ואיזור בית שמש מתון יותר כמובן

מהעליות של עין כרם , נס הרים צובה וכו
&nbsp
כל שמן שרשרת לאופני כביש יתאים. אני משתמש ב ROCK N ROLL אבל יש אחרים לא פחות טובים

NBenam

New member
גם הכביש המוליך לאנדרטת יד קנדי

די ריק ממכוניות באמצע שבוע, הרבה רוכבים מהאיזור מגיעים לשם בבקרים...

כמו כן, אם אתה רוכב לבד, ממליץ על פנימית ספייר, משאבה, וכפות לחליצת צמיג (אפשר גם להוסיף ערכת תיקון פנצ'רים).

Impious

New member
נכון נכון

זה באמת נשמע כמו איזור נחמד :) תודה על ההמלצה.
רוכב לבד אכן. לא מכיר אנשים בגילי שרוכבים..
אני מניח שאני צריך תיק אוכף בשביל כל אלה, לא?
יש לי את המשאבה הזאת. אפשר באמת להתקין אותה על השלדה. הבעיה שאין לה מד.
זה קצת עונש לנפח 120 psi עם משאבה כזאת, לא? אם אין מד אצטרך גם את המד להכניס לתיק.
נשמע קצת כאב ראש. לנפח, למדוד, לנפח למדוד. זה מה שעושים בשטח? ראיתי שיש מעין air cartridge כזה שלוקחים לשטח.
כפות לחליצה - רשמתי. תודה.

NBenam

New member
זה בסדר, כשתהיה תקוע עם פנצ'ר הלחץ בצמיג לא יעניין אותך כ"כ

המשאבה הקטנה שלוקחים היא למצבי חירום. זה אכן עונש לנפח ללחצים גבוהים במשאבות האלה (במשאבה שאני משתמש ההערכה של היצרן היא שצריך כ-300 פמפומים להגיע ל-100 PSI). מספיק לנפח ללחץ שיביא אותך הביתה (או למקום שאפשר לתפוס ממנו טרמפ).

יש "משאבת Co2" שמשתמשת במיכלים כאלה לניפוח מהיר ללחץ גבוה. לי אישית אין ניסיון עם זה, אבל מכיר כמה אנשים שממליצים על זה בחום.

דרך אגב, לדעתי רוב רוכבי הכביש מנפחים ל-100-110 PSI, אם אתה לא רוכב כבד האיזור הזה מספיק. 120 נשמע לי כבר לא נוח

Impious

New member
300?

ואני חשבתי שרכיבה עושה שרירים ברגליים

טוב לדעת על הלחץ אוויר.
הבחור בחנות אופניים המליץ רק 120, אמר שפחות מזה יהיו מלא פנצ'רים.
&nbsp

YotamKa

New member
יש חנות ברח' כנפי נשרים 68.

"דרך האופניים". זה על הרחוב הראשי בדרך מגבעת-שאול להר-נוף, מצד ימין כשנוסעים בכיוון הזה וממש בקצה הרחוב. יש כביש שירות.

הטלפון שם 6525256, אותן ספרות גם אם קוראים מימין לשמאל. בחור בשם משה הוא הבעלים.
תרים טלפון, תתאם איתו ותקפוץ לשם, הוא יצייד אותך במה שצריך ויסביר מה חשוב ומה לא. אתה יכול להגיד לו שיותם שלח אותך, אבל תקבל את אותו יחס גם אם תגיד שפופטיץ שלח אותך.

ואגב, לנפח עם משאבה ידנית זה לא כאב ראש. כשאתה סומך על מחסנית אויר ומתפקשש לך הניפוח, זה כאב ראש ובעיקר למי שצריך לבוא לחלץ אותך.

voldani

New member
מצטרף להמלצה על "דרך האופניים"

בעל הבית בשם משה, מאוד סימפטי, מחירים סבירים ושירות טוב!
כאפציה שניה זה "פדלים" בתלפיות.
&nbsp
ובכלל אני מחפש מזה זמן רב שותף לרכיבות באיזור ירושלים (אני בלי רכב ולכן יציאה וחזרה בירושלים) לרכיבות סוף שבוע. אומנם כבר לא כל כך מתחיל אבל לא רוכב הרבה ולכן לא נראה לי שהרמה תהיה שונה בהרבה..
אם תהיה מעוניין אשמח לשמוע (בפרטי)!

elkanakohn

New member
ממליץ על הממליץ

יותם יודע המון על כבישי האיזור ויכול לתפור כל מסלול שתבחר לפי רמת קושי (חוץ ממסלולים שטוחים
).
לאור המתיחות דווקא ממליץ להמנע מכבישי גוש עציון (לאחרונה צעירי חוסן מבלים הרבה...) ובכל מקרה אני ממליץ לפתוח בקטנה (ראה בהמשך).
כמובן שמצטרף בחום להמלצה על "דרך האופניים", ועל משה הבעלים (בעצמו רוכב כביש). יש לו צוות מכונאים מצוין והוא סופר-אמין והוגן ברמות שכבר לא נעים.
להתחלה אני חושב שכדאי לנסות משהו קטן ולא קורע כדי שלא תישבר על ההתחלה. רכיבה מצומת אורה לבר בהר (ליד בר גיורא) ובחזרה בקצב איטי (שעתיים נטו, לא כולל קפה בבר בהר
)יתנו לך טעימה טובה של עליה, לא קשה מדי וירידה, לא מהירה וטכנית מדי.
אל תתבייש לעצור ולהסדיר את הנשימה אם קשה מדי בעליה, אחרי שתעלה אותה פעמיים- שלוש תלמד לחלק את הכוח. אחרי זה -הכל בראש
וגם רגליים כדאי שיהיו

Impious

New member
בהחלט משעשע, במיוחד התירוצים למה לגלח את כל הגוף :)

למעלה