חדש על המדף

מורנא007

New member
חדש על המדף

Almendra - Almendra חברים לרובכם זה כבר ידוע וטריביאלי, מדובר במאסטר פיס שאילו הלהקה היתה פועלת ביבשת צפונית יותר, אז הם היו הופכים לאגדת רוק בקנה מידה עולמי. תענוג של רוק, וזה פסיכדלי. OK, נתחיל בעיצוב העטיפה שבה נראית עקרת בית שיצאה מהמקלחת בוכה והזויה, כאשר הפומפה דבוקה לה לראש. נמשיך במוסיקה שמכילה שירים קליטים שכנראה היו פעם להיטים, (הם די מזכירים את המאמאז והאפאז וגפרסון איירפלינז רק שאין קולות נשיים) אבל הצליל שלהם הוא די יחודי. חלק מהשירים הם על סף הפרוג או פרוטופרוג. לדעתי יש חוסר התאמה בין סדר השירים בחוברת ומה שמודפס בדיסק, (למרות שהספרדית שלי חלשה מאוד). בחלק מהשירים המצברוח די מרומם, אבל הוא משתנה. מה נותר להגיד, הקבוצה שלי חילצה תיקו מקבוצה טובה ממנה, ונשאר לי להאזין לאלבום מיבשת הכדורגל
ולשיר פאם פאם לה לה פאם.
מה שחסר לי עכשיו, זה אלפחורז מתוק ומאטה מר להשלים את התמונה הארגנטינאית.

Jflyaway

New member
מורנא, בקשר ל ALMENDRA

קודם כל תתחדש, ואני מצדיע לך על האומץ ללכת ולצלול אל תוך נבכי הסצנה הדרום אמריקאית... מעט מאוד אנשים "יהמרו" על משהו כל כך אחר, כל שכן - יוציאו את מיטב כספם על זה, וזה אכן ראוי להצדעה גדולה - לפחות ממני. ועכשיו אחרי שהשקעת, מגיע לך לקבל הרחבה על ALMENDRA: ההרכב הזה היה "כלי הרכב" הראשון של המשורר והמוסיקאי: לואיס אלברטו ספינטה. ספינטה היה ועודנו אגדה בארגנטינה. אני אומר "כלי רכב" כי ספינטה הקים ופירק מספר הרכבים, כאשר כל אלו נסובו סביב הכתיבה הפיוטית הלירית שלו, הלחנים הנהדרים שלו, והעיבודים המעניינים. שורת ההרכבים מונה את אלו (ויותר.....אלא שאני מתרכז בעיקר): ALMENDRA .1 - שני אלבומים, השני כפול. לפחות עשרה סינגלים, ובראשם TEMA DE POTOTO המדהים, שאי אפשר שלא להתפעל ממנו. פשוט פופ פסיכדלי גאוני. 2. PESCADO RABIOSO - ההרכב השני שלו, בו הוא צולל למורכבות על הגבול שבין רוק 'קשה', פסיכדלייה, פרוגרסיב, ושירים אישיים סטייל 'סינגר-סונגרייטר'. הם עשו 3 אלבומים. השני כפול, ונקרא PESCADO TWO - אלבום שנחשב עד היום לאחד מאלבומי המופת של הייבשת. השלישי הוא לדעתי המעניין ביותר. הוא נקרא ASTRAUD וכמעט כולו אינטימי ואישי. למעשה זה היה אלבום סולו של ספינטה שנשא את השם של ההרכב... 3. INVISIBLE - הרכב PROG של גיטרות. גם כן מצויין, אבל פחות "אני"... אני לא הייתי מכיר את הסיפור של ההרכבים הללו והאיש הזה אם לא הייתי נוסע לארגנטינה. הייתי ב1996 בבואנוס איירס לעסקים, ועשיתי סיבוב חנויות ותחקיר מעמיק על ארגנטינה בסיקסטיז סבנטיז. שני שמו עלו בכל מקום: צ'רלי גרסייה, ולואיס ספינטה... (על גרסייה - בפעם אחרת). ספינטה גם נחשב ל"חתרן" ונרדף ע"י השלטונות, כך שבסוף הסבנטיז הוא נאלץ לברוח לארה"ב... משיחות שהיו לי עם (לפחות שני) עולים מארגנטינה שראו את אלמנדרה בהופעה, באותם ימים, מתקבלת התמונה הבאה: מועדונים אפלוליים , עשן סמיך, אילתורים רבים והמון צלילות אל תוך ים של פידבקים פסיכדלים. והאלבום שלך.... שים לב, לא יודע איזה הוצאה קנית. בהוצאה הארגנטינאית מהניינטיז יש 20 שירים. שיר מס 1 עד 6 = הסינגלים המוקדמים. שוב: שים לב ל TEMA DE POPTOTO הסינגל הגאוני הזה... ראה איך בפזמון שני כל הקצב יורד, והשיר נהייה איטי ואווירתי, אינטימי ומלא בקסם. שירים 7 עד 14 = האלבום הראשון. קצת בוסר... אבל אני הרי אוהב חובבנות, אז בשבילי זה אפילו יותר מדליק. שים לב ל LAURA VA .... זה אומר הכל על ספינטה. משורר אחוז השראה בגדולתו! איזה עיבוד נפלא של קלי קשת ונבל. שים לב גם ל A ESTOS HOMBRES TRISTES שמרמז על הכיוון העתידי של ספינטה, אינטימיות פסיכדלית מלנכולית. שירים 16 עד 20 - הסינגלים שיצאו בתקופה שלפני הקלטת האלבום השני הכפול. זהו. עכשיו לך על האלבום ASTRAUD של PESCADO RABIOSO ותראה לאיזה עומק רגשי האיש הגיע, ותשמע ממה אני אישית הכי מושפע, ובגדול....

מורנא007

New member
תודה על המידע ../images/Emo140.gif

כרגע אני מפסיק רכישות לפחות עד שתיכנס משכורת חדשה. לגבי רשימת השירים, מה שכתבת הוא אכן הסדר הרשום בדיסק. ההוצאה היא ברזילאית עד ככול הזכור לי (אם אני לא מתבלבל עם אלאס שרכשי באותה הזמנה) על אלאס אני לא ממליץ למרות הדמיון ללהקת גונג. זה מורכב מידי לטעמי ומזכיר את היצירות המאוחרות של סטריסקי ולא פסיכדלי, RIO לדעתי.

למעלה