חדש פה ויש לי שאלה

bababuba7

New member
חדש פה ויש לי שאלה

התחלתי לקרואאת שיחות עם אלוהים. השאלה שלי היא לגבי "המחשבה המנחה"- שאם אנו נתנהג ע"פ אזי אנו עושים את המעשה הנכון, הלא הוא ההגשמה העצמית שלנו. עוד נאמר שם כי ניתן לדעת מה הוא הדבר עלינו לעשות ע"י כך שנמצא מה היא המחשבה המקנה לנו שמחה (ועוד 2 הרגשות ששכחתי). ואז נדע כי זוהי המחשבה המנחה וזה מה שעלינו לעשות. "נורא פשוט"... אז זהו שלא - לפחות לא בשבילי. וכיוון שכך שאלתי; מה אני אמור לעשות אם איני יודע מה הוא המעשה שבגללו השמחה שלי היא אמיתית? אולי גם שמחה זו היא אינה נכונה ומשופעת ממליון דברים. דוגמא (קיצונית אך היא לצורך השאלה בלבד): נניח אני רוצה לאנוס משהי - אני חושב על זה ונראה לי שזה מה שייעשה אותי שמח. זו היא המחשבה המנחה שלי??? זה מה שעליי לעשות? מה שאני חושב , שלא כמו בספרו, זה שממש לא פשוט להבין מה אני מרגיש כלפי כל מני דברים. למעשה הקושי הגדול בחיי הוא להבין באמת מה אני!, האני האמיתי שלי חושב ומרגיש, ולא מה ה"אני" שגדלתי להיות. תודה

לקשמי

New member
האני האמיתי

גם על פי הספר, אין "אני" אינדוודואלי. כולנו בעצם חלקים מאותה מהות, מאותו "אני עליון". רק האגו יוצר את האשליה שאנחנו נפרדים ונבדלים זה מזה. לכן כשאתה מנסה לחשוב מה יגרום "לי" שמחה, הכוונה היא ל"אני" האוניברסלי, לא לאגו. במילים יותר פשוטות, המחשבה צריכה להיות, האם מה שאתה רוצה לעשות או חושב עליו, יגרום שמחה והרגשה טובה גם לאחרים או רק לעצמך? האם המחשבה הזאת פוגעת באחר? אם התשובה היא לא, אם אתה יודע שהמחשבה עלולה לפגוע ולהזיק לאחר, אז גם לך זה לא באמת יגרום שמחה, לא את השמחה של האני האוניברסלי בכל אופן. כי כשאתה מבין שהכל מורכב מאותה מהות, אותה אנרגיה, אתה בכלל לא תחשוב לפגוע באחר, כי אתה תבין שלפגוע באחר זה לפגוע בעצמך, שהרי אתם בעצם לא נפרדים.

bababuba7

New member
שוב אני

תודה על התגובה. אבל - מה שאתה מציע נראה לי כמו משימה בלתי אפשרית. אם אתה אדם שמיישם את מה שהצעת אתה כנראה מאוד מאוד מאוד מואר או מיוחד או ישו או משה רבינו או כל מיתוס אחר. אבל אני חושב שלהציע את מה שהצעת זה אולי מאוד יפה אבל פשוט לא פרקטי (במקרה שלי בכל אופן). האם ישנה דרך קצת יותר מעשית לדעת מה הן רגשותי ומחשבותיי האמיתיות, ולא כאלו שאולי מייצגות "אני" אחר. שוב תודה

לקשמי

New member
אני לגמרי לא מוארת

ומה שכתבתי, כתבתי על פי האמונה שקיימת בי וגם על פי איך שהיא מוצגת בספר הנדון. אני פשוט הולכת על פי האמונה הזאת אבל לא מוותרת על חקירה עצמית, כי אני מאמינה גם שהתשובות, האמת אם תרצה, נמצאות בתוכי, כמו שהן נמצאות בכל אחד מאיתנו. אם ניקח את הדוגמא שלך, לגבי האונס: עמוק בפנים אתה יודע שזה לא דבר טוב לעשות, ושזה לא באמת יגרום לך אושר. העניין הוא, כפי שכתבתי לחשוב אם מה שאתה רוצה לעשות ייטיב גם עם אחרים או יפגע באחרים. ממש לא צריך להיות מואר בשביל זה. זוהי רק תחילת הדרך הארוכה להארה.

bababuba7

New member
ok

האם ישנן שיטות לחקר עצמי, מה היא האמת ה"אמיתית שלי" ולא זו הנובעת מ"שיקולים זרים". אני מאמין שלמשל טיפול פסיכולוגי זו שיטה, אך איני מעוניין בה.

לקשמי

New member
יש כמובן שיטות נוספות ../images/Emo13.gif

אני למשל מתרגלת מדיטציה ובמקביל, אני משתדלת לזכור את החלומות שלי, לרשום אותם במקום כלשהו וללמוד מהם, כי חלומות, ככה לפחות אני מאמינה, הם דרך מצוינת לתקשר עם התת מודע ובכך ללמוד על עצמנו. חוץ מזה אני משתדלת לשים לב לאופן ההתנהגות שלי בחיי היום יום, איך אני מגיבה לכל מיני מצבים, ולמה אני מגיבה דווקא כך ולא אחרת. לדעתי זה מאוד מרתק ומעניין ללמוד את עצמי ובכך ללמוד בעצם מהו האדם, מהו המהות שלו. אולי חברי הפורום מכירים שיטות נוספות וישמחו לכתוב על כך.

למעלה