חדש פה, מישהו יכול לתת פרטים על התהליך של ההתנדבות

• פותח הנושא ocd3
  • פורסם בתאריך

ocd3

New member
חדש פה, מישהו יכול לתת פרטים על התהליך של ההתנדבות

1)אם אני יוצא עכשיו מהשירות על נפשי יש לי אפשרות להתנדב בצבא? מה הסיכוי (יש לי OCD קשה, חרדות ודיכאון בגלל הצבא) ?
2)מה זה אומר שאני מתנדב יש איזה אתר או משהו שאני יכול לקבל מידע?
3)זה נחשב שעשיתי שירות לכל דבר מבחינת תנאים מבחינה ששואלים אותי במקום עבודה אם עשיתי שירות? יש להם דרך לדעת שעשיתי התנדבות ולא שירות רגיל?

noboya

New member
תשובות

ברוך הבא לפורום!!
1) אם אתה עכשיו בשירות פעיל אתה יכול לשאול את המש"קית ת"ש שלך ולדעתי היא תוכל להגיד לך אם תוכל להתנדב או שהדרך היחידה לחזור לצהל תהיה ביטול הפטור ומדור מוחזרי שירות.
2) אני לא יודע לגבי מתנדב נפשי, מתנדב רפואי חייב מעקב אחרי הבעיה הרפואית שלו ויש לו כמה פטורים (כמו נשק ושמירות) שאמורים לשמור שמצבו הרפואי לא יתדרדר. אתה יכול ליצור קשר עם מדור מתנדבים (יש דרכים ליצור איתם קשר במידע של הפורום.
3) זה נחשב שירות לכל דבר ועניין, אם תעשה פחות משלוש שנים יראו את זה בתעודת שחרור אבל לא תהיה להם דרך לדעת למה זה.

ocd3

New member
תשובה

1)אין לי אפשרות לשאול את המש"קית ת"ש (היא אומרת שאין לי בכלל אפשרות לקבל פטור מהשירות כי היא לא מסוכנרנת עדיין עם הקב"ן.) אז מניסיון של מישהו אחר יש אפשרות להתנדב בצבא אחרי שיצאתי מהצבא?

2)אותו דבר במדור מתנדבים לא מוכנים למסור לי פרטים בטענה שאני צריך לשרת רגיל עדיין לא מסונכרנים עם הקב"ן. אין איזה אתר אינטרנט שאני יכול לקבל מידע שעוסק בזה? מישהו עם ניסיון יכול להנחות אותי לעזור לי?

3) אבל מן הסתם שאם רואים בתעודת שחרור שלי שעשיתי רק שנתיים מבינים שמשהו לא בסדר. מישהו נתקל בזה? באמת יש בעיה קושי באזרחות מזה?

אגב עוד שאלה: 4) איך החברה לדעתכם תקבל את זה שאני יוצא על נפשי? בינתיים אף אחד מהמשפחה (חוץ מההורים) והחברים לא יודע שיש לי הפרעה נפשית.

תודה מראש.

noboya

New member
התנדבות לאחר שירות

1. אני יודע שעם פטור רפואי ניתן להתנדב אחרי שכבר השתחררת מהצבא, לגבי נפשי אני לא יודע וגם זה לא התחום של הפורום הזה.
2. אין אתר אינטרנט למתנדבים, הפורום הזה הוא הדבר הכי קרוב לזה. האנשים פה רובם עם נסיון אישי ויוכלו לעזור לך.
3. אתה תמיד יכול להגיד ששירתת בקריה וקיבלת קיצור שירות.
4. אין לי מושג, לדעתי בהתחלה כל מי שקרוב אלי יחשוב שאתה עובד עליו או על הצבא.

למעלה