חדש פה + שאלה בקשר לספיישלים האחרונים

megahertz

New member
חדש פה + שאלה בקשר לספיישלים האחרונים

היי

אחרי חודשיים וחצי, הצלחתי להשלים את כל הסדרה החדשה (וכל הספיישלים והמיניסודס כמובן).
משער שאם לא הייתה תקופת בחינות, הייתי מסיים את זה בהרבה פחות זמן.

לא יודע אם מקובל להציג את עצמך פה בפורום, אז מי שלא מעניין אותו מוזמן לדלג לשאלה שבסוף:
אני מוצא את עצמי חושב על הסדרה הזאת ועל כל מיני פרדוקסים שנוצרים ומסע בזמן בכלל, חייב להודות שאין הרבה סדרות שגורמות לי לחשוב ככה גם כשאני כבר לא צופה.
פשוט נהנה לראות את הסדרה, ובכללי לדבר עליה ולקרוא תיאוריות והסברים.
הדוקטור האהוב עלי (שוב, מתוך החדשה בלבד) הוא העשירי.
וחייב להודות שאהבתי יותר את ה-50 מאשר את הקריסמס.
*מתכונן לצליבה*

חוץ מזה לא בטוח מה עוד לספר, אז אני אמשיך למה שמציק לי.

מכאן -
לספיישל 50 ולקריסמס האחרון:

ב-50 ראינו את הדוקטורים לוכדים את גליפריי, ובסצינת הסיום הדוקטור אומר שעכשיו הוא יודע לאן הוא הולך, הבייתה.
מצד שני, פרק אחד אחרי, כשתושבי גליפריי מבקשים ממנו שיגיד את השם שלו כדי שידעו שעכשיו הם צריכים לחזור, הוא מסרב ומשאיר אותם נעולים מעבר לסדק.
מה הסיבה לזה?

הדבר היחיד שעלה לי בראש זה מהפרק עם המאסטר שגליפריי חוזר ליקום שלנו מתוך הטיים-לוק, והדוקטור אומר שעכשיו הם חיו כל כך הרבה זמן במלחמה שהם כבר לא מכירים שום דבר אחר.

אם הוא באמת רוצה לחזור הבייתה, למה לא לעבור דרך הסדק בקיר?
או למה לא להחזיר את גליפריי?
אם קלרה הצליחה לשכנע אותם שיעשו משהו טוב בשבילו, ב-5 דקות שיחה, הוא לא יכל לנצל את ה-300 שנים (בעצם הרבה יותר) בשביל להסביר להם שהיקום כבר לא במלחמה, ואז להחזיר אותם?

חוץ מזה, מאוד שמח שמופאט נתן לדוקטור את ההזדמנות לחיות ולהזדקן כשהוא דואג לעיירה אחת. מגיע לו.

אשמח לשמוע את דעתכם,
ערן

timetraveler900

New member
היי, ברור שמקובל

זה כיף לשמוע דברים כאלה ורק מחזק את העובדה שזה המקום בשבילך :) (לא מנסה למכור לך משהו - אל תדאג ;))

נראה לי שהרוב אהבו פה יותר את ה - 50. ומסיבה טובה..

תהנה :)

BloodyRose

New member
ברוך הבא + תשובה על רגל אחת

כשהדוקטור הגיע לעיירה, כל האויבים שלו רחשו מסביב לכוכב - כולם היו מוכנים להתחיל מלחמה. אם הטיים לורדס היו מצטרפים לחגיגה, מלחמת הזמן הייתה נמשכת כאילו כלום לא השתנה. שים טיים לורדס ודאלקים באותו מקום, והם יילחמו עד חורמה. כדי להציל את הכוכב (ואת היקום, בעצם) הדוקטור מסרב לתת לטיים לורדס לחזור.
חוצמזה, עם כל הכבוד לטיים לורדס, הם לא כאלה נשמות טובות. לדוקטור אמנם חשוב לדעת שהם חיים ושהוא לא הרג את כולם, אבל זה לא אומר שהוא בהכרח רוצה לחיות איתם for ever and ever

megahertz

New member
נכון, וזה גם מה שעבר לי בראש, אבל

זה מרגיש שיש שם משהו מעבר לזה.
כאילו הוא ממש לא רוצה שהם יחזרו, או אפילו פוחד מהם.
בכל מקרה אני יכול להבין למה לא להחזיר אותם בסיטואציה הזאת (מלחמה, הוא זה שכלא אותם בלולאת הזמן הזאת של המלחמה, ובכללי לא מתים עליו שם).
גם אם הוא לא רוצה לחיות איתם, הייתי מצפה שהוא ינסה למצוא דרך שבה הם יכולים לחזור.
ואז לא בטוח מה היינו עושים בעונה 8..אז אולי כאן התשובה.

ailag

New member
וגם בסוף עונה 4

התברר שהיו להם כוונות להשמדה המונית, שאולי הם עדיין ירצו לבצע. אני ממש רוצה שהדוקטור של קפלדי יהיה דוקטור שנקרע בין געגועים הביתה ובין שנאה עזה כלפי מה שיש שם.

בדיוק, גם לי זה זכור

כמה חשבתי רע עליהם.
כל הזמן יש תחושה שהם בעצם רעים ומפחידים ושמסוגלים לרע. במהלך כל הסדרה גם משפת הגוףפ של הדוקטור
אני לא חושבת שאפשר להחזיר אותם EVER בסדרה
או להחזיר להבהוב קצר ולהעלים מחדש

ailag

New member
קלרה
+ יצאה לי עוד חפירת זהות, תהנו

למה הוא לא אמר את זה קודם? מבחינה טכנית כי אז אדוני הזמן היו יודעים שהסדק הזה יביא אותם לפה, יוצאים, והיתה מלחמה. קלרה לא רק אמרה להם אלא היא שכנעה אותם לא לצאת אלא לסייע לו כנגדם.

אבל. והנה עוד חפירת זהות שלי. יש את הפן האמנותי-"ספרותי".

(ברוך הבא מגהרץ. לפעמים בא לי להגיד משהו וזה יוצא חפירה ולפעמים חורג מהנושא המקורי, אבל אנשים אוהבים אז אני מעלה בכ"ז. זה קצת קורה בהודעה הזאת)

קלרה היא כלי שמניע סיפור פה. כל התקופה של מאט עוסקת בזהות - "doctor who?" - החל מתחילתו, i don't know, i'm still cooking (ואז hello, i'm the doctor. basically run) דרך דיון בכל פרק או כמעט כל פרק במי שהוא ומה שהוא, אם raggedy man או healer and wise man או mighty warrior, monster, אם זה שמציל הכל (amy's choice, כשהוא לא יכול להציל את רורי - then what is the point of you?), ו here to help, או התיאורים שלו בעקיפין כאל (ו non-parasite god) או כ a goblin or a trickster or a warrior, ואז an ancient creature drenched in the blood of the innocent, ומצד שני the best man i've ever known.

קלרה מסכמת את כל זה ב - he is the doctor. זה כל הזהות שהוא צריך, זה כל מה שאתם צריכים לדעת. הם ביקשו שם אבל היא עונה במשמעות.

או כמו שאני מנסחת את זה: "דוקטור, הוא".

מבחינה טכנית - הסברתי בהתחלה ו BloodyRose הסבירה. מבחינה ספרותית קלרה וכל הסיטואציה באים לסגור את כל מה שהסדרה פתחה מ2010.

-=-=-
זה כבר ממש לא קשור אבל אני בשוונג :)

זה מתחיל להסגר עוד בפרק היובל - מכל אספקט לדוקטור יש דואליות או בלגן, ואנחנו מתייחסים לזה בתור דבר רע. למשל שם, הוא sweetie והוא monster. תפקיד, הוא healer and wise man אבל גם mighty warrior. מוניטין, the best man i've ever met וגם the most feared being in the entire cosmos.
ואז בפרק היובל יש לאנשים אחרים דואליות/בלגן של מראה חיצוני. אני זה אני, אבל מישהו אחר הוא גם אני. לא רק זה אלא בסוף הסיפור של הזייגונים אולי האחר הוא בעצם מי שאני חושב שהוא אני - שזה בעצם איבוד זהות מושלם. אבל פתאום איבוד הזהות הוא לא שלילי, רק באיבוד הזהות הזה בני האדם והזייגונים מצליחים להגיע לדיוני שלום אמיתי, מה שלא קרה למשל עם הסילוריאנים בעונה 5.
וזה תהליך ה"גאולה" של הדוקטור. באיבוד הזהות הזה שלו הוא הגיע להבנה, השלמה ואז תיקון של מה שהפריע לו באמת כל הזמן הזה - מה שעשה במלחמת הזמן, מה שהפך אותו מ good man למה שהוא. (והפרק מתחיל ב good man ונגמר בהפיכתו לאיש טוב)

למי שהיה בהרצאה שלי באייקון, זה רוב התוספת שבינתיים יש לי לקראת הגרסה הבאה אם וכאשר אצליח להסגר עליה לכדי הרצאה. אז, אממ, ספוילר.

(אלא אם מישהו רוצה שאעביר הרצאה חלקית ומבולגנת שנבנית תוך כדי?)

megahertz

New member
כיף לקרוא

ואת מוזמנת לקרוא גם את מה שכתבתי ל- BloodyRose, כי זה מתייחס לפן הטכני שהצגת. אני בן אדם טכני ולכן התגובה שלי שם יותר לעניין לדעתי.

לגבי הפן האמנותי-ספרותי - תענוג.
אני לא יודע לעשות ניתוחים כאלה בעצמי, אבל תמיד נהנה לקרוא כאלה, לפעמים מתחבר יותר ולפעמים פחות.

blue raphsody

New member
מחשבה נחמדה

חבל שבאייקון לא ראינו את כל העונה השביעית.

עד אז הדוקטור יוצא די גרוע, לעומת העונות הקודמות, אבל עם קלרה ובמיוחד בספיישלים המצב משתפר.

ailag

New member
באייקון היו חסרים רק הספיישלים...

אני מאוד אהבתי את הדוקטור בעונה 5 ובעונה 6. מבחינה סיפורית אני מוצאת אותן יותר עמוקות ועם מסר מהקודמות שהיו יותר פרקים יחידים עם אויב שמביסים וקצת קשר בין דמויות. (גם מהן נהניתי, אבל מבחינה סיפורית...)

BloodyRose

New member
בטח כתבת על זה בהודעה אחרת

(אבל אין לי כח לחפור בחיפוש המעפן של תפוז)

העלת לאנשהו את ההרצאה? (בטקסט/וידאו)

ailag

New member
אגב

למי שהיה ואני אמורה לזכור שהיה, בסיטואציות שאני עומדת מול קהל אני לא זוכרת מי שם. לא משהו אישי, סתם קטע של דיבור מול קהל.
כבר יצא לי להתפדח על זו... ("הייתם צריכים לבוא להרצאה!" "אבל באנו!")

blue raphsody

New member
לא לוקחת אישית

דבר ראשון מאיפה לך לד'עת מי אני שרק את יודעת את הכינוי בפורום הזה במקומות אחרים יש לי שם אחר

דבר שני, אייך את אמורה לדעת מי היה ומי לא, היה שם קהל גדול מאד ואני בטוחה שאת מרביתם את לא הכרת ולא מכירה עד היום.

ובהחלט אפשר להבין, בדר"כ שאני עומדת מול קהל אז אני לא יכולה לזכור מי עומד מולי.

למעלה