חדש פה
שאלה בנוגע למיקסרים

חדש פה
שאלה בנוגע למיקסרים

היי

מה עדיף בתור מיקסר למישהו שלא יאפה יותר מידי
פעם פעמיים בחודש לחם ואולי עוגה או שתיים

קיצ'נאייד , קיימיקס או בכלל לא ידוע זול במיוחד

תודה מראש
 

yair_bar

New member
מנהל
שניהם יתנו לך מענה. לדעתי השאלה היום היא

בשני היבטים - המחיר והנראות.
&nbsp
חפש דיל טוב לקראת החגים ותתחדש!
 

galmintz

New member
בשביל פעם פעמיים בחודש לא כדאי לקנות מיקסר יקר

גם מבחינת ההוצאה הכספית וגם בגלל האיחסון.
אפשר לקנות מיקסר ידני שהוא בהחלט טוב להכנת כל סוגי העוגות.
טוב גם להכנת בצקים במרקם רך עד בינוני (תלוי בחוזק המנוע).
 

yair_bar

New member
מנהל
אני חושב שזה סיבה ומסובב

ברגע שיהיה מיקסר בבית זה יכול לעורר חשק ולהתחיל לאפות יותר.
&nbsp
אני לא בטוח שמיקסר ידני נותן תוצאות וכיף עבודה כמו מיקסר טוב.
&nbsp
זו גם קנייה שאמורה להיות לשנים רבות. המחירים היום לא יותר מדי גבוהים. לזכרוני משהו כמו 2000 ש"ח
 

galmintz

New member
אני לא מבין בפסיכולגיה של המטבח

ואינני יודע מה יכול לעורר חשק ומה לא.
לאופה מתחיל ובתדירות שהוא ציין כדאי לקנות מיקסר ידני
שאפשר להכין איתו הכל, אבל הכל למעט בצקים קשים שגם
אותם ניתן ללוש ידנית לאחר הערבוב.
עלותו של מיקסר ידני 200-400 ש"ח ותמיד טוב שיש בבית גם
אם יחליט בשלב מתקדם יותר שהוא רוצה לקנות גם מיקסר
עומד.לקנות מיקסר שיעמוד סתם ממש לא לענין.
 

yair_bar

New member
מנהל
אם אנחנו היינו פונים אליו ומציעים לו לקנות - אתה צודק

אבל אם הוא החליט לקנות ופונה אלינו בהמלצה, אז זה פחות המקרה של לקנות מיקסר שיעמוד סתם ממש לא לעניין.
&nbsp
ואני לא בטוח ש 2-4 שימושים בחודש זה לא תדירות שימוש שהגיוני לקנות בה מיקסר טוב וליהנות מההכנה.
&nbsp
אם היינו מדברים על מוצרים של 7K ומעלה הייתי אומר לחשוב על זה שוב. אבל במחירים של היום נראה לי כמות משהו הגיוני למוצר שאמור להחזיק שנים.
 

galmintz

New member
בשביל מה הויכוח הזה? מותר להציע כל דבר

גם אם דעתך שונה.
רשם את רמת השימוש שלו שזה שימוש אפסי והצעתי הצעה,
יקבל את ההצעה מה טוב, לא יקבל - גם טוב. ההחלטה
והעלות היא שלו.
 

yair_bar

New member
מנהל
צודק!

במיוחד שאין כאן נכון או לא נכון.
&nbsp
שנה טובה
 

פוקסי99

New member
מיקסר

ממליץ מאד לעשות חושבים
והכוונה לחשב כמה זמן יעבוד המיקסר ברציפות
מה המאמץ אשר ידרש מהמיקסר
מה הכמות אשר נכין
העם נשתמש במטחנת הבשר או הבלנדר
עם אנחנו משתמשים להכנת כמויות קטנות אין צורך לרכוש מיקסר יקר כמו ה800 או ה750 הם יקרים ומיועדים לעבודה מאומצת
לאלו אשר משתמשים מעט גם ה305 או ה610 יספיק.
כאשר אין צורך במטחנת בשר או בבלינדר ניתן לרכוש בלעדיהם ולחסוך כ600 שקל ויותר
חבל לרכוש מכשיר יקר ויוקרתי ולא לנצל אותו במלוא כוחו, זה כמו לרכוש משאית כדי להעביר מזודה אחד,
אז כמו שכתבתי לתכנן מה יעשה המיקסר, ואז לרכוש, וזו לא פחיתות כבוד עם המיקסר שלך לא חזק ויוקרתי אבל עושה את מה שאת צריכה
פוקסי
 

פוקסי99

New member
ועוד על מיקסרים

למיקסר של קנווד יש מנוע חזק פי שניים מהמנוע של קיצ'יזאיד
ולכן הוא מתאמץ פחות לא עבדתי מעולם עם קיצ'זאיד כך שאין לי דעה אבל אני עובד עם קנווד KM700 ממש מעולה

כיום היצרנים נותנים נתונים שונים כדי לבלבל את הצרכן
לא תמיד 1000 ווט זה 1000 ווט וכוח סוס בא להסתיר הספק נמוך.
יש היום יצרנים כולל קנווד אשר מסמנים 1000 ווט על האריזה כאשר הכוונה להספק לבלימה זאת אומרת שהמיקסר לזמן קצר מאד יעמוד בהספק זה לדוגמה כל מי שיש לו את הKM305 ההספק הנכון הוא 700 ווט למרות שעל האריזה רשום 1000 ווט ובקטן לבלימה.

כך שבזמן רכישת המיקסר יש לקרוא הייטב את הנתונים כדי שתרכשו את מה שבאמת רציתם.
בנושא כוח סוס :כוח סוס אחד שווה 736 ווט
זאת אומרת שהקיצ'נאייד הוא 1/2 כוח סוס זאת אומרת 368 ווט
המיקסרים החדשים של קנווד הצבעוניים הם גם 1/2 כוח סוס
דבר נוסף!! קנווד כדי להראות מחירים זולים הוציא מתוך ערכת המיקסר המקורית את מכונת הבשר והבלנדר אשר בעבר נמכרו יחד עם המיקסר שני הפריטים יעלו לכם עוד 800 שקל
שבת שלום


כל המיקסרים של קנווד הם בעלי מנוע של 1000 ווט וברוב המקרים בכולם זה אותו המנוע,
כעיקרון הם באמת סוסי עבודה ואים לא מתעללים בהם הם יחזיקו מעמד עד בו המשיח.
היו מקרים אשר בהם המנוע היה נשרף בגלל עומס יתר, או שהיה נתקע.
לעיתים הפלנו לתוך הקערה תרווד ואז נתקע המנוע ולעיתים נשרף.
המיקסרים החדשים מכילים מעגל אלקטרוני אשר מזהה עומס יתר או תקיעה של המערבל ומפסיק את פעולץ המנוע כדי שלא יגרם לו נזק או למערכת גלגלי השיניים.
אני ממליץ על KM-800 או KM-610(היותר זול) זאת מיכוון שלשתיהם יש קערה של 7 ליטר כמעט פי שתיים מהקערות הרגילות בדגמים האחרים.
לי יש את KM-800 כעיקרון מיקסר בעוצמה של 1000 ווט תמיד עדיף על 400 או 600 ווט

רוב המיקסרים של קנווד הם בהספק של 1000 ווט
פרט לסדרה החדשה אשר בהם ההספק הוא נמוך יותר ולכן הם עברו לכ"ס כדי שלא נבחין ואז הם כותבים 1/2 כ"ס שזה בערך 400 וט.
ההבדל במחירים נובע משני סיבות אחד מיקסר הבנוי כולו נירוסטה כולל הקערה או מיקסר הבנוי מחלקי פלסטיק
הסיבה השניה היא היעוד כאשר כתוב מיקסר מקצועי או חצי תעשייתי הכוונה למיקסר אשר אמור לעבוד כל יום מספר שעות ולכן החלקים אשר בתנועה עשויים מחומרים איכותיים יותר אשר לא נשחקים מהר וכמו כן המנוע מחזיק מעמד ולא מתחמם מעומס בעבודה מאומצת.
לי יש את הkm800 ובשביל הפעלה חד שבועית של מספר דקות הוא אפילו גדול עלי
וה305 הוא מיקסר מצוין וזול אבל מפלסטיק
ה415 מנירוסטה
שימי לב גם לחלךוקת המהירויות יש מיקסרים עם חלוקה ל3 מהיריות ויש חלוקה ל10
איזה מיקסר בדיוק אין בסמכותי לייעץ
 

dani666

New member
כוח סוס לא בא להסתיר הספק נמוך. בעקרון דווקא זה המדד...

... שמעניין אותך.
&nbsp
מדידה בהספק חשמלי - זה ההספק שהמנוע צורך "מהקיר". לפני כל אבדן האנרגיה ואי היעילות במערכות תמסורת וכל היתר. אחרי שתוריד את כל הבזבוזים האלה, תגיע ל ...
&nbsp
מדידה בכ'ס - זה ההספק שהמנוע *מוציא*. זה מה שמגיע לוו הלישה.
&nbsp
נכון שיש יחס המרה בין וואט לכ'ס אבל זה יחס "טכני" שממיר ולא מתייחס לנקודת המדידה.
&nbsp
וזה לפני שדיברנו על מומנט...
 

dani666

New member
ולהדגמה - קישור למיקסר עם 1/6 (שישית !) כות סוס. 124W. ...

http://www.hobartcorp.com/products/food-prep/mixers/n50-5-quart-mixer/.
&nbsp
ועוד לשימוש תעשייתי אמיתי. שאל כל אופה מקצועי מה הוא מעדיף - את ה 124W של המיקסר הזה או 1200W של איזה מיקסר "מקצועי" מודרני.
&nbsp
אם נכנסים למפרט אפשר לראות שההספק החשמלי שלו 322W. מה שמדגים יפה את שאמרתי בפוסט הקודם על נקודות המדידה השונות.

 

dani666

New member
ואם העיצוב מזכיר למישו משהו, זו הסיבה ש KA מודדת בכ'ס -

עד 1986 KA היה מותג של הובארט. ואז נמכר וההמשך ידוע.
 
למעלה