חדש פה

• פותח הנושא R e A
  • פורסם בתאריך

R e A

New member
חדש פה../images/Emo13.gif

מגן יבנה, וב23.10 גם אנחנו טסים לפולין. יש לי שאלה. האם מנעו ממכם להציג את זהותכם הישראלית בערים הפולניות? לא במחנות, אלא סתם כשאתם מסתובבים בעיר? ובכלל, האם העדפתם גם שלא לחשוף את זהותכם בגלל חשש בטחוני או שרציתם לייצג את ישראל בלי פחד ובלי חשש שזה עלול לפגוע בכם איכשהו? רבתי עם כמה חברים לגבי השאלה אחרונה, אבל אני אישית לא אפחד בכלל ולא אתן לאף אנטישמי או בנאדם למנוע ממני להציג בגאווה את דגל ישראל. ואם הדבר יתאפשר, אני אלך עם הדגל לכל אורך המסע, במחנות, בערים, ובכל מקום שאוכל. חברים רבים שלי אמרו שהם מעדיפים לשמור על עצמם ולא לחשוף את זהותם הישראלית מחשש לפגיעה בהם. וזה די הרגיז האמת. מה אתם תעדיפו?

nofar 250

New member
קודם כל ברוך הבא...../images/Emo24.gif

ולשאלתך... אלה שמארגנים את המשלחת חייבים להגיד לכם את זה.. בכל זאת אי אפשר לטמון את הראש בחול קיימת אנטישמיות בפולין ואני חושבת שכמעט כל משלחת היתה עדה לזה... ההסתרה של הזהות היהודית היא לא מתוך בושה או חשש אלה אך ורק כדי למנוע תאקלים מיותרים...מארגני המשלחת רוצים שתתרכזו בנושא ולא חס וחלילה בחבר שיפצע בקטטה שעשויה לפרוץ..זאת בסך הכל עוד דרך להעביר את המסע בצורה חלקה..בכל זאת אתם לא בארץ. אבל..ויש אבל...אנחנו אנשים בוגרים ואתה תראה שיש מקומות ואנשים שבהם כן תוכל לדבר עם אנשים ולהגיד להם בלי חשש שאתה מישראל. זה מאד מאד תלוי...אנחנו למשל היינו בכנסייה והסתובבנו בה קצת יותר ממה שהיה מותר בלי המדריכה ובא כומר והעיר לנו...ואז התחלנו לדבר איתו..כמובן שאמרנו לו שאנחנו מישראל והיתה שיחה מאד נחמדה.. אז אין לך מה להתרגז והכי חשובבבבבב תהנההההה

Lp Fairy

New member
ברוך הבא!

קודם כול מסע מוצלח שיהיה לך..[= כן אמרו לנו להסתיר את זה שאנחנו יהודיים.. אסרו עלינו ללבוש חולצה שכתוב עליה בעברית או שיש עליה מגיני דויד.. לא רציתי שיהיו לי בעיות עם המורים אז לא לבשתי..אבל כן דיברתי עברית..וכן אמרתי שאני יהודייה..אומרים שכולם שפ אנטישמיים וזה כ"כ לא נכון.. אם אתה רוצה תחשוף..

shklar1

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif ../images/Emo27.gif

באופן אירוני, המקום הבטוח ביותר שתהיו בו יהיה מחנות ההשמדה. לרוב הם מגודרים והכניסה אליהם מוגבלת. לכן, מבחינה ביטחונית, אין שום חשש להראות סמלים כמו דגל, מגן דוויד, חולצות עם כתובות בעברית וכו'. בנוגע לערים ולמקומות האחרים - הסיבה שמבקשים ממכם לא להחצין את הישראליות היא ביטחונית גרידא. רוב התלמידים שיוצאים למסע לא רואים את זה, אבל אבטחה כבדה סובבת סביב המשלחות לפולין. לפני שהקבוצות מגיעות לאיזור, מתבצעת סריקה בטחונית על ידי כוחות הבטחון הישראליים. זה מבצע אבטחתי לא פשוט, ולכן אין שום מקום לסיכונים. כאשר מסתובבים בעיר העתיקה של ווראשה או בכיכר העתיקה של קרקוב, אין אפשרות לעקוב אחר כל תלמיד ולראות לאן הוא מגיע. ולך תדע איזה טיפוסים מסתובבים שם... לא חסרים אנטישמיים וגזענים למיניהם בפולין. אז עם כל הרצון להראות שאתה יהודי ועם כל תחושת הגאווה - האינטרס הבטחוני חשוב יותר.

lihi r

New member
ברוך הבא

גם לנו אמרו לא להציג יותר מדי את הזהות הישראלית שלנו וזה אומר לא ללבוש מגן דוד ולא ללכת עם חולצות שכתוב עליהן בעברית באופן כללי אני מסכימה אם זה כי בפולין יש אנטישמיות ועדיף להתרכעז בנושא שלשמו הגענו ולא בבעיות שיווצרו כמעט בטוח במקרה שתיתקל באנטישמים אבל זה לא אומר שאסור לך לדבר בעברית אלא פשוט לא יותר מדי לצעוק ולנסות בכוח שידעו שאתה יהודי מישראל

Bloodless

New member
שלום, ברוך הבא.

שבתי לפני כמה ימים מהמסע. באשר לשאלתך, קודם כל, הייתי רוצה להבהיר שמדובר בהוראות בטחון ממשרד החינוך וממשרד הבטחון. בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לא - אסור בתכלית האיסור להציג סמלים יהודיים או ישראלים, או כתובות בעברית, כשמסתובבים בפולין (לא במחנות). אני לא מתביישת בזהות שלי, אני גאה בה - אבל אני לא חושבת שחייבים למשוך תשומת לב שלא לצורך. יש אנטישמיות בפולין, אני אומרת את זה אחרי שהייתי שם ואחרי שאחרים היו. נכון, לא בטוח שמישהו ינסה לפגוע בך, אבל משרד החינוך מכסת"ח את עצמו. לא יתנו לך לצאת עם הדגל, ואני אומרת את זה בבטחון מלא. זה לא מתוך בושה, אלא כדי להקדים תרופה למכה. במחנות, נשאנו את הסמלים האלה בגאווה - באושוויץ ובאושוויץ בירקנאו המתוירים היינו כל המשלחת, מעל 100 נערים ונערות, לבושים בחולצות לבנות עם כיתוב כחול בעברית, ומגן דוד מקדימה - לרובנו היו דגלים בגדלים שונים (גם בשאר המחנות, אבל הם לא מתוירים כמו אושוויץ). כולם הסתכלו עלינו, רבים צילמו אותנו, כמה תיירים אחרים בירכו אותנו על האומץ שלנו וכמה גם צפו בטקס שלנו ועמדו בזמן שירת "התקווה". אתה יכול להפגין את הלאומיות והגאווה שלך - אבל גם לשמור על עצמך ולא להסתבך בצרות. צריכים למצוא את המקום לשניהם. עדיף לחיות למען משהו ולא למות למענו, אתה לא חושב?

Bloodless

New member
מוסיפה...

כמובן שלא כל הפולנים אנטישמים ולא צריכים להיות פרנואידים ומבוהלים כשמסתובבים שם. למען האמת, הרבה פולנים ניגשו אלי וביקשו הוראות בפולנית - כנראה שהמראה שלי לא "הסגיר" את המוצא ולכן קל לי לומר - אבל דיברתי עם חברות בעברית ברחוב, והמוכרים ששמעו אותנו מדברות לא החמיצו פנים או העירו ואחד אמר לנו את המחיר בעברית. יש אנטישמיות, ונתקלנו גם בזה, אבל לחיות בפחד בוודאי שלא צריך. אל תשכחו גם שמלווים אתכם מאבטחים 24 שעות ביממה. לפעמים אפילו לא יודעים שהם שם...

mayamoreno2001

New member
ברוכה הבאה

אז ככה באמת כולם רוצים להיות עם הדגל בגאווה רבה אך באמת שזה מיותר בגלל שהיו תאקלים לא נעימים כלומר במחנות הולכים עם דגלים אך לא בערים שבהם מסתובבים עוד אנשים.. אל תחשוב שזה פחד אלה פשוט לחסוך את ההתפרצויות של האנשים כי יש אנטישמיות ואי אפשר נגד זה...

למעלה