חדש פה

imartin

New member
חדש פה

שלום לכולם, ביום שישי שעבר ביקרתי אצל רופא בגלל גירוד בעור. הרופא בדק, ומצא שמדובר בפסוריאזיס אינברסה בדרגה קלה מאוד (רק אדמומיות), ורשם לי פרוטופיק. האמת, שאני קצת מודאג, ומחפש מילות הרגעה. הרגשתי שהבדיקה היתה קצת חפוזה. ושהרופא לא הסביר לי את המשמעות לעומקה. מאז, אני מחפש כל יום עוד מידע באינטרנט, ולא כ"כ מוצא את מה שאני מחפש. מה זה אומר דרגה קלה מאוד? האם לצפות שזה יתפתח או יחמיר או יתפשט לאזורים אחרים? האם אאלץ למרוח משחות לנצח? האם העובדה שמדובר במשחה ללא קורטיזון מעידה על סוג הפסוריאזיס? האם צריך לשנות את אורח חיי? מותר ללכת לבריכה? ומה עם סאונה? ג'קוזי? למה פתאום האזור נהיה רגיש יותר? האם הפרוטופיק אמור לשרוף קלות בימים הראשונים? נראה לי שאני ממש חושש ממהגדרה של פסוריאזיס, ורק החשש הזה יביא להחמרת המצב (פתאום אני חרד מכל גירוד קל שיש לי בגוף). מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב חוץ מלמרוח את התרופה? מה עם טיפולים אלטרנטיביים (המליצו לי לרחוץ באמבטיה עם שיבולת שועל וקמומיל)?

ofirb3765

New member
לפני התשובות של היותר מבינים ממני..

ברוך הבא! לשפר את המצב מעבר לתרופה זה אומר שתמיד טוב לשמן את האזורים הנגועים ובכלל את הגוף, אם בקרם לחות רגיל ועם מדי פעם באיזה אמבטיית מפנקת (אני מסתפק בשמן אמבט רגיל) בריכה סאונה ג'קוזי הכל סבבה ואין סיבה לשנות את החיים. כל אלה מייבשים את העור וזה לא הכי טוב אבל אתה לא צריך למנוע מעצמך את הדברים האלה. אין סיבה להילחץ מהמחלה ואל תחשוש יותר מדי. אם היית מקבל משחה עם קורטיזון זה לא היה אומר שום דבר על הפסוריאזיס, זה רק היה מעיד שאתה צריך להחליף רופא עור...

שלום רב../images/Emo24.gif

ראשית אין צורך בשום מקרה להכנס ללחצים, זה לא תורם באופן כללי, זה לא תורם לפסוריאזיס בפרט. מצב קל פרושו שהפסוריאזיס אינו מפושט, שהנגעים אינם עבים, קיימים עוד פרמטרים ועל כך באתר שרצ"ב. פסוריאזיס אינה מחלה מדבקת, לא מתים ממנה, אבל גם לא יודעים איך היא תתפתח או לא בעתיד, אי אפשר לחזות זאת, לפעמים היא נעלמת למספר שנים, לפעמים היא מתנחלת. לכל מצב הטיפול שלו וקיימים לא מעט טיפולים. מידע נרחב תמצא באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית, קישור רצ"ב. מומלץ לקרוא את החומר באתר ובמידה וקיימים שאלות נוספות אשמח לענות. כדאי גם שתתצטרף כחבר לאגודה ובכך תתרום למחקרים בתחום, להחזקת האתר, ולפעילות האגודה.

imartin

New member
תודה

קראתי הרבה באתר של האגודה, וזה אכן עזר לי רבות. אבל, נשארו לי כמה שאלות, שלא מצאתי עליהן תשובה. כשהתחלתי את הטיפול עם הפרוטופיק, האזור שרף לי למשך כשלושה ימים. אח"כ זה נרגע, והרגשתי "שריפה" רק כשאני מתקלח, והאזור חשוף למים חמים. בינתיים אני ממשיך למרוח את הפרוטופיק פעמיים ביום, והמצב השתפר פלאים, עד שמעט לא רואים שום אדמומיות. עד מתי צריך להמשיך עם הטיפול? אני שואל כאן בפורום, כי את האבחון בצע רופא בת"א, אבל עכשיו אני בחו"ל, ולא יודע איך להשיג את התשובות... שוב, תודה.

למעלה