חדש פה

zeev311

New member
חדש פה

בחור דתי, לקראת דתל"שיות, אבל בלי נסיון כמעט בכלל... חשבתי שאולי פה אני אוכל לדבר קצת על זה, להכיר עוד אנשים במצב דומה.

Berethor

New member
ברוך הבא

ואתה לא הדתי היחיד פה עד כמה שידוע לי..

zeev311

New member
לשתף...

אז בגדול, כמו שאמרתי, אני בחור מבית דתי (כיפה סרוגה) אבל עם השנים אני מוצא את עצמי מתרחק מהדת, בעיקר מסיבות אידאולוגיות.
המצב הזה יוצר לי הרבה בעיות, כי מצד אחד כמו כל ילד דתי חמוד הלכתי לבית ספר נפרד, ככה שלא הייתה לי אינטראקציה ממשית עם בנות עד הצבא.
מצד שני, העובדה שאני מתרחק מהדת יוצרת לי איזה תחושת מרחק מהרבה דתיים, ובאופן כללי אני לא מסתדר עם רוב חובשי הכיפה ברמה שמעבר ל"שלום שלום".
מעבר לכל זה, יש לי קושי בלעשות את המעבר מסתם שיחה ידידותית עם בחורה למשהו שמעבר.
כשכל אלה מתחברים, אני מגיע למצב שבו אני מצד אחד לא ממש נחשב על ידי חילוניות כפוטנציאל לקשר ועם דתיות אני לא ממש מסתדר.
עד היום היה לי קשר רציני אחד, של חמישה חודשים, וזה פשוט לא הסתדר.
כל זה מביא אותי למצב שבו אני גם מתוסכל בגלל שאני מרגיש לבד, ומצד שני אני קצת חסר ביטחון בגלל שאין לי ניסיון מיני כמעט בכלל. זה די מגביל אותי, לפחות מנטאלית, כי אני חושב שיש לי פחות מה להציע לבחורה.
אני אשמח לשמוע תגובות, הצעות, או סתם אנשים אחרים...

אתה הולך עם כיפה?

אם לא, תוריד אותה כשאתה יוצר קשר עם חילוניות. תתפלא אולי לגלות, אבל אם תספר שאתה דתל"ש, הרבה בנות ימצאו בזה משהו מושך. יחשבו עליך בתור מישהו שקיבל חינוך טוב ומכבד נשים. ויש בנות כמוני, שמאוד יעריכו את הצעד שעשית ביציאה מעבדות לחירות. בנוסף לעניין התדמית, נושא הדתל"שיות יכול לספק לך נושא מצויין לשיחה (אם כי מן הסתם כדאי שזה לא יהיה הנושא היחידי).

בנוסף לחילוניות מלידה, כמובן שיש ציבור של בנות דתל"שיות, ויתכן שאיתן יהיה לך יותר טבעי ליצור קשר. חפש בפורומים של דתל"שים.

וחוץ מכל הנ"ל, אתה יודע, לא רק לדתל"שים יש קשיים במציאת זוגיות, אז אל תתלה את הכל בזה. שיהיה בהצלחה.

מצטרפת לשאלה

אם אתה מציג את עצמך כדתי הגיוני שחילוניות ירתעו. כי זה אורח חיים שונה ואידאולוגיה שונה
אני מאמינה שגם אם נקודת הפתיחה שלך קשה יותר עדיין אפשרי שתיצור קשר טוב עם המין השני
אגב זו סוגיה שלא קיימת רק אצל הציבור הדתי כי זה עניין של ביטחון וסביבה
אני למדתי בחינוך חילוני אבל תמיד הייתי דחויה חברתית וחששתי מיצירת קשרים
ידידים בטח לא היו לי וחששתי בכלל מלדבר עם בנים

zeev311

New member
לפעמים כן ולפעמים לא

זה תלוי בזמן. אבל אני לא מסתיר את העובדה שאני מגיע מבית דתי.

לא אמרתי שתסתיר את מי שאתה

רק שתבין שאם אתה עם כיפה אוטומטית תהיה מחשבה שאתה דתי מאמין ואז לא בנות שתפנה אליהן אולי לא יזרמו איתך בשיחה

zeev311

New member
זה ידוע

אני פשוט עוד לא עשיתי את הצעד המלא לכיוון הדתלשיות, ואני עדיין חצי פה חצי שם.

דתל"שיות

אחד ממנגנוני הסבל היותר איכותיים בעולם זה להיות דתל"ש. מאחל לך למצוא את הבאלאנס ולא להיכנס למצב הזה כי הוא בור ללא תחתית.

למעלה