חדש פה!

Uv Kruvi

New member
חדש פה!

שלום אנשים כבר כמה זמן אני קורא "נסתר"...מפשפש בהודעות, מתעניין, ומעוניין לקנות אקווריום דיי בור בנושא... היום הסתכלתי על מחירים,והם היו בערך מה שציפיתי אני מעוניין לקנות אקווריום לסלון, עדיף מטר יש דיל מעולה ב 700, פנורמי, עם כל האביזרים, רק חסרים דגים לעומת זאת, יש אקווריום לא פנורמי, בלי כלום, ואחרי כל התוספות (אותם תוספות, אולי לא אותה חברה, אבל אותם תוספות), ב 950 הוא המליץ עליו כי התאורה מאלומניום (אני חושב, הוא אמר שזה לא מחליד בניגוד ל...משהו אחד שכן), אבל אמרתם שצריך תאורת ניאון, באחד השרשורים פה...אז אני מבולבל... יש המלצה מיוחדת? מה כן, מה לא? לא פנורמי, כן פנורמי? שאלה נוספת, אני לא ממש יודע איזה דגים לקנות... לא נראה לי הגיוני לקנות 4 דגי זהב בשביל אקווריום מטר מצד שני, הבנתי שצריך לדעת איזה סוגי דגים הולכים עם איזה... אז מה מומלץ? שמות של דגים יפים, גדולים יחסית, ומחירים אם אפשר? עוד, אפשר לשים באותו אקווריום סרטן\צב עם דגים אחרים? איזה סוגים?

גלעד cool7

New member
מצטער לא ראיתי את ההודעה.

-פנרמי, לא פנורמי: תראה אני אישית העדפתי פנורמיים בעבר, כיום אני מעדיף מלבניים... קודם יש כאן שאלה של טעם, אתה משקיע בדבר נוי, לכן שווה להוסיף קצת אם אתה מעדיף אותו מבחינת מראה. אומרים שפנורמי עוות את המראה של הדגים, אז תאורטית זה נכון אבל אתה לא תבדיל. ויש עוד יתרון למלבניים, אומרים שהם יותר חזקים. לא שמעתי הסבר לזה אבל אני מהמר שזה בגלל שהלחץ של המים מתפשט שווה על כל הזכוכית, לעומת פנורמי ששם יש את הנקודה הקדמית של שיא הקימור וייתכן שיש עליה יותר לחץ. -לא הבנתי מה אתה מתכוון בתאורה, אני חושב שאתה מתכוון לבית נורה\רפלקטור. אם אתה מתכוון לרפלקטור אז אסור מאלומיניום, אלומיניום לעומת מה שאומרים עובר קורוזיה, זה פשוט לא נראה לעין ואם כן אז כמשקעים לבנים. בתור רפלקטור אתה צריך רק מפלסטיק. בקשר לנורות, אני שמעתי כאן מישהו שהמליץ על כספית, אבל אני בהחלט מעדיף ניאון כי כספית מתחממות יותר מניאון, נשרפות מהר מאוד לעומת ניאון, וכספית לא מפזרות את האור כמו ניאון. כדאי ללכת על איזו נורת ניאון חזקה (לא יותר מידי זה עלול לפגוע בדגים) שתהיה או אור לבן או אור טיפה סגול ("המיוחדות" לדגים וצמחים ניתן לקנות בכל הום סנטר\אייס\רוזנפלד). -דגים שוב זה תלוי בטעם האישי שלך... אני אישית עשיתי את ההרכב הזה: 2 סקלארים\מלאכי רביב כתמים שחורים (סקלארים אלו דגים שיחסית קל לגדל אם תעשה מה שצריך, הם גודלים לגודל בינוני ומאוד יפים לטעמי) 2 סקלארים\מלאכי רביב מפוספסים זברה. 2 כרישים כסופים (הם גדלים למימדים ונראים דגי נזק אבל האמת שקטים מאוד מוסיפים חיים לאקוריום). 3 דיסקוסים (אל תקנה דיסקוסים בתחלה הם דגים לא קלים לגידול). 10 פסוסיות הזברה (דגים קלים לגידול ויפים מאוד, דגי להקה). 10 גופי (מנומרים, כתומי זנב, כחולים וכו' אלו דגים מאוד קלים לגידול ומשריצים בקלות ואלו דגי להקה שיתנו נפח לאקוריום-מומלץ). 5 שועלים מעופפים (מאוד יעילים בניקיון העצות באקוריום, ותאמת גם אוכל שנשאר וכו' אלו גם דגים מאוד פעילים שאוהבים להתרוצץ באקוריום). 8 פינגווינים (םדגי להקה, פעילים ומאוד יפים יחסית עמידים). בקשר לסרטנים וצבים, אין לי מושג
בהצלחה.

לגבי צב מים

יש לי צב מים שהוא תוקפני לגבי חלק מהדגים שניסיתי לשלב איתו באקווריום - גופים ומולים, אבל עם דג נקאי די גדול הוא מסתדר מצויין. שמעתי שגם עם אוסקרים וציקלידים הוא גם מסתדר טוב אבל לא ניסיתי. קח בחשבון שהצב הזה שהוא מיובא ביבוא לא חוקי לארץ , ומוכרים אותו בחנויות חופשי, הוא נקרא "אדום האוזן" (בגלל הכתם האדום שיש לו בשני צידי הראש), ואסור לשחרר אותו כי הוא תוקפני לצבים המקומיים, ככה שצריך לקחת בחשבון שהוא יגדל (מאוד) בעתיד ותצטרך לקנות אקווריום גדול יותר.

למעלה