חדש+שאלה

HassiD

New member
חדש+שאלה

טוב, מעודי לא נכנסתי לכאן, אבל בכל זאת, בפורום ה"פ, ציינו את הפורום, אז החלטתי לנסות ולבקר (אני מנח שלא אשאר יותר מידי, אבל, מי יודע...). בכל אופן, תהייה שעלתה לי איפשהו באמצע הספר השני (התזמון בו עלתה לי השאלה לא באמת משנה...): מה לעזאזל יש מחוץ ל-13 המחוזות+הקפיטול? למה אי אפשר "לפתוח" מחוז חדש? לעבור לגור "בין המחוזות" (הרי הם לא צמודים זה-לזה, כן?), אם יש ים, אף אחד לא חשב לנסות להפליג הלאה ולחפש יבשת אחרת? משהו? למה להתקבע על הצלת המקום ומרד כנגד כל הסיכויים? ובכלל, מחוז 13 מעדיפים לחיות כל הזמן הזה מתחת לאדמה במקום לחפש לעצמם מקום נורמלי מעל פני האדמה? הדבר היחיד שמצוין כבדרך אגב, זה שהים גאה ובלע חלקים נרחבים מהיבשת, אבל למה לא לבדוק אולי יש עוד מקומות שנותרו כמו שצריך? וגם אם לא היו, לא כדאי לבדוק אולי כבר התייבשו חלק מהמקומות? פשוט הגירה נשמעת פשוטה יותר, במיוחד כאשר אתה חי בזבל ואין לך כל-כך מה להפסיד, ואין לך יותר מידי בני-ברית למרד (הרי המרד הוא תוצאה מאוחרת ו"מקרית" של מה שקרה עם קטניס..) בקיצור, אני אשמח לדעת אם מידהוו יודע/חושב שהוא יודע/מהמר/ממציא או כל דבר שיכול לעזור לי לפתור את הקטע המטריד...

Ayelet 363

New member
ברוך הבא!

למה שלא תישאר?
בנוגע לתהייה- תהייה מעניינת ביותר.
נראה לי שפעם חשבתי על זה, אבל לא כל כך לעומק. נראה לי שכל מה שחשבתי הוא שאם אסור להם לצאת מהמחוזות אז זה דיי בעייתי. הוזכרו גם זוג שניסו לברוח והפכו לאווקסים (כך קוראים להם? אני מתכוונת לעבדים של הקפיטול, למקרה שאני טועה בשם).

HassiD

New member
נכון

אבל סביר יותר שהם נתפסו במעבר בין מחוזות... אחרי הכל, איך יודעים אם יצאת? אין שם "בדיקת שמות" וכדו', אפשר להיעלם די בקלות, אלא אם כן אתה בדיוק לפני האסיף, ואז עולים עליך... וגם אם כן בודקים, לא צריך תכנון מסובך מידי של דימוי מחלה וכדו', במיוחד לשלוח ילדים החוצה עם "מבוגר אחראי" (אפילו "רק" בן 18), זה יהיה עדיף, כי לפחות זה יוציא אותם מהחיים המעפנים האלה, ומהסיכוי ל"קציר" ב"אסיף"... (אבל השאלה מתעצמת בעיקר אצל מחוז 13, שלא היה עליהם פיקוח...)

Ayelet 363

New member
נראה לי שאוכפי השקט אמורים גם למנוע בריחות

ובמחוז 12, לפחות, יש גדר. קטניס וגייל מצליחים לעבור, אבל אני מניחה שהגירה המונית דרכה היא עניין בעייתי. עכשיו נזכרתי במשהו נוסף- כן הזכירו שתי בנות בעזבו את המחוז שלהן, לא? קטניס פגשה אותן ביער או משהו כזה. אני רק מניחה שאם הרבה היו עושים את זה היו עולים על זה בקלות, לפחות בשלב מסויים, וזה היה הופך להרבה יותר בעייתי, כשראש זה בעייתי. קטניס התלבטה בעניין דיי הרבה.

N o R i K o

New member
CF מעליי, וגם בפנים

כן, בספר השני בוני וטוויל ממחוז 8 ניסו לברוח ל-13. וגם גייל וקטניס מדברים הרבה פעמים על בריחה, אבל כמו שקטניס אומרת, יש להם משפחות להגן עליהן ואנשים שהם קשורים אליהם... אני מאמינה שאם קטניס לא הייתה נכנסת למשחקים, בגיל מסויים של "בטחון", כשפרים מבוגרת מספיק והיא ואמא שלה מסתדרות גם בלעדיה, היא הייתה בורחת עם גייל. אבל שוב, הם היו בורחים כדי לנסות לחיות ביער ולא תחת מרות הקפיטול, אני לא חושבת שיש להם תפיסה לכך שיש משהו 'מעבר' לפאנם. זה כאילו... כאילו תאמרו למישהו על כדור הארץ "למה שלא תנסה לחיות בחלל?" אבל זה, שוב, חור עלילה ענק של קולינס...

Ayelet 363

New member
CF

אבל אני חושבת שאם קטניס הייתה בורחת, זה היה מעורר תסיסה רצינית (בתקופה של CF, כשהיא מפרסמת וסמל למרד). ואז היה הרבה יותר קשה לברוח. לדעתי זה גם לאו דווקא חור, כי אני חושבת שבשלב מסויים, עם מספר בריחות גדול, הקפיטול היה מגלה על זה שנעלמו הרבה אנשים (גם אם לא בודקים שמות) ומונע עוד בריחות. מצד שני, אני חושבת שחוץ ממה שהזכרתי, לא הוזכרו בספרים עוד בריחות, ואני מסכימה שזה חור במובן מסויים.

N o R i K o

New member
בCF, ברור

אבל אם היא וגייל היו בורחים בHG? כלומר... בורחים בלי עלילה?
לא חושבת שזו הייתה מהווה בעיה, כל כך הרבה אנשים מתים שם מרעב, מקור, ממחלות... לא נראה לי שלקפיטול יש רישום מדוייק של התושבים
כל כך קל לומר "היא מתה אתמול מרעב, שרפנו את הגופה שלה" (אוי זה מחריד אני מצטערת על התיאור)... שמעי, העובדה שאנחנו לא יודעים שום דבר על העולם מסביב... כאילו, מה קרה לאירופה-אסיה-אוסטרליה? מה קרה לפאקינג אמריקה הדרומית?
זה... חור. או פשוט עצלות מצד קולינס, שזה גם מאוד הגיוני

Ayelet 363

New member
טוב,זו תהייה גדולה יותר לדעתי(ובהחלט מעניינת)

זה באמת נראה לי כמעט כאילו שזה מתרחש בעולם אחר. זה שארה"ב התפרקה מעצים את סיפור הרקע, אז בעייתי לכתוב את הסיפור בעולם אחר, אבל זה מרגיש כך. זו גם שאלה שחברה ששאלה אותי על משחקי הרעב אבל לא קראה שאלה אותי כשהסברתי לה. שאלה קטנה, לך או לכל מי שקורא את זה-מישהו מכם התעמק בכל הריאיונות של קולינס? כי בהנחה שיש מישהו שיכול לענות לי על השאלה הזו זה דיי יחסוך לי זמן, אבל, אם לא- החלטתי שמתישהו, כשיהיה לי זמן (כלומר- לא כל כך בקרוב)- אני אעשה חיפוש כמה שיותר מקיף בריאיונות שלה, כדיי לראות אם היא אמרה משהו שמסביר את זה איכשהו. נראה לי שדיי הגיוני ששאלו אותה פעם משהו על זה.

N o R i K o

New member
האמת שלא

אני לא אוהבת להתעמק במידע מראיונות כי לדעתי זה סתם "כיסוי תחת" ולא העבודה עצמה. אם היית רוצה לומר לנו את זה היית מכניסה את זה לספר שלך, לומר את זה בראיון אחרי כמה זמן זה... סתם
תכתבי ספר רביעי שיסביר את זה!!!11 חוץ מזה אני ממש לא רוצה לשמוע פליטות פה לא קשורות שלה. |לא תסלח לעולם לרולינג שאמרה שדמבלדור גיי
| אבל זה סתם פאק אישי שלי. אם מישהי בכל זאת שמעה משהו על כך מראיונות... יהיה נחמד לדעת, האמת
למרות ששוב, זה מבחינתי לא יעשה את העבודה... וזה אמנם מרגיש עולם אחר, אבל כן מצוין בספר שהם חיים על חורבות אמריקה הצפונית, וקטניס אומרת שהיא יודעת שהם איפשהו ליד הרי הרוקי או משהו

Ayelet 363

New member
אני מסכימה שזה לא אותו הדבר כמו לכתוב את זה

בספר, אבל נשמ עלי מעניין אם היא חשבה מה קרה לשאר העולם. זאת אומרת, אני דיי בטוחה שהיא חשבה על זה, אבל מעניין אותי גם אם היא החליטה על פרטים ספציפיים או שרק תהתה בנוגע לזה כמונו, ואם היא החליטה על פרטים ספציפיים, או אפילו התלבטה בנוגע אליהם- זה מעניין אותי. מה הבעיה בזה שרולינג אמרה שדמבלדור גיי? נכון שהיא אמרה זה את מחוץ לספר, אבל אני לא מוצאת שום עלילה מתאימה בספר לקשר את זה אליה. אני יודעת שמצויין שהם חיים על חורבות אמריקה הצפונית. זה מה שהתכוונתי בסיפור הרקע של העלילה, וזה פרט דיי משמעותי, לדעתי, עם מתעמקים ברקע של העלילה ולא בעלילה עצמה.

N o R i K o

New member
את לא מוצאת שום עלילה לקשר את זה אליה

כי זה לא רלוונטי לשום דבר! וזה בדיוק למה אני כל כך כועסת על רולינג שהיא אמרה את זה, זה היה סתם לפאנסרביס של כל משפפות דמבלדור\גרינדלוולד. כל היופי בדמות של דמבלדור היא שהוא מורה, מדריך עבור הארי, הוא דמות כל כך א-מינית וכל כך לא רלוונטי לדעת מה הולך לו בחדר המיטות.. זה היה סתם מעצבן

Ayelet 363

New member
עד כמה שידוע לי

היא אמרה את זה אחרי שרצו להוסיף לסרט השישי קטע שבו דמבלדור נזכר באהובה ישנה שלו, ואז היא רשמה בהערות "דמבלדור איז גיי".

N o R i K o

New member
אני הבנתי שהיא סתם זרקה את זה באיזה ראיון

וגם אם רצו... היא פשוט יכלה לומר להם "זה מיותר וזה לא נכון כי זה לא קרה בספר". לא לומר לנו שהוא גיי.
זה נשמע נורא הומופובי מצידי אבל אין לי שום דבר נגד גייז! חלילה
אני פשוט לא רוצה לדעת שום דבר כזה על דמבלדור!
הוא א-מיני!

Ayelet 363

New member
עכשיו מצאתי ריאיון בו היא אמרה את זה

אבל הבנתי מאחותי שהעניין התחיל מהערה שהיא רשמה על הסצנה ההיא. אני מניחה שיכול להיות שזה היה גם אז וגם בריאיונות. והנה ריאיון שבו גם מוזכרת ההערה על הסצנה ההיא, אם זה מעניין. ומכיוון שזה מהBBC news, אני מניחה שזה מקור מהימן: http://news.bbc.co.uk/2/hi/7053982.stm

HassiD

New member
איזה מגניב!!!

אפילו כשאני נכנס לפורום הזה לבסוף - עדיין דנים בהארי פוטר!!! איזה יופי!!!

hollypop girl

New member
באמת?? לא ידעתי את זה.... בכל מקרה,

אני מסכימה עם נוריקו שדמבלדור הוא כביכול דמות א-מינית אז בעצם למה לדחוף את הפרט מידע הזה? אבל, כן יש לזה קישור לעלילה (הקשר שלו עם גרינלוולד) והיא לא יכלה לכתוב את זה בספר כי זה היה מעורר באזז יותר גדול משזה עורר כשהיא אמרה את זה בראיון. ותחשבו איזה מסר היא אומרת בזה לכל האנשים שמתייחסים לזה כאל סוג של טאבו -דמבלדור, דמות כלכך אהובה, כלכך חיובית (סוג של...
), חכמה ונבונה. מורה דרך לגיבור הראשי מתגלה בסוף כהומוסקסואל. זה בעצם אמור ללמד הומופובים שאין קשר בין נטייה מינית למה שזה לא יהיה שמפריע להם... אני לא יודעת אם רולינג התכוונה לכתוב את זה בתור ככה או סתם עוד פרט עלילתי אבל שיהיה

HassiD

New member

אני לא יודע אם יש כאן ספוילר או לא, אבל זה בכל מקרה יראה די מוזר לקרוא את זה בלי לקרוא את ההודעות קודם, אז מה זה משנה? בכל מקרה... אבל למה לברוח ל-13? הרי 13 מבחינתם הוא בדיוק כמו שאר העולם, אז למה דווקא לשם? לדעתי זה אפילו מפחיד יותר, כי אם רואים צילומים משם, זה מראה שיש גם שם אוכפי שקט או לפחות פיקוח כלשהו על המקום, ככה שעדיף באמת לברוח ל"בין המחוזות" או ל"חוץ ליבשת", שם באמת אין אף-אחד שמחפש אותך, או שחושד שאתה שם... וגם לא צריך הגירה המונית, אבל גם ב"דיוני הבריחה" של קטניס-גייל, וגם עם הבורחות, הם מדברים כאילו אין לאן לברוח באמת, ושיעלו עליהם מיד והכל, למה? הם מתים שם כמו ג'וקים, זה לא מסובך מידי, ואני חושב שרק במסות מטורפת ישימו לב. בנוסף אני לא מצפה שכל העולם יברח, זה שבסוף מורדים זה בגלל שכבר החליטו להשאר, אז זה סביר באמת, אבל לא לנסות או לחשוב על זה? ברי זה לא שמישהו יחקה אותך, כי אין "שמועות-רצות" מ"חוץ-ליבשת", כך שבטח הרבה יניחו שהם סתם מתים. אבל לבחור לגור מתחת לקרקע במקום לחפש משהו אחר? באמת נראה לי מוגזם....

N o R i K o

New member
MJ

כל מי שרצה לברוח ל-13 רצה לברוח לשם בגלל השמועות שבאמת יש שם משהו. וכן, עדיף לחיות בבטחה מתחת לאדמה מאשר לחיות על האדמה במקום בו עלולים לתפוס אותך ולהתעלל בך.
שוב, כמו שאמרתי, אני חושבת שפשוט מבחינת התפיסה שלהם אין לאן לברוח מסביב. אין עולם מסביב. אם לברוח אז ליער. ולמה לא ישר לברוח? טוב, כמו שאמרתי, משפחה, אנשים שתלויים בך, שגרה... אבל אני בטוחה שהרבה אנשים שהיה להם אומץ לברוח באמת ברחו. אולי יש כמויות של אנשים שמתחבאים ביערות, וחוץ מלראות את לווינה בעבר ואת בוני וטויל בהמשך בורחים אל היער, אני בטוחה שעוד הרבה אנשים ניסו לעשות את זה. אבל קטניס לא ראתה אותם, וברגע שקטניס כן רואה את בוני וטוויל היא ישר חושבת בעצמה על הבריחה...

N o R i K o

New member
MJ מעליי!!!1

ברוך הבא!
אתה יותר ממוזמן להישאר, לספר לנו מי אתה, מה אהבת במשחקים ומה אהבת פחות... וכל היוצ"ב
רק שים לב להבא שלא כל גולשי הפורום קראו את התלקחות או את עורבני חקיין ואנחנו מסמנים ספוילרים,
CF להתלקחות ו
MJ לעורבני חקיין :) לגבי התהיות שלך- טוב, אחד מחורי העלילה הגדולים של קולינס הוא שהיא בכלל בכלל בכלל לא מספרת על העולם שבחוץ. אני אישית הייתי בטוחה שיהיה לזה הסבר בMJ, אבל... אופס, לא קרה
אבל מה שכן, כמו שאמרת, הים גאה ובלע חלקים נרחבים מהיבשת- מכל מיני "מפות" שרצות באינטרנט של פריסת המחוזות באמריקה הצפונית, אפשר להבין שבזמן ה... "אפוקליפסה" שעברה על ארה"ב וגרמה לבלאגן שהוביל לימים השחורים ולהקמת פאנם בסופו של דבר, החלקים הרבים מהמדינה ששקעו תחת המים הובילו את היבשת להפוך ל... אי גדול, בסופו של דבר. המחוזות עניים מכדי להחליט על דעת עצמם לקחת סירה ולצאת אל הים הפתוח, ואני מניחה שרבים מהם חיים בהנחה שזו היבשת היחידה שנותרה על כדור הארץ ושאין להם טעם ללכת ולחפש מקום אחר. אם כבר לברוח עדיף לנסות להתחבא ביערות או לחפש את שאריות מחוז 13, עדיף על לקיחת סיכון של שהיה בלב ים בלי מזון או שתיה (שאפשר למצוא ביער לשם שינוי) ו... מוות איטי בייסורים

למעלה