חדש - שאלות של מתחיל

Insidious

New member
חדש - שאלות של מתחיל

שלום, היום נרשמתי לאיביי כי אני שוקל לקנות גיטרה דרך איביי. אם נעזוב את נושא המשלוח בצד, יש לי שתי שאלות - 1. במידה ויש "תקלה" בעסקה והתקבל מוצר פגום (שלא באשמת המוכר - נזק שקרה בדרך ממנו אליי) - מה ניתן לעשות? יש דרך לקבל את הכסף בחזרה או משהו אחר שלא ידעתי עליו? 2. האם תמיד המוצר (בהתחשב שזו גיטרה = מוצר גדול) נעצר במכס לבדיקה? אני יודע שעל גיטרות יש רק מע"מ, אז זה 17%. את ה 17% האלה, היכן אני משלם? בנוסף, אם יש לכם איזה טיפ מועיל הוא יתקבל בברכה

Insidious

New member
שאלה חשובה - דיי דחוף

יש איזה מכירה באיביי שאני נורה רוצה להוסיף bid עליה, אבל יש בעיה. דיברתי עם המוכר ואמרתי לו שאני גר בישראל, ושאלתי אותו אם אפשר לשלוח לישראל. הוא ביקש עיר ומיקוד, נתתי לו והוא אמר כך (ואני מצטט): "We would have to send it UPS and the shipping costs would be $515." איך זה יכול להיות?! זה יותר מכפול ממחיר הגיטרה. זה פשוט לא הגיוני. משהו פה מוזר, מישהו יכול להאיר את עיניי?

ACE OF SPADES

New member
זה ממש לא מוזר:

UPS זה שילוח מהיר שכולל עמילות מכס , המשלוחים ב-UPS עולים הרבה יותר ממשלוח רגיל והם מחושבים לפי משקל או לפי נפח וגודל . מנסיון אישי שלי : שילוח חבילה לארץ במשקל של בערך 20 קילו דרך DHL (שזה כמו UPS ) מסין היה אמור לעלות לי יותר מ-600$. מחיר כל החבילה היה 120$. ולכן זה הגיוני ביותר , מכיוון שלגיטרה יש נפח וזה חפץ גדול , עדיף וגם רצוי לשלוח חפץ כזה דרך הים! אומנם זה יקח בין חודש לחודשיים , אבל זה יצא הרבה הרבה יותר זול. אם לא דרך היה , אז משלוח אווירי רגיל. אל תשלח חפץ כזה דרך UPS חבל על הכסף.

Insidious

New member
אז איזה סוג משלוח לנסות לבקש ממנו?

אם אתה אומר שדרך הים זה יקח בין חודש לחודשיים (המוכר נמצא בארה"ב) אז אני בכלל לא בטוח שכדאי לי... יותר מדיי זמן לחכות. אני גם בכלל לא מבין למה הוא כתב "we would have to send it UPS"... למה שתהיה חובה כזאת? בכל מקרה, אתה אומר לנסות לבקש משלוח אווירי רגיל? (דרך USPS אם מה שקראתי נכון..)

ZeRadio

New member
מי בדיוק ישלח לו טת זה דרך הים?

20 ק"ג זה המשקל המקסימלי לשילוח דרך הים באמצעות הדואר

Insidious

New member
אני מניח שהתכוונת מינימלי

ואם באמת התכוונת מקסימלי, אז אין בעיה (זה כמובן פחות מ 20 קילו)

ACE OF SPADES

New member
מעולם לא התעסקתי בגיטרות , אבל

כשאתה קונה תקנה רק אצל מוכר שכותב שיש מדניות החזרה ותקרא את מדניות ההחזרה הזאת. כאשר תבוא לשחרר את המוצר אתה תידרש לשלם את המע"מ , אלי הגיעה חבילה של 15 קילו , היא הגיעה עד לסניף הדואר שליד הבית שלי אבל כשהגעתי נתנו לי חשבונית לשלם . תקנה רק ממוכרים שנראים לך אמינים , תבדוק את הפידבקים , תשאל את המוכר איך הוא אורז.

למעלה