חדש
קציצות אפויות ברוטב פטריות חמוציות ועוד

pirge

New member
חדש../images/Emo41.gifקציצות אפויות ברוטב פטריות חמוציות ועוד

קציצות בשר ברוטב חמוציות ופטריות-אפויות - מתכון חדש
מקור:פירגה שמים בקערה: 2\1 קילו בשר טחון מעורב פלפל שחור 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה ביצה 2\1 כוס אורז יבש בצל מגורר תפוח אדמה מגורר כפית קטשופ כפית דבש מלח לטעם 2 כפות פירורי לחם לשים ומכינים קציצות מטגנים בשמן נמוך עד כדי השחמה קלה-טיגון מהיר מוציאים על ניר מגבת שמים את הקציצות בתבנית הגשה או בתבנית חד פעמית בינונית רוטב: מטגנים 3 בצלים קצוצים פרוסים מוסיפים 4 עגבניות קלופות קצוצות דק כף פפריקה מתוקה כפית אבקת מרק עוף כף רסק עגבניות כפית דבש 1/2 1 כוסות מים רותחים מערבבים מוסיפים 250 גרם פטריות חצויות 2 חופנים חמוציות מערבבים מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה ויוצקים על הקציצות בתבנית אופים 30 דקות לא מכוסה מעדן עסיסי וטעים מאד תהנו
 

pirge

New member
חדש../images/Emo41.gifפרחי חצילים באגוזים,טחינה שום וסילאן

פרחי חצילים ממולאים באגוזים סילאן ושום מנה יפהפיה לפינוק זוגי ,לאירוח או סתם לערב קייצי טעים. את המנה הזו אני מכינה כבר שנים כצלי של חצילים ובשילוב פטריות טריות מוקרמים בטחינה. לגיוון הכנתי פרחי חצילים ממולאים בקוביות החצילים והוספתי עוד קצת "טעימים" מקור:פירגה 2 חצילים מוארכים (לא מקולפים) חתוכים לפרוסות עבות של 4 ס"מ מרוקנים את תוכן הפרוסות ומשאירים צורת ספל למלית (משאירים בסיס וגם מעט מהדופן) מכניסים את ספלי החצילים למיקרו לריכוך ל-2 דקות שיישארו "אל דנטה" בינתיים, חותכים לקוביות את תוכן החצילים ומטגנים ב-4 כפות שמן זית-- תוך כדי הקפצה-- עד שיתחילו להזהיב ולהשחים. מתבלים במלח,פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ממלאים את ה"כוסות" 4\3 מגובהם בקוביות החצילים מזלפים על החצילים מעט סילאן ומניחים שום כתוש גס ושברי אגוזים (אפשר להוסיף חמוציות) ואת יתר קוביות החצילים במידה ונשאר. מכסים כל פרח בכף שטוחה טחינה מתובלת(מלח+שום+פטרוזיליה+לימון)כל אחד לפי טעמו לפני ההגשה חותכים במספריים את כותרת כוסות החצילים במרחקים של ס"מ אחד מהשני ובאורך של ס"מ מכופפים קלות – מקבלים צורת פרח----- מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את פרחי החצילים לחימום של כ-5 דקות. מקשטים כל פרח חציל בפטרוזיליה חמוציות ואגוזים --- על הצלחת זירזפתי טחינה וסילאן. בתיאבון
 

pirge

New member
חדש../images/Emo41.gifלפסח---סברינה תפוזים בקצפת משמש

לפסח--סברינה תפוזים בקצפת טעם משמש להכין יום לפני ההגשה לשמור במקרר (לא בפריזר) תבנית קפיץ עגולה – משומנת- מס' 24 - לא מתאים לשום תבנית אחרת . מאת:פירגה 5 ביצים גדולות מספר 1 5 כפות סוכר 5 כפות קמח מצות - וביום חול פירורי לחם לרוטב: 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים מתוק - לחכות בסבלנות שהרוטב ייספג –במידה והרוטב לא נספג יש לחורר את פני העוגה במזלג לצקת את המיץ בטמפרטורת החדר-- על עוגה חמה מיד כשמוציאים מהתנור לזרזף (לא למרוח) 3 כפות סירופ מייפל באופן שווה על פני העוגה לצנן את העוגה כשעה ולמרוח את הקצפת להקציף: מיכל שמנת מתוקה 2\1 כוס חלב שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל להקציף ולהוסיף: 3 כפות ריבת משמש או אחרת כמו תות למשל להקציף ביחד במהירות נמוכה --להניח גושים מהקצפת על העוגה וליישר. הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להיות קצף מוסיפים את הסוכר ומקציפים ביחד מוסיפים ביד או במהירות מאד איטית במיקסר---- בעדינות-בעדינות רבה את החלמונים ופירורי הלחם/קמח מצה . עדיף בתנועות עטיפה. לאפות בחום 175 מעלות -20 דקות בדיוק. העוגה משחימה ומוכנה (אפשר לבדוק בשיטת הקיסם) לקשט בקליפות מסולסלות מתפוז טרי או קישוט אחר תהנו
 
למעלה