חדש :)

אופק 161

New member
חדש :)

שלום.
אני אופק, בן 20 חודש הבא מהמרכז.
את הסיבה שקיבלתי פטור אני אשמור לעצמי, אם מישהו מעוניין אספר בהודעה פרטית.

נתחיל מזה שאני אדם חברותי, תמיד חושב על האחרים לפני (בכל זאת, מזל דגים...)
אוהב לתרום ולעזור בכל מה שרק אפשר.
רוב החברים שלי התגייסו, או הלכו לעשות שירות לאומי ויוצא שרק אני נשארתי בלי מסגרת, בין עבודות מזדמנות.
אין פה שום אינטרס, אם יקבלו את ההתנדבות שלי אני אשמח מאוד בגלל סיבה אחת: שאני רוצה לתרום.
אני גדלתי מגיל 16 וחצי והבנתי שזה חשוב לשרת את המדינה, לא משנה באיזה דרך.

ובנינו, תכלס החיים האזרחים בלי צבא\שירות לאומי לא קלים.
רוב מקומות העבודה רוצים אחרי צבא, ואם כבר מצאת עבודה חופרים לך למה לא עשית צבא.
בכל מקום חושבים שאתה חייל וכ'ו.

בכל מקרה, הגעתי לפורום דרך חיפוש בגוגל.
אני אשמח להכיר מפה אנשים, לקרוא סיפורים ובכללי לקבל מידע כמה זמן פחות או יותר כל התהליך.
הודיעו לי במייל שהיום נפתח תיק ההתנדבות וכתבו לי שבמהלך השבועיים הקרובים יצרו איתי קשר.
זהו נראה לי, לעת עתה :)

אשמח לקרוא תגובות! לילה טוב :)

נ ו ע ה 12

New member
שלום אופק

ברוך הבא לפורום :)

אני שמחה (בשבילך, בעיקר) שבחרת לשקול את אופציית ההתנדבות. מדובר בתהליך לא קצר ולא תמיד פשוט וקל, לעיתים אף מייאש, אבל בסופו יש סיפוק גדול ופעמים רבות גם הנאה. אם תבוא מוכן לכך ותתמיד במהלך הדרך, יהיה לך קל יותר. כמו כן, שיתוף פעולה שלך עם המדור רק יעזור ויועיל לקיצור הדרך והפחתת כאב הראש.

אישית אני משוחררת כבר 4 חודשים, לאחר שירות בתור גרפיקאית ביחידת ההסרטה של חיל האוויר. קיבלתי פטור בצו הראשון ומיד באותו הרגע הגשתי בקשת התנדבות. לאחר שנה וחצי הבקשה אושרה (מאז תא מתנדבים הפך למדור, נוסף לו כח אדם, המענה השתפר ובכללי הכל יותר טוב. או לפחות קצת יותר טוב. :]) והתגייסתי.

מימין לכפתור "הודעה חדשה" נמצא הכפתור "כלים ומידע". לחיצה עליו תפתח מספר אפשרויות, אני מזמינה אותך לחקור ולגלות עוד ועוד דברים. צירפתי קישור ישיר לשלוש מהן, תוכל למצוא שם המון המון מידע, החל משאלות נפוצות (וכמובן תשובות) על תהליך ההתנדבות, דרך מאמרים על הטירונות ועד סיפורים אישיים של משוחררים שחזרו לפורום לשתף אותנו בחוויית השירות האישית שלהם.

כמו כן, לאחרונה נפתח שרשור הכרות ינואר 2014 - כך תוכל להכיר את כולם קצת מעבר לכינוי... ולהציג את עצמך גם שם.

אשמח לענות על כל שאלה ספציפית שתהיה לך,
בהצלחה בהמשך התהליך ובכלל.

Run for a Fall

New member
ברוך הבא

שמח לשמוע שקיבלת את ההחלטה להתנדב לצה"ל, אני בהחלט חושב שהשירות בצה"ל תורם לרוב, גם למדינה וגם למשרת עצמו.

נועה כבר ענתה לך בהרחבה, ואני רק אוסיף שאנחנו תמיד פה לעזרתך, אם יש משהו לא ברור תרגיש חופשי לשאול.

בנוסף, אם יש משהו שאתה מעוניין לשאול אבל הוא יותר אישי - אתה מוזמן לפנות אליי במסר.

נשמח לעזור! שיהיה המון בהצלחה.

אופק 161

New member
תודה רבה! יש לי שאלה.

מישהו מכם יודע אם יחליטו לגייס אותי, אני עדיין אהיה זכאי לקל קצבת נכות?

Run for a Fall

New member
אהלן

בהחלט שאלה שמתעוררת הרבה פעמים.

המקרים נבדקים ע"י ביטוח לאומי, כל מקרה לגופו. באופן כללי, הכיוון הוא שאם המתנדב מבצע את תפקידו הוא לא זכאי לקצבת נכות תוך כדי השירות. בתום השירות, ניתן להגיש בקשה נוספת שתיבחן בהתאם.

אני מצרף לך תשובה שמצאתי באינטרנט של סגנית מנהלת תחום נכות בביטוח לאומי:

"מצ"ב תשובה מאת דליה יוגב (ס' מנהלת תחום נכות בביטוח הלואמי) לפנייה

פרק ביטוח נכות בחוק הביטוח הלאומי, מקנה זכות לקצבת נכות למבוטח שכתוצאה מליקוי אין לו כושר לעבוד ולהשתכר או שכושרו להשתכר צומצם ב-50% ויותר.

הליקוי הרפואי: ליקוי גופני, שכלי או נפשי, בשיעור של 60% לפחות, או 40% אם אחד הליקויים הוא בשיעור 25% ויותר.

ההחלטה על כושר ההשתכרות של חיילים עם ליקוי רפואי נקבעת על פי תפקודם במסגרת הצבאית.

אם החייל או המתנדב מתפקד ככל חייל אחר, שובץ בתפקיד המתאים לכושרו הגופני, מצב בריאותו וכישוריו ומתאים לצרכי הצבא מבחינת הדרישות והמשימות הרי הוא בעל כושר השתכרות ואינו זכאי לקצבה כל עוד נמצא בשירות הצבאי.

בתום השירות הצבאי רשאי החייל לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדיקת זכאותו מחדשת לקצבת נכות.

למרות האמור במקרים של נכות רפואית קשה במיוחד הדורשת טיפול קבוע, המטיל עומס כבד, יהיה זכאי החייל לקצבה בעת השירות הצבאי גם אם ממלא את תפקידו בדומה לחייל אחר.

אם המסגרת הצבאית יצרה עבור החייל תעסוקה בתנאים מיוחדים ומוגנים, ולצורך תפקידו הוא זקוק ותלוי בעזרה רבה מחבריו, או שתפקידו חלקי בלבד אנו רואים בו כמי שזכאי לקצבה (חלקית או מלאה) בזמן שירותו הצבאי.

מסקנות:
1. חייל מתנדב באופן כללי אינו זכאי לקצבת נכות.
2. עם זאת, כל חייל מתנדב משרת עקרונית בתנאים מוגנים (וזכאי לתעודת שירות בתנאים מוגנים).
3. כל מקרה כנראה ייבדק לגופו. בגדול, מי שהנכות שלו לא רצינית ולא מונעת ממנו תפקוד תקין בתפקיד (ולאחריו כנראה) - לא זכאי לקצבה (עד אחרי השירות)."

נ ו ע ה 12

New member
מעניין, תמיד הייתי בטוחה אחרת.

כלומר שכל מתנדב שהיה זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי מקבל אותה גם במהלך השירות. כך היה לפחות בכל המקרים בהם נתקלתי. במחשבה שניה, הם אכן יכולים להיחשב "מקרי נכות רפואית קשה במיוחד". כמו שאומרים... כמה דוגמאות לא מספיקות בשביל להוכיח טענה מסוימת, אבל דוגמא אחת מספיקה בשביל לסתור אותה.

Run for a Fall

New member

הכיוון הכללי הוא שאם המתנדב מקבל שכר בצבא והמחלה לא מפריעה לתפקודו שם (במידה מסוימת) אז הוא לא זכאי, אבל כפי שכתוב כל מקרה נבחן לגופו, ואני בטוח שאם יוכיחו שלמרות השירות הצבאי יש לו מגבלות מסוימות כן יהיה זכאי לקצבה.

אופק 161

New member
יצירת קשר.

איך בדרך כלל הם יוצרים קשר? בפלאפון או בדואר?
ואם בפלאפון, אז בטח מחסוי לא?
עבר שבוע בדיוק, יש צורך להתקשר אליהם אם בשבוע הקרוב לא יצרו קשר?

למעלה