לשאלתך במה להתמקד, אני מציעה דווקא להתמקד במכלול
בכל מי שהוא אתה ובכל מה שאתה סובל ממנו, לא רק כי מדובר באדם אחד, שנושא את כל המכאובים האלה, אלא בעיקר כי יש השפעה גדולה של הבעיות האורטופדיות השונות אחת על השנייה ועל מערכות אחרות בגוף.
אורטופדים בדרך כלל מתמקדים בפתרונות כירורגיים. או תרופתיים - וכדורים נגד כאבים ככל שתיקח מהם יותר הם יפסיקו להשפיע יותר מהר.
סטרואידים, אם זה עוזר לך עכשיו, זה נהדר. תשתדל לקחת את הזמן שבו הכאבים שוככים קמעה כדי לעשות משהו שיועיל לך בטווח הארוך יותר, כי למיטב ידיעתי הצנועה לא נותנים סטרואידים לתקופה ממושכת, הנזק שבזה גדול מהתועלת.
אני חושבת שמעבר לפרונות נקודתיים יותר כדאי לחשוב ולבדוק ולנסות דברים שהם בגדר: שינוי בסגנון חיים.
מתזונה ועד הרגלים הכי בסיסיים.
אז דווקא להתמקד בדבר אחד נראה לי פחות מוצלח. אתה צריך לשפוך בפני רופא הכאב או כל גורם שתגיע אליו את כל התמונה, את כל הבעיות שיש לך כדי שיוכלו להתייחס בצורה מלאה להכל. אם תחסיר פרט ולא תספר לרופא הוא עלול לקבל החלטה לא נכונה בגלל חוסר מידע.
לא יודעת אם כבר הציעו לך פיזותראפיה במימון קופ"ח אבל זו אופציה. לפעמים הבעיה איתם שהם מתמקדים באיבר אחד, שעבורו נשלחת, ומתעלמים משאר החלקים של אותו גוף ואותו אדם.
יש טכניקות של תנועה משקמת בוא נקרא לזה, כמו אלכסנדר שהזכרתי וגם פלדנקרייז ועוד, שעושות שינוי בתנועה שלנו וביציבה. אם אתה אומר פלטפוס אז הדבר הראשון בעיני זה לבדוק מה אתה יכול לשפר ביציבה שלך, כי אנחנו נוטים לפתח תנוחות ותנועות שנובעות מהכאב או הבעיה וזה יוצר מצב שמנציח את זה.
סתם לצורך הדוגמא: היתה לי פגיעה בברך (תאונת דרכים) ולא הרבה זמן אחריה עוד פגיעה בכף הרגל, שתיהן ברגל ימין. אז מעבר לתקופות שלא יכולתי בכלל ללכת בגלל הפגיעות האלה, הסתבר לי שיצרתי עומס על רגל שמאל, כי מבלי דעת העברתי את השיווי משקל ואת המאמץ יותר לרגל ה"בריאה", ובעקבות זה נדפקה לי גם הברך השמאלית. כשהגעתי למטפלת, זה היה פלדנקרייז אחד על אחד, אחרי שהיא "אירגנה מחדש" את כל האיברים והניחה אותם רפוים היא הראתה לי את ההבדל שיש באורך בין שתי הרגליים.
ואז הצטערתי שלא הגעתי לטיפול קודם לכן, לפני שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך לברך שמאל. כי רק בשינוי שהגוף עשה בגלל שרגל אחת היתה פגיעה יותר נגרמה שחיקה לצד השני.
אותו הדבר בשאר החלקים של השלד בפרט ושל הגוף בכלל.
יש עוד הרבה שיטות, ולכל אחד מתאים משהו אחר, לכן אני לא ממליצה על שיטה מסוימת אלא על חיפוש הדבר שיתייחס לכל הגוף בכללותו, ואימון או טיפול שיהיו לאורך זמן וכך גם השיפור שלו יהיה לאורך זמן.
ולא משהו נקודתי, שגם יפסיק להשפיע מיד כשיפסק.
בריאות