חדש ..

קליבר 11

New member
חדש ..

הי .. חדש כאן בפורום..>>
כבר המון זמן ושנים כואב לי הגב התחתחון גם הרגליים עקב פלטפוס
הכאבים משתקים אותי .. מתקשה לעמוד להתכוףף..
מה עליי לעשות ? ?
נמצא אחרי טיפולים אצל אורטופד ללא הטבה משמעותית .
תודה

bimbo15

New member
קליבר, ברוך הבא לפורומנו

אני מצטערת לשמוע על הסבל שלך. האורטופד לא הציע לך מדרסים? ואולי כדאי לעשות צילום כדי לעמוד על שורש הבעיה?
כאבי גב זו צרה צרורה. תנסה להגיע למרפאת כאב. בשביל זה הם קיימים.
ספר לנו מה חידשת בטיפולים וכמובן אם הם עזרו.

רפואה שלמה ויום קסום

Sigal H

New member
ברוך הבא

אני לא יכולה להרחיב הרבה כרגע, אז רק אומר שלום ומה נשמע ושאני עם בימבו - זה הזמן לפנות למרפאת כאב, יש שם לא מעט אפשרויות שעשויות להקל. אגב, מה כן ניסית אצל האורטופד שלא עבד? אולי אם נדע נוכל לכוון אותך יותר.
בכל אופן, מקווה שיבואו לך ימים טובים יותר במהרה

מדרסים הכי טובים שבעולם יש לך?

בהזמנה אישית. כפי הנראה זה הדבר הכי טוב לעשות עם פלטפוס. והיום יש השתתפות ניכרת של קופות החולים.
אצלי נעליים עשו הבדל עצום, של יום ולילה. מציעה להשקיע במדרסים.
ולא מציעה להשתמש יותר מדי במשככי כאבים, כי הגוף מתרגל אליהם ואז הם מפסיקים להיות אפקטיביים, אז לשמור את האופציה הזו רק למתי שממש חייבים. ולנסות למצוא פתרון יותר כולל.

גם מציעה לך שיטת אלכסנדר (יש בקופות מסובסד) זו שיטה שמתמקדת ביציבה ועוזרת לגוף למצוא בעצמו ולתקן את טעויות היציבה שכולנו "מאמצים" עם השנים. אבל חשוב למצוא מטפל טוב. כי כבר נתקלתי בגרועים.

כותבת בקצרה עכשיו, סליחה. אני לא במצב הכי טוב.

וברוך הבא
למקום שבו כולנו כואבים ביחד ומנסים לפחות להקל על הכאב, בהזדהות, בשיתוף, במשהו....

קליבר 11

New member
הי .. ותודה על המשיבים לי..

אתם מציעים לי שאבדק במ.כאב ?
מי שולח לשם ? הרופא המשפחה שלי ?
אציין.. >>שיש לי מכלול רבות של בעיות אורטופדיות.. על מה עליי להתמקד עם הרופא ?
לגבי מדרסים.. אינם עזרו לי כלל נסיון של 20 שנה האחרונות.
רק עלה לי המון כסף ..
ולאחרונה הוצע לי גם נעליים מיוחדות גם ללא הטבה .. מספיקה ..
בקיצור אני נורא סובל ולא יודע מה לעשות .
בימים האחרונים התחלתי טיפול בסטרואידים עם שיפור ניכר .
כיצד אני ממשיך מכאן הלאה .
תודה ויום טוב

Sigal H

New member
היי

לא שכחתי, זה רק לוקח זמן

&nbsp
אני שמחה שהסטרואידים עושים את עבודתם נאמנה והמצב משתפר. אם ההטבה מתמשכת, אולי מספיק להישאר עם האורתופד (או מי שרשם לך את הסטרואידים) ואין צורך לפנות למרפאת כאב. אם יש עוד כאבים שהסטרואידים לא משפיעים עליהם, אז כן שווה לפנות למרפאת כאב.
&nbsp
כתשובה לשאלותיך: כדי להגיע למרפאת כאב צריך מכתב הפניה של רופא המשפחה שלך או האורתופד. כדאי להעלות את כל מצבך הרפואי בפני הרופא במרפאת הכאב ושהוא יחליט מה מבחינתו חשוב יותר ומה פחות, או במה הוא יכול לעזור יותר ובמה פחות.
&nbsp
שולחת לך חופן חיוכים,
סיגל

לשאלתך במה להתמקד, אני מציעה דווקא להתמקד במכלול

בכל מי שהוא אתה ובכל מה שאתה סובל ממנו, לא רק כי מדובר באדם אחד, שנושא את כל המכאובים האלה, אלא בעיקר כי יש השפעה גדולה של הבעיות האורטופדיות השונות אחת על השנייה ועל מערכות אחרות בגוף.
אורטופדים בדרך כלל מתמקדים בפתרונות כירורגיים. או תרופתיים - וכדורים נגד כאבים ככל שתיקח מהם יותר הם יפסיקו להשפיע יותר מהר.
סטרואידים, אם זה עוזר לך עכשיו, זה נהדר. תשתדל לקחת את הזמן שבו הכאבים שוככים קמעה כדי לעשות משהו שיועיל לך בטווח הארוך יותר, כי למיטב ידיעתי הצנועה לא נותנים סטרואידים לתקופה ממושכת, הנזק שבזה גדול מהתועלת.

אני חושבת שמעבר לפרונות נקודתיים יותר כדאי לחשוב ולבדוק ולנסות דברים שהם בגדר: שינוי בסגנון חיים.
מתזונה ועד הרגלים הכי בסיסיים.

אז דווקא להתמקד בדבר אחד נראה לי פחות מוצלח. אתה צריך לשפוך בפני רופא הכאב או כל גורם שתגיע אליו את כל התמונה, את כל הבעיות שיש לך כדי שיוכלו להתייחס בצורה מלאה להכל. אם תחסיר פרט ולא תספר לרופא הוא עלול לקבל החלטה לא נכונה בגלל חוסר מידע.

לא יודעת אם כבר הציעו לך פיזותראפיה במימון קופ"ח אבל זו אופציה. לפעמים הבעיה איתם שהם מתמקדים באיבר אחד, שעבורו נשלחת, ומתעלמים משאר החלקים של אותו גוף ואותו אדם.
יש טכניקות של תנועה משקמת בוא נקרא לזה, כמו אלכסנדר שהזכרתי וגם פלדנקרייז ועוד, שעושות שינוי בתנועה שלנו וביציבה. אם אתה אומר פלטפוס אז הדבר הראשון בעיני זה לבדוק מה אתה יכול לשפר ביציבה שלך, כי אנחנו נוטים לפתח תנוחות ותנועות שנובעות מהכאב או הבעיה וזה יוצר מצב שמנציח את זה.

סתם לצורך הדוגמא: היתה לי פגיעה בברך (תאונת דרכים) ולא הרבה זמן אחריה עוד פגיעה בכף הרגל, שתיהן ברגל ימין. אז מעבר לתקופות שלא יכולתי בכלל ללכת בגלל הפגיעות האלה, הסתבר לי שיצרתי עומס על רגל שמאל, כי מבלי דעת העברתי את השיווי משקל ואת המאמץ יותר לרגל ה"בריאה", ובעקבות זה נדפקה לי גם הברך השמאלית. כשהגעתי למטפלת, זה היה פלדנקרייז אחד על אחד, אחרי שהיא "אירגנה מחדש" את כל האיברים והניחה אותם רפוים היא הראתה לי את ההבדל שיש באורך בין שתי הרגליים.
ואז הצטערתי שלא הגעתי לטיפול קודם לכן, לפני שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך לברך שמאל. כי רק בשינוי שהגוף עשה בגלל שרגל אחת היתה פגיעה יותר נגרמה שחיקה לצד השני.

אותו הדבר בשאר החלקים של השלד בפרט ושל הגוף בכלל.

יש עוד הרבה שיטות, ולכל אחד מתאים משהו אחר, לכן אני לא ממליצה על שיטה מסוימת אלא על חיפוש הדבר שיתייחס לכל הגוף בכללותו, ואימון או טיפול שיהיו לאורך זמן וכך גם השיפור שלו יהיה לאורך זמן.
ולא משהו נקודתי, שגם יפסיק להשפיע מיד כשיפסק.

בריאות

קליבר 11

New member
ווווווואאאאאאאאוווווו...

תודה רבה לך על התשובה הארוכה והחשובה .. השקעת .. יפה !!
אציין שקראתי מה שכתבת וניסיתי להבין ..
את צודקת מאוד!!!>>
אך קשה לי מאוד להתמיד בפעילות ג. למשל ..
מתעייף מהר ומתיאש גם כך .
קשה לי מאוד אני נוטל תרופות ולרוב עם הטבה חלקית אך יותר טוב מכלום .
קשה לי קשה לי מאוד בחיים המורכבים שלי ..
כל הישג כל דבר הינו מלחמת עולם עבורי .. אני מרים ידיים ...
אינלי כוח לכלום כבר ..
מתחיל במשהו ומפסיק מייד

מבינה אותך לגמרי שכל דבר קטן הוא מלחמה, והישג :)

לכן לא כדאי לבחור בראש במשהו שהוא קשה לנו מדי, אם זה מבחינת נגישות או מכל בחינה אחרת. כדאי להתחיל ממשהו ממש קטן, ולהתמיד בו (בעיקר אם נהנים אז הז עוזר להתמיד) ולאט לאט להוסיף כשהמשהו הקטן הזה כבר הופך לשגרה. כי אם נתחיל ממה שגדול עלינו מדי, ודאי שנקרוס. אז מה עשינו בזה...

למעלה