חדש

otherwise

New member
חדש

שלום,
הנושא של חלומות, והבדלים בין חלום למציאות מרתקים בעיניי.
בעבר היו לי מקרים בודדים בהם שלטתי מעט בחלום.
בשנה-שנתיים האחרונות רוב החלומות שלי שליליים וכבדים באופן עקבי, אפשר לומר אפילו טראומטיים, ואני לא יודע למה.
האם חלימה צלולה יכולה לשנות זאת לטובה?
בימים האחרונים עשיתי בדיקות מציאות, אבל ההרגל של בדיקת מציאות לא גלש עדיין לחלום.
רציתי גם לשאול האם רישום חלומות זה הכרחי ומדוע זה חשוב? אני יחסית זוכר ויודע מה הנושאים המרכזיים שאני חולם, ויש לי דרך אקטיבית להיזכר אם שכחתי חלום (במדיטציה עמוקה).
תודה!

אל על2

New member
היי:)

חחח רואים שאתה ממש מעוניין בחלומות צלולים:) אה..אני פשוט אפרק את מה שכתבת למשפטים ואגיד לך מה דעתי על כל אחד חלומות שליליים: קודם כל אני חושב שאין דבר כזה חלומות שליליים..אפילו סיוטים עוזרים לך להתמודד עם הפחדים העמוקים שלך או סתם תקופה לא טובה.. אני חושב שאולי היה לך תקופה לא משהו (תקן אותי אם אני טועה כמובן) ומכל הלחצים נוצרו לך חלומות לא הכי נעימים.. האם חלימה צלולה יכולה לעזור לך עם הפחדים שלך? בהחלט. נניח שמישהו מפחד מלעשות הרצאה על נושא מסויים..אז הוא יכול להיכנס למצב של חלום צלול ולתרגל את המצב כאילו הוא קורה בחיים האמיתיים.. אבל יכול להיות ששאלת בכלל האם היא יכולה לעזור לך להתמודד עם סיוטים.. אז..אני לא בטוח לגבי זה..אבל נראה לי שלא.. כי אחרי הכל סיוטים זאת הדרך של המוח להכין אותך נפשית למצבים מלחיצים/מפחידים ביום יום.. בדיקות מציאות: אני מניח שקראת ואתה מבין מה לעשות ואיזה בדיקות מציאות יש וזה.. אין הרבה מה להרחיב פה מאשר לעודד אותך להמשיך ולא לוותר על הבדיקות מציאות. (חח בהצלחה:) מדוע לרשום חלומות זה חשוב: כשאתה כותב חלומות אתה בעצם אומר לתת מודע שלך שחלומות זה חשוב ושהוא צריך להזכיר לך יותר חלומות.. אבל אם אתה זוכר חלומות ומקדיש לכך מחשבה בבוקר אז אין סיבה שתכתוב יומן חוץ מזה שאתה יודע חח זה גם כיף לקרוא את החלומות שלך ולהיזכר בכולם וזה סוג של באמת נותן לך חלומות יותר ארוכים ו'בהירים/מחודדים' אפשר לקרוא להם.. (האמת היא שאני לא ממש יודע אם היומן הוא נחוץ או לא.. תמיד לכולם היה יומן כזה אז גם אני התחלתי.. אבל אני באמת ממש לא יודע.. אבל אולי כדאי לך.. זה בגדר המלצה כזאת) אבל אלה רק הדעות שלי אתה יודע חח אם אתה רוצה לעשות את הדרך שלך בעצמך אז כל הכבוד לך חחח אחרי הכל חלומות צלולים זה לא מתכון לעוגה שצריך לעשות בו את הכל.. זה סוג של נניח..ציור כזה שאתה יכול לצייר בצורה שונה והוא עדיין יראה טוב.. (אוי כמה אני חופר זה לא ייאמן) טוב בכל מקרה.. בהצלחה וברוך הבא לפורום:)

otherwise

New member
תודה

למעלה