חד הוריות והרשויות

חד הוריות והרשויות../images/Emo59.gif

שלום, הנני חברה של החתולה השחורה ויש לי התלבטות קשה בקשר למה עושים כשמגיע הרגע הגדול וצריכים להגיע לבית חולים ללדת. השאלה היא האם מספרים שאת אמא חד הורית או ממציאים שם של בן זוג - בכלל יש התנהגות או משהו כזה קבוע - אני פשוט רוצה להמנע ולמנוע כל מני שאלות מיותרות הן בבית החולים והן הלאה בחיים של הילד/ה ושלי, האם יש בסיס מוצק לחששות שלי והרצון להסתיר את עצם היותי אם חד הורית? השמועות שהגיעו אלי בנושא זה היו בעיקר הבעיות שהערימו הרשויות הדתיות על כל הנושא, וכולנו הרי יודעים שהאינפורמציה לא נשארת רק במשרד ממשלתי אחד, וגם עובדה זו די מפחידה אותי, וכן אני יודעת ש"דיה צרה לשעתה", אך אני חוששת שילדי יתקל בקשיים, למשל כאשר ירצה להתחתן. בתודה מראש על כל תשובותיכן דקל

אמא 12

New member
שלום חתולה שחורה(או חברתה)

לדעתי אין שום סיבה להמציא בן זוג - הרי הוא לא יהיה. אני אמרתי שאני חד הורית ואמא שלי לוותה אותי לאורך כל הדרך כולל שהות של 17 שעות בחדר לידה והיתה נוכחת בלידה עצמה. הדבר היחיד ש"הפריע" לי הוא שלמחרת הלידה באה אחת העובדות וקראה לי לחדרה,שאלתי לשם מה והיא ענתה בואי ונדבר. האמת שמיד הבנתי שזו עובדת סוציאלית ולא נתתי לה יותר מדי פרטים, הבהרתי לה שיש לי משפחה אוהבת ותומכת ומספיק חברים שאוכל להיעזר בהם ובעדינות ביקשתי שלא תתערב בחיי. זהו - יותר לא פנו אליי. לגבי שאלות בעתיד כמו שאמרת "דיה לצרה בשעתה". אז בהצלחה

תומילי

New member
ל../images/Emo54.gif

כמו שאמא12 אמרה המציאות לא כל כך מסובכת אם לא מסבכים אותה. בבית החולים אפשר לומר שאין אבא ובזה נגמר הענין. מעבר לזה כל אינפו. שתספקי תמא החוצה, מה שתשמרי לעצמך ישאר אצלך. בנוגע לרבנות, אני לפחות עסוקה באיזה בן אדם אגדל ולא איך הוא יתחתן. אני בטוחה שאם אצליח לגדל ילד בטוח בעצמו ושלם עם החיים שלו הוא ימצא את הדרך הנכונה לעצמו בזוגיות שלו. לי באופן אישי לא מפריע גם אם יחליט להתקשר עם זוגתו בכל טקס חילוני שיראה לו ( הוא בן 7 .....חה חה חה ), אותי זה באמת לא מדאיג. אבל אם הדבר חשוב לך תבדקי, יש כאן מספר אמהות שהנושא ההלכתי מטריד אותן ואני חושבת שבעבר ניתנו כאן תשובות - אולי חלקיות. בכל הפעמים שנשאךתי לשם האב ועניתי "אין" לא נתקלתי בקושי כלשהו, אם את אסרטיבית מספיק ומבהירה שזהו ענינך הפרטי בלבד, אין לאף אחד ענין נוסף במהו מצבך המשפחתי. ביומיום זה באמת לא מפריע בשום תחום. בבית הספר וגם כשהיה בגן נהגתי לעדכן את הצוות שלו במצבנו המשפחתי כדי שאם יהיו ענינים עם ילדים אחרים הן תוכלנה להתמודד. היתה רק סקרנות מצד הילדים - לא הצקות או ירידות. בלי סודות !! רק את האמת !! הרבה יותר קל להתמודד איתה. שבוע טוב רעיה

li.g

New member
היי גם אמא וגם אחותי היו בלידה

הן תמכו ועזרו וגם אליי באו מהמחלקה וביקשו שאלך להיפגש עם העובדת הסוציאלית, אך באותם ימים התחמקתי אבל שחר היה בפגיה והעובדת הסוציאלית הייתה שם (חדר ליד) וקראה לי והבינה מייד כמה המשפחה תומכת ועוזרת. אז ירדה ממני ונתנה לי חוברת עם זכויות למשפחה חד הורית. אצלי ידעו שאני חד הורית במחלקה ולא הזיז לי, אני שלמה עם מה שעשיתי ולכן לא הפריע לי להודות בזה. לכי גאה שאת עושה את הדבר הכי טוב בחיים ומביאה את הילד לעולם לבד ותחשבי לבד כמה אומץ צריך לעשות בארץ קטנה ואף תתפלאי מהתגובות שתקבלי. עד היום גברים שמדברת איתם אומרים שהם גאים בי על האומץ שמגדלת ילד לבד, אמנם לא קל אבל שווה כל שניה. ולהתעורר עם חיוך של בנך זה הדבר ה ד ב ר. אין שום דבר שישווה להרגשה הזו.

פט

New member
היופי שבאמת

אני ילדתי לפני חמישה חודשים בבית חולים הדסה הר הצופים, בשל בעיות במהלך ההריון אושפזתי מספר פעמים וכל צוות חדר הלידה והמחלקה כבר הכיר אותי וכולם ידעו שאני חד הורית , זה לא פגם ביחס כלל וכלל ואולי אפילו קבלתי יחס אישי יותר. את מיקה ילדתי בניתוח קיסרי ומיכוון שאימי או חברה טובה אחרת לא יכלו לעמוד בניתוח התנדבה אחת מאחיות המחלקה לרדת איתי כי " יותר נעים שמישהו נמצא לידך" כך אמרה וללא ספק הקלה עליי והנעימה לי את מהלך הלידה. מספר ימים לאחר להידה ניגשה אליי עו"ס ומאוד בנעימות מסרה לי פןלדר ובו היה חומר לקריאה ממספר גופים בנושא של אמהות חד הורית, הפולדר הזה משמש אותי נאמנה עד היום, במידה ורציתי בכך יכולתי להסתייע בה בנושאים נוספים ומה שאני מנסה לאמר הוא שהכנות והאמת אפשרו לכל צוות המחלקה לתת מענה בדיוק לצרכים שלי. מיכוון שאני גאה בבחירה שלי כך מתייחסת לזה גם כל החברה סביבי ואני לא נתקלת בשום בעיה ברשום למעון או משהו דומה ולעיתים ההפך קורה. בהצלחה פט

מניסיון אישי

שלום למיצי שלום לכולכן כאן כשעילאי הגיח לחיי החלטתי ששם האב לא רלוונטי , לפחות עד להודעה חדשה, ברישום בבית חולים לא מסרתי שם ולא התעמקו בזה יתר על המידה. גם במשרד הפנים עם הרישום של הנסיך בתעודת הממלכה לא מסרתי פרטי האב ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות. לגבי מוסדות דתיים? אם הילד נולד מתרומה אז ידוע לי שעושים בדיקות עם המיועדת על מנת לשלול קרבה משפחתית אם ידוע לך מי האב כדאי שיהיה מישהו נוסף שידע על מנת למנוע מצב של "שתוקי" בו הילד לא יודע מי האב. אבל אלו בעיות זניחות שניתנות לפתרון. ילדתי בבית חולים מאיר עם חברה טובה לצידי ואף אחד לא עשה מחד הורותי עניין , לא עו"ס ולא בטיח. אני, אב, מאד ממליצה על בית החולים הזה. היחס נהדר והמחלקה מדהימה. אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור, אם אוכל. יופי על הפורום הזה ובהצלחה לכולכן. שרי

למעלה