חד הורית מהדורה שניה

חד הורית מהדורה שניה ../images/Emo53.gif

בנות - עזרה ראשונה נפשית.... אני חד הורית לילד קטן, ומאוד רוצה ילד נוסף (אוקי ילדה, אבל מה שיוצא יוצא) עם בנק הזרע לא ממש מצליח לי להרות, וזה די מייאש ומתסכל חבר הכיר לי חבר טוב שלו, שהוא הומו, ומעונין בילדים. פגשתי אותו, הבחור ממש אחלה! אבל אני מתה מפחד - אני לא ממש BIG במערכות יחסים, וזה נראה לי נורא מפחיד, כי בכל את אני קושרת את חיי עם מישהו להרבה שנים. לגבי הילדים - נראה לי (מנסיוני האישי) שזה עדיף על בנק הזרע. כל תמיכה תתקבל בברכה...

Yarik N

New member
חוזים חוזים ושוב חוזים

כמובן שלפני החוזים כדאי לך לפגוש את הבחור כמה פעמים להכיר אותו יותר לעומק, סה"כ זהו אדם שאת קושרת את עתידך איתו לתמיד. לאחר שהכרתם והחלטת שהוא מתאים לך, אני ממליץ לך לפנות ל"הורות אחרת", שם הם מתמחים בסוג זה של הורות ויוכלו לתת לך עצות וחוזים (אפשר גם עכשיו לפנות אליהם, הם מקיימים פגישות ומסבירים את היתרונות והחסרונות עם קבוצה גדולה של נשים וגברים שעוברים בדיוק מה שאת עוברת) פני גם ל"משפחה חדשה" בייעוץ לגבי כיצד צריך להחתם החוזה ביניכם (זכויות ביקור, תשלומים, מעורבות וכו´..) זכרי, כל מה שייחתם עכשיו יחסוך לך התמודדות כואבת בעתיד! בהצלחה.

TWEETY =^.^=

New member
אלוהההההה היסטרית../images/Emo8.gif

ראשית בלי לחץ,,,,,,לכי לשתות מים קרים, ולשתוף ת´פנים
ההחלטה של איך תלויה לא רק באני מאמין, אלא גם בגיל ובגורמים אחרים. אם את מתקרבת ל-40 אני לא הייתי הולכת על הורות אחרת, כי הכרות דורשת זמן. אם את פחות ויש לך זמן , אז אחלה בתנאי שאת מודעת לכל ההשלכות שבזה. לשם כך אני מצרפת לך 2 ליינקים, האחד הוא סיפור מוצלח של זוג שהכיר בהורות אחרת. והשני הוא כל הסיכונים שנלווים להורות עם בן זוג שהוא אינו בן זוג בפועל. קראי היטב, ותעשי לך את ההחלטות שלך. חוצמיזה שאם כבר ללכת על הורות אחרת, אז את יכולה למצוא בן זוג לבד, כי שם תצטרכי לשלם הרבה כסף וסתם. אז נכון, שמשלמים גם למשרד שידוכים רגיל - אני באופן אישי נגד גם זה. בקיצקץ, קראי טוב את הליינקים האלו,,,ותחליטי מה שתחליטי העיקר שיהיה לך אחלה.

../images/Emo24.gif טוויטיל´ה...

ראשית, המון תודה. ראיתי את הלינקים -אחד שחור ואחד לבן... עוד קצת על הסיטואציה- הבחור הוא חבר של החבר הכי טוב שלי, ונראה לי ממש מקסים. היה לו קליק נהדר עם הבן הגדול שלי. נראה לי אחלה שתהיה דמות אבהית במשפחה, גם לגדול וגם לבאים אחריו. קצת על הפחדים: א. האיש הזה הולך להיות שותף בחיי עד יום מותי, בדרך זו או אחרת ב. אני מפחדת לאללה מקרובי משפחה (ותודה למשפחתי ה"מקסימה" שהביאתני עד הלום
) ג. אני רגילה להיות עצמאית לחלוטין, ולא להתייעץ עם (ובטח שלא להתגמש לכבוד) אף אחד ד. ואם פעם נריב נורא - והאיש הזה ירצה לקחת את הילד שלי (הוא שלי **מ ה ב י ת**)? ואחרון אחרון חביב - ה. מה אם אני כבר אחליט ללכת על זה, אבל אצליח להבריח אותו מסביבתי לפני שזה יקרה (אני בעלת נסיון מרשים בהברחת בחורים מהסביבה!) אז מה - שאני לא אעיז לדרוש את כל מה שחשוב לי, מראש (אפטרופסות מלאה למשל), בשביל שהוא לא יברח? אני מסתבכת עם עצמי...

TWEETY =^.^=

New member
אחד לבן שני שחור - כמו בחיים;-|

יקירתי, זו אכן שאלה סבוכה ולא קלה, ואני לא ממש חושבת שיש תשובה של שחור או לבן. הכל תלוי בנסיבות, ברגשות ובסיטואציה שהחיים זימנו אותנו אליה. לכל דבר בחיים יש מינוסים ופלוסים - וכמובן שגם בדילמה הזו. להקים משפחה, עם דמות תומכת ברקע זה הכי כדאי והכי נוח,,,אך מי מבטיח לנו שאותה דמות אכן תתנהג כפי שאנחנו היינו רוצים בכל הסיטואציות שהחיים מזמנים לנו? למי שמוכן להתפשר, אז אחלה,,,למי שלא, הוא יפנה לכיוון של תרומה אנונימית ושלום על ישראל. יש הרבה נשים שבחרו בדרך זו, כדי שלא יהיה להם איזה "אהבל" (בכוונה אני מקצינה) ברקע שיחליט עבורן, הרבה גם חשבו, שאם גם ככה זו משפחה מסוג אחר וזו סוג של התפשרות, אז עדיף לעשות זאת לבד עד הסוף. כל אחת מאיתנו הגיעה לסיטואציה הזו מנקודה אחרת - ולא כולן הגיעו לכך בגלל שלא מצאו בן זוג, אלא יש נשים שעבורן זה אני מאמין ואידיואלוגיה מסוג אחר. קשה לי לייעץ לך, מאחר ואיני מכירה אותך - אבל אני מאמינה שאם תסתגרי בחדר האהוב עליך מכל ותעשי רגע חושבים עם עצמך לצללי מוזיקה מרגיעה, תתגלה לפניך הדרך שהכי נכונה עבור ובשבילך. קצת מיסטי אה??? נכון!!!!!! וככה אני מוצאת לי פתרונות בחיי היום יום. עוד דרך להתלבט, זה לקחת דף, לחלק אותו לשניים ולרשום בצד אחד יתרונות, ובצד שני חסרונות (בדיוק כמו שלימדו אותנו כשהיינו קטנים), ואז לראות היכן הרשימה הכי קצרה. דבר אחד חשוב שתפנימי,,,,,בחיים אין ערובה לשום דבר סיבכתי אותך אה??? מה לעשות, אלו החיים יקירתי

betya

New member
היי טוויטונת תודה ../images/Emo8.gif

על שני הלינקים, מצאתי שם דרך לסדר לי קצת את ההתלבטויות. מצטערת על המודעה המאוד פסימית שלי מלפני מס´ ימים, המצב הכלכלי הכללי...., חוסר היכולת לקבל החלטות וכוווווווווווו,
. אבל עכשיו יותר טופ. חן חן על התמיכה - אחלה פורום ומנהלת שתמיד שם כדי להגיש עזרה, עצה טופה לינקים מעניינים, אוזן קשבת, פה שתמיד יודע את התשובה הנכונה בזמן הנכון וכוווווווווווווו´ (לא מצליחה לצרף סמיילים וסימנים פתאום) פרח

גם אני התלבטתי המון....

ואפילו פניתי לחבר טוב שלי שחי בארה"ב אבל הוא לא רצה
(הוא הרגיש שמכיוון שהוא שם ואני פה זה יהיה לו יותר מידי כמו נטישה) הפחד הגדול שלי היה שאם יהיה מישהו כזה שאמצע והוא יהיה בזוגיות טובה עם בן זוג-שהילד ירצה לחיות איתו ולא איתי..... כל אחד והפחדים שלו כנראה בכל אופן אני בגלל זה הלכתי על האופציה של בנק הזרע-ואני עדיין מנסה אותה (סמיילי עצוב מאוד) בכל אופן את כותבת שהילד הראשון הוא מתרומה ורומזת שזו אפשרות פחות טובה-הייתי שמחה (טוב לא בדיוק שמחה אבל מעונינת) לשמוע עוד על זה אם זה בסדר מבחינתך בכל אופן הרבה הצלחה מקווה שתבחרי מה שנכון עבורך והעיקר-שתצליחי הרמוניה

הרמוניה

הנה אני אתן לך את ה"אני מאמינה" שלי - מדובר בדעתי בלבד, ועל סמך נסיוני בלבד, אז לקחת בפרופורציה... בנק הזרע הוא אופציה בסדר גמור, לנו האמהות אפילו די נוח, אין ציפיות-אין אכזבות. לילדים בגיל צעיר גם אין בעיה, הם נולדים לתוך סיטואציה והיא נראית להם טבעית ונורמלית לחלוטין. בגיל שלוש נתקלתי לראשונה בעצב (לא בכעס), משום ש"אין לנו הרבה משפחה בבית, תמיד אנחנו שנינו לבד בבית, אין לנו אחים ואחיות ואבא..." רק כדי לסבר את האוזן - מעולם לא נתקלתי בילד חברותי כמו הבן שלי, המון הוא נמצא אצל חברים, והמון חבריו באים אלינו, פעילויות משותפות והכל. אבל בבתים אחרים הוא רואה יותר "אקשן". מה שאני מקווה להרוויח מהאבא הפוטנציאלי זה: א. הפריה מהירה יותר מאשר מבנק הזרע
ב. בחירה גנטית יותר רחבה מאשר בבנק הזרע (למרות שהיו לי קריטריונים - נאלצתי לבחור בין מתאים-פחות ל לא-מתאים-בכלל) ג. אב פעיל (מבחינתי יותר מדי, אבל במידה זה יתרון) ע"מ לגבש דמות אב לילד ד. עוד דמות בוגרת שילד יכול לסמוך עליה (ואפילו בגיל ההתבגרות ללכת לקטר על האמא אצלו) ה. תמיכה כלכלית (תאמינו לי, ילד אחד לבד זה קשה לאללה, שניים זה כבר סיוט) ו. שורשים ומשפחה מורחבת נוספת לילדים. מה שאני מפחדת להפסיד זה: א. **העצמאות שלי** - עוד אדם (שאפילו לא התחתנתי איתו) שמתערב בהחלטות לגבי הילדים, וגם לגבי עצמי (לא אוכל לנסוע לשנתיים לארה"ב, למשל) ב. הרבה מאוד מתח, גם ע"ח הילדים, אם הדברים לא ידפקו מספיק טוב ג. חשיפה של הילדים ליחסים הומוסקסואלים מגיל צעיר מאוד (לא מספיק החבילה של חד-הוריות?) ד. הפחדים שלי (ומה עם הבןזוג הבא שלו יהיה פדופיל? אני יודעת שסטטיסטית לא פייר להפיל את הפדופיליה על הומוסקסואלים כי זה לא נכון, אבל הפחד אצלי קיים). ה. איך תתקבל בצד השני הזוגיות שלי בעתיד עם מישהו אחר? ו. איך אני אתמודד עם זוגיות של האבא? עניתי לך במשהו? ולטוויטי - עשיתי רשימה, הגעתי לחצי חצי, מה עושים?
מתה מפחד

TWEETY =^.^=

New member
אוי וי../images/Emo5.gifאני רואה-אבל יש לי פתרון../images/Emo3.gif

סתאםםםםםם אני מסכימה עם כל מה שאמרת (החיובי והשלילי) ויש לי להוסיף,,,,,בהתחלה לא ידעתי שהבן הראשון הוא גם מתרומה, ואם זה כך, אני באופן אישי בכלל לא הייתי שוקלת, על לעשות את השני עם בן זוג (להוציא פנצ´רים כמובן
), כי את מכניסה את הבן הראשון לתסביכים נוספים ולקנאה עם אחיו, וכמה שהאב לא יתן תחושה שווה ואהבה לשניהם, עדין האחד הוא הבן והשני לא - ומה לעשות ילדים הם מאוד מאוד רגישים, וקולטים דברים שאנחנו המבוגרים בחיים לא נקלוט. אז יקירתי, זו דעתי, ואני מניחה שרק סיבכתי אותך יותר אה?
אופפפפפ לא התכוונתי
רק לתת לך עוד כמה כיווני חשיבה.
ענקקקק

מירית א

New member
למתה מפחד

קודם כל אני רוצה לומר שהעלית את המינוסים והפלוסים מאד יפה. גם אני הייתי בסיטואציה הזו וחשבתי מה עדיף יהיה לילד. עדיין אין כמובן תשובה נחרצת ותמיד ישארו הספקות אם מה שעשיתי הוא הטוב ביותר בסיטואציה שהייתה. מה שרציתי להוסיףך זה, שאם את חושבת על מספר 2 (ילד) אז כבר לא תהיו בן ואמא לבד אלא לבנך יהיה עוד אח או אחות וכך אני משערת הוא ירגיש שהמשפחה היא יותר "משפחה", ויהיה יותר אקשן כפי שקראת לזה. בכל מקרה כמובן בהצלחה בכל דרך שתבחרי

ומותר להתעניין .. .

מה היתה החלטתך? מה היטה את הכף לצד זה או אחר? (וכמו שראית - אני כבר לא מתה מפחד, אבל עדיין פוחדת
) עדיין פוחדת

12merilin

New member
לדעתי עליך לחשוב היטב על כך שלבנך

הגדול אין אבא ולשני יהיה. זה יהיה נושא טעון ובעייתי. אוכל לשתף אותך בניסיון קצת שונה של חברתי הטובה. היא התחתנה וילדה בת ולאחר מספר שנים בעלה (ואבי ילדתה) נפטר. היא נישאה שוב, ונולדו לה שני ילדים נוספים. למרות שבעלה השני אוהב מאוד את ביתה הבכורה ,הילדה יודעת הוא לא אביה ויש קנאה גדולה ועצב גדול סביב העניין ש"לי אין אבא ולאחי יש". המקרה שלך הוא יותר מורכב כי את בחרת שלבנך הבכור לא יהיה אבא ולשני כן.

מירית א

New member
לעדיין פוחדת

החלטתי הייתה ללכת לבנק הזרע, כי ההשלכות ממש כפי שאת ציינת אותן עבדו גם עלי, זאת אומרת, הילד יהיה חשוף למערכת יחסים הומוסקסואלית, וזה נראה לי יותר מסובך מאשר להיות מלכתחילה ללא אבא, ושזאת המציאות שהוא יכיר. אגב, אני בהריון בשבוע 30 כרגע, אז עוד מעט הדברים לא יהיו בגדר תאוריה אלא מציאותיים מאד. כמו כן, מאד עודדו אותי הדברים שכתב הבן של diruli, ואני מקווה שעם כל המינוסים שיש הגעתי להחלטה הנכונה. באמת כל הכבוד לו. ושוב בהצלחה בכל דרך.

מירית - א ח ו ת י !!!

שבוע 30! מרשים מאוד! איך ההריון? כבר הכנת תיק וחברה שתבוא איתך ללידה?(יש לך עוד המון זמן, אבל זה תמיד מפתיע לאללה.. - אני ילדתי בתדהמה ביום הראשון של שבוע 36) אין לי ספק שהגעת להחלטה מצוינת, בנק הזרע זה אחלה, ואבא (סליחה לגברים שבפורום) זה nice to have אבל בהחלט לא הכרחי... מנסיון. הכנת כבר חדר? מיטה? כסא בטיחות? אמבטיה? בובות? (אחרי הלידה לא יהיה לך כוח לכל זה, בעיני עדיף לעשות זאת מראש, וזה גם מאוד מאוד כיף). ועוד מנסיון אישי - לא לשכוח את רשימת השמות בבית אני חשבתי שאזכור על מה חשבתי, אחרי יומיים בחדר לידה לא זכרתי אפילו את השם של עצמי, נאלצתי לחשוב שוב על שם, ניסיתי למצוא שם שלא שומעים הרבה - ו... נפלתי על השם הכי נפוץ באותו שנתון... ראי הוזהרת

TWEETY =^.^=

New member
וואוווו מירית../images/Emo49.gif ../images/Emo95.gif

שיהיה לך לידה קלה והמון המון כייפפפפפפפ
נראה לי שהאפרוח שלך הוא הראשון לשנת 2002
איזה יופייייייי

מסרים ../images/Emo10.gif

שלום לכן, ובמיוחד לטווטי אני חדשה בפורום הזה. ואני מנסה לשלוח לטווטי מסר אישי, ולא ניתן דרך תיבת המסרים שדרך שמה. מישהי/ו יודע למה ????

TWEETY =^.^=

New member
אוי וי, למה את מתביישת???../images/Emo5.gif

ראשית ברוכה הבאה למרות שאיני יודעת מי את
אני רק חושבת אבל לא בטוחה. בכולופן אפשר לשלוח לי מסרים בתפוז חפוז, או דרך האיימל (למעלה לחצי על איימל למנהל) ו,,,,,,,,תהני לך איתנו, והכיייייייייייי חשופפפפ ספרי לנו ממה את מתביישת ולמה
בביייייי

סטאר11

New member
טוויטי

גם אני מנסה לשלוח לך מסרים ולא הולך, כנראה משהו לא בסדר עם תפוז. חבל

למעלה