חה"כ סעדה דורש מהיועמ"שית להתפטר: "לא תעשי זאת? מצפה מהממשלה להדיח אותך"

סטילהוק1

Well-known member
חה"כ סעדה דורש מהיועמ"שית להתפטר: "לא תעשי זאת? מצפה מהממשלה להדיח אותך"

ח"כים מהאופוזיציה הורחקו, ח"כ סעדה תקף את היועצת המשפטית לממשלה בדיון ועדת החוקה, שעוסק ביישום החלטת הממשלה בעניין המאבק בפשיעה ובפשיעה מאורגנת בחברה הערבית

היועמשית וחכ רוטמן בדיון ועדת חוקה בפשע במגזר הערבי

ועדת חוקה דנה היום (שני) ביישום החלטת הממשלה בעניין המאבק בפשיעה ובפשיעה מאורגנת בחברה הערבית. היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, ופרקליט המדינה עמית איסמן.

יושב ראש הוועדה, חבר הכנסת שמחה רוטמן, אמר: "כמעט אף אחת מהשאלות שלי ליועמ"שית לא נענו. בשנה האחרונה 213 הרוגים בחברה הערבית. רק בשבוע האחרון מגיע לדו ספרתי. יש חוסר קשב בין שאלות לתשובות. גבירתי היועצת ואדוני הפרקליט אני לא מתכוון לקבל מענה ללא תשובה".

חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד האשים בדיון את היועמ"שית, שעומדת בראש התביעה הכללית במדינה, באוזלת יד בנושא וקרא לה להתפטר מתפקידה: "במשמרת שלכם הפשיעה עלתה. למשטרת ישראל אין כלים כי היועמ"שית לא מאפשרת כלים. לפני שלוש שנים היא החליטה למנוע כלי חשוב מהמשטרה ובעקבות כך אנשים נהרגים. התחושה היא שאין דין ואין דיין".

עוד אמר סעדה ליועצת: "את מאפשרת איומים על ראש הממשלה במדינת ישראל וברור לך שבסוף, במשמרת שלך, לצערי יהיו פה מעשים. הציבור כולו ישלם מחיר על חוסר התפקוד שלך וחוסר היכולת שלך". הוא הוסיף כי אם בהרב מיארה לא תתפטר ביוזמתה, על הממשלה להדיח אותה.

היועצת קבלה על כך ש"כל הגורמים המובילים את צוות האכיפה שאני עומדת בראשו" בעניין המאבק בפשיעה בחברה הערבית לא נמצאים בדיון. חברי כנסת מהאופוזיציה תהו "איפה המפכ"ל?".

חבר הכנסת יוסף עטאונה הוצא מהדיון לאחר שצעק: "להרוס מסגד אתם יכולים". גם חברת הכנסת אימאן חטיב יאסין הוצאה מהדיון.

הדיון החל בדברים שאמר שמעון אור, דודו של אבינתן החטוף בעזה: "אנחנו לא מאמינים שחמאס יחזיר את החטופים. אנחנו מבקשים מהיועמ"שית ומהמערכת המשפטית לקחת בחשבון שמי שעומד מולנו רואה דברים כחולשה. שמרו על האיזון בין הצורך לשמור על החברה שלנו מוסרית לבין ההבנה שמולנו עומדים אנשים עם עולם ערכי אחר".

משפחות חטופים ונופלים בוועדת חוקה

נירית ראוכברג, אימו של שילה שנפל בקרב ב-7 באוקטובר: "ביומה הראשון של המדינה העם הזה קרא הנני. יש כאן אירוע היסטורי לא רגיל. הבנים שלי נחושים ולא רק שלי. תצדיקו את זה. בואו נתאים את הקצב ללוחמים. החיילים יוצאים כדי שנוכל לחיות ולהמשיך להילחם ברוע. תניחו להסכמים, לדיונים ולפוליטיקה. תאפשרו לנו לנצח. לא לתת לי להיות האמא של הסבב ההוא. כבר שילמנו מחיר יקר ובימים אלה ילדים שלי נלחמים".

גליה חושן, אמא של הדר חושן שנרצחה בנובה: "אתם כובלים את ידי הילדים שלנו ומונעים מהם להילחם. לכולם שם יש דם על הידיים. אין חפים מפשע. לא צריך להתייחס לפאנלים בין לאומיים. שהעולם יצעק. מי שלא נותן לחייל לירות בשעת סכנה אם החייל נופל הדם שלו על הידיים שלך. איפה הנשמה היהודית שלכם?".

למעלה