חובבי החול

uncle litchi

New member
חובבי החול

במהלך סיור לילי הבחור הזה שכב בפאנן על החול, כשהתקרבתי החל לעשות את משחק הקוברה שלו (מדהים)... נחש חולות חרטומן אחד הגדולים 40+ס"מ...

uncle litchi

New member
עוד אחד מהחול

מטבעון מדבר בגודל בינוני, פרט בהיר למדי צבע חול בז' בהיר...

uncle litchi

New member
מפתיע

חרד"צ גדול 80-90 ס"מ שרק הוציא את הראש מהמחילה... צבע כהה של בוקר (האמת כשעברתי שם בצהריים היה עדיין באותו הצבע).

uncle litchi

New member
:)

צודק, טעיתי בהערכה, מסתבר שהפסיכי הארוך לא לימד אותי כראוי...
70-75 ס"מ, פרט גדול בכל מקרה...

uncle litchi

New member
עוד יותר מפתיע

5 דקות אחרי החרד"צ הקודם, נצפה הבחור הזה, טיפה יותר קטן, אבל שימו לב לעץ ליד המחילה. המחילה התנוססה בראש קיר קונגלומרט בגובה 3 מטרים מעל ערוץ הנחל... אמנם החלק שעליו עמד היה משופע אבל מתחתיו היה קיר בזוית לשממיות לא לחרדונים.. מעניין איפה הוא הולך לאכול....

dreaming h

New member
הו..../images/Emo99.gif

איו כמו חרד"צים...

אז רעי, מתי אמרת שיוצאים להצ'תובב?..

uncle litchi

New member
אין לי מושג טמפ' מדויקת

מה שבטוח הייתי עם חולצה קצרה והיה סבבה... אלא היו לילות עם רוח של אחה"צ שנפסקה בערב מה שמחק את רוב העקבות, עקבות חדשות של עכנים לא ראיתי מאז תחילת מרץ....

tesnake

New member
הי רעי

מעניין אותי לדעת, באיזה צבע היה נחש החולות?חום כהה, בהיר, אדמדם? משום מה לא יצא לי להתקל באחד מהערבה, רק בעקבות. היה גם אחד שמצאתי בבור בפראן לפני למעלה מעשר שנים, הוא היה בצבע יין. בקשר לחרד"צ,המיקום באמת לא אופייני( אולי הוא חושב שהוא הדור
) נראה לי שהתשובה לשאלה שלך נמצאת בפריים של התמונה עצמה, עלים, פרחים ופירות השיטה הסלילנית. החברה האלה יודעים לטפס כמו חרדון מצוי, יצא לי לראות בחי בר אחד על צמרת של עץ כזה אוכל לו בכיף מכל הבא לפה..

tesnake

New member
תודה על המידע רעי.

מעניין אותי מאוד לדעת למה ישנה שונות כל כך גדולה בצבעים של נחשים פעילי לילה, כמו מטבעונים, אפעים ונחשי חולות חרטומנים. באותם מקומות בערבה ראיתי אפעים וורודים סגלגלים בדיונה בפראן, והרבה יותר אפורים דהויים עם מעט וורוד(כולם בוגרים ומאותו אזור) . מטבעון שנתפש בחי בר יטבתה בצבע יין כהה, והמון מטבעונים חומים בהירים( שנתפשו באותו אזור ממש) ואפילו צהבהבים. נחש חולות ורדרד יין בפראן, ונחשי חולות בעלי צבע חום בהיר בשאר האזורים בערבה(גם לפי מה שאביעד אמר לי פעם אם אינני טועה). איזה יתרון או חיסרון השונות הזו בצבעים מקנה להם באותו בית גידול חולי? הגעתי לכמה מסקנות , אך יהיה מעניין לעלות את זה לדיון ולשמוע דעות שונות.

tesnake

New member
גאיצ'וק:

מי שיראה אותם הם הטורפים והנטרפים הליליים שלהם, הם כנראה לא יבדילו בין צבע אדום יין לבין סגול, אבל הם בהחלט יבדילו בין כהה לבהיר (למרות שהצבע האדמדם של העין חתול אדמדם שאמור להסוות אותו על ענפי עצי השיטה מעט שובר טענה זו כי אם הכל רואים "שחור לבן" בלילה אז מספיק שהוא יהיה אפור כהה. למה בדיוק בגוונים של גזע השיטה?) אם כך, למה דווקא סגלגל? למה צבע יין? ולא נגיד חום?או אפור על שלל גווניהם?מה הסיבה?

tesnake

New member
בהתחלה הייתי צריך להוסיף:"אם הבנתי למה אתה

מתכוון, אז:" אם לא אז עמי הסליחה

galvin

New member
במחקר מעניין שקראתי שעסק בהבדלי מופע

בשבלולית מדבר - העירה החוקרת (ד"ר שמרית גינות) בסופו של הכתוב- שצריך לקחת בחשבון שהכל בהנחה והאורגניסמים מבחינים ומגיבים לצבע ולדוגמאות באופן דומה לעין אנושית. לדעתי התשובה מקורה בהבנה מקיפה יותר של מערכות ראיה בקבוצות השונות, עם זה אני כמובן לא יכול לעזור

tesnake

New member
על כל שבלול יש דוקטור היום../images/Emo8.gif

תראה גם אם יש נניח , בע"ח ליליים שמבחינים בצבעים בלילה, עדיין זה לא מסביר ממש למה בבית גידול חולי או בנוף טרשים אפור, נמצא נחשים בצבע סגלגל דווקא או אדמדם כאשר ישנם גם פרטים מאותם המינים שנזכרו לעיל שהצבע שלהם תואם את הקרקע\ סביבה. נתת חומר טוב למחשבה, תודה.

למעלה