חובבנית מאוד, שואלת

חובבנית מאוד, שואלת../images/Emo13.gif

יש לי מספר עבודות שיפוץ ושדרוג רהיטים שאני רוצה לעשות. החלק הקשה כמובן הוא פשוט - להתחיל
העבודה הכי מסובכת בשבילי היא הבניה, כי אני חסרת ראיה מרחבית
וממש גרועה בהנדסה....
יש לי דלתות של ארון שירות של ACE ומדפים מאותו סוג, ואותו צבע. רציתי לבנות מזה ספריה בסגנון של כוורת (שכל הריבועים/פתחים זהים בגודל) אני לא חושבת שזה עץ, ואולי אפילו לא MDF אלא סיבית
מה הסיכויים שלי?
ואיך אני מחברת חלק לחלק?

זה מלמין - סיבית מצופה מאוד קשה לעבד את החומר הזה באמצעים בייתים, וגם שהתוצאה תראה טובה. במיוחד בפרוייקט כמו בניית כוורת.

yulevi

New member
לפני הכל

איזה כלי עבודה יש לך,כדי לבנות כוורת יש מספר שיטות,ניתן להמליץ על שיטות בהתאם לכלים שברשותך,ללא כלים מתאימים חבל להתחיל

yulevi

New member
לא מספיק

חסרים לך כלים בסיסיים לנגרות,לא ממליץ להתחיל כי אין לך עם מה לעבוד

WOODY HAREL

New member
אפשר גם אפשר... רק לא לבד../images/Emo3.gif

הבעיה שלך היא החיתוך שצריך להיות מדוייק. גשי לנגריה שבאיזור מגורייך, תבקשי שיחתכו לך את הסיבית לחתיכות לפי שרטוט שתכיני מראש (אפשר לעזור לך אם תתני את מידות החומר הקיים וכמות). כשיש לך את החלקים חתוכים למידה את קונה ברגי סיבית, דבק נגרים ומרכיבה. צריך גם מקדח 3 מ"מ לעץ לקדוח חור מוביל לבורג כי בורג סיבית 5 ארוך יפוצץ את החומר ללא חור מוביל. אם את רוצה שיהיה יפה אפשר לקנות קנט מוכן (בצידו האחורי דבק שצריך לחמם) בצבע הציפוי של החומר ולהדביק אותו באמצעות מגהץ ביתי וסכין יפנית. ממש לא סיפור. בתמונות הבאות ארון לנעליים שבניתי בערך בצורה הזו. קחי בחשבון שבחיבור של המדף האופקי שחשוף בקנטים שלו לדופן האנכית צריך לחתוך בסכין יפנית (אין לך ראוטר...) מהציפוי של הדופן שהדבק יתפוס חזק. יחד עם הברגים זה יהיה חזק ביותר.

WOODY HAREL

New member
גיהוץ הקנט

הגיהוץ כאמור על מנת לחמם את הדבק בחלקו האחורי של הקנט. אני מחזיק את המגהץ עטוף בטריקו ישן כדי שלא יהיה מגע ישיר בין משטח המגהץ לפלסטיק של הקנט. אם לא נזהרים הקנט מתעוות.

WOODY HAREL

New member
חיתוך השאריות

הקנט צריך להיות תמיד רחב יותר מדופן המדף. חיתוך בסכין ושיוף קל בנייר עדין... וסיימנו.

WOODY HAREL

New member
אגב, תשאלו מאיפה הסיבית?

מביך להודות... אבל מעולם לא קניתי לוח סיבית. כל הארונות שבתמונה עשויים סיבית כמו גם מדפי הנעליים שהצגתי פה. בדרום ת"א יש כמה וכמה נגריות שבונות ריהוט משרדי ואת פחי הזבל שלהם אני מכיר יותר טוב מחדר האשפה של הבניין שבו אני גר, טוב... כי האחרון מסריח

yulevi

New member
אתה זוכר את ההתלהבות../images/Emo6.gif

עם הראוטר הצהוב שאודי קנה באייס,מאז הוא כבר מיוחס, אודי לא מסתפק בפחות מבוש חצי אינץ'

WOODY HAREL

New member
בוא תפתח את המגירות../images/Emo6.gif

אכן, נדבקתי בחיידק. מחמם את הלב לראות אותך פה איתנו חובב, מגיב ופעיל
. וכן,צריך להודות לאמת - אצלך הכל התחיל, אבל כמו שאתה יכול להתרשם בגלריה... הגוזלים עוזבים את הקן...

yulevi

New member
בזכות הפורום של חובב../images/Emo140.gif

לפני כשלוש שאלתי את שאלתי הראשונה על מחרטת עץ,קיבלתי 2 תשובות מפפו, ועזר ,ומשם הכל התגלגל הלאה

dify

New member
במקרה עברתי בסביבה :)

כי גם אני ממש ממש חובבת מתחילה ולא מייצרת דברים יפים כמו שיש פה בעמוד. א-ב-ל אני כן יודעת לעשות שידרוגים ברמה בסיסית בבית לבד. ולכן אל תתייאשי. השאלה היא אילו כלים יש לך בבית? אני כן מודדת ומתכננת בעצמי, משתמשת בחלקי ריהוט קיימים או בלוחות של ארונות שהשכנים מסביב מפרקים וזורקים מידי פעם. את מודדת, מכינה לעצמך תכנון של הגדלים שאת צריכה, לא שוכחת את הרוחב של פלטת העץ עצמה... כדי לבנות לגמרי לבד את צריכה מסור, האם יש לך? לנו יש משהו יחסית קטן ופשוט ולא קשה לתפעל אותו בכלל. כמובן שצריך עבוד בזהירות, ועדיף, לדעתי, לפחות בהתחלה, לעבוד עם מישהו מנוסה יותר. אני נעזרת גם במקדחה, כדי לעשות חורים מובילים בקוטר קטנטן. מברג רגיל מספיק.. לדעתי, בתור פרויקט ראשון, אל תלכי על כוורת, אלא על מדף או משהו פשוט אחר, רק כדי התנסות, תנסי למצוא מישהו עם כלים שיוכל לעשות איתך ולהראות לך בפעם הראשונה. אח"כ זה כבר ממש, אבל באמת, לא בעיה לעשות לבד. לגבי חיבורים- מעבר לעצות שאת יכולה לקבל באינטרנט, את תמיד יכולה להיעזר במוכרים שבחנויות מסוג "עשה זאת בעצמך" לרוב אם תסבירי להם מה את בונה הם ידעו להציע לך במה להשתמש. אני מצרפת לך תמונה של ארון השירות שלנו במרפסת השירות (מתנצלת מראש על גודל התמונה, לא הצלחתי להקטין אותה). אסתטיקה זה לא הצד החזק שלו, אפשר לראות שחתכנו פלטות ממקורות שונים, לא טרחנו לצבוע. הגאוניות שלו זה שבאמת הוא נעשה רק מחומרים שכבר היו לנו בבית וכמה מחברים שעלו גרושים. והוא מאחסן בערך כפול ממה שאיחסן ארון השירות הקנוי שעמד באותה עמדה קודם לכן, רק בגלל שתכננתי אותו בדיוק לפי הצרכים שלי (כולל למדוד את גובה בקבוקי היין ולהתאים להם מדפים, להשתמש בקופסאות נעלים כמגירות נשלפות ועוד'). יש לי שידה דומה שגם צבענו וזה שידרג אותה מאד (אם כי ממש קשה לצבוע את הפלטות האלו, וכל טיפ לגבי זה יתקבל בברכה!) בקיצור, אל תתייאשי מראש, לכי על פרויקט קטן בהתחלה, תעזרי במישהו בפעם הראשונה, ומשם, השמים הם הגבול :) אגב, בתמונה שצירפתי אפשר לראות איך אנחנו חיברנו את המדפים, אבל זה בגלל שמדובר בארון ניסתר שלא היה איכפת לי שיראו את החיבורים, יש עוד שיטות לחבר, זה תלוי גם במשקל שהמדף צריך לשאת. הכי יעיל, לדעתי, זה לקבל הסבר מעשי מהמוכר בחנות, ככה תוכלי ממש לראות למה הוא מתכוון ולא רק הסבר באוויר.

urilivne

New member
צביעת לוחות

הבעייה שלך בצביעה כניראה נובעת מאי שימוש בצבע יסוד ושימוש בצבע לא מתאים ישירות על הלמינציה.

yulevi

New member
כדאי להעלות תמונה

מקרוב של הלוחות הבעייתיים לצביעה,כדי לראות את סוג הציפוי,כי על מלמין ניתן לצבוע ישירות ללא בעיה. יכול להיות שהלוחות הבעייתיים אינם לוחות מלמין,וכשם שאורי העיר צריך לצבוע ביסוד, או בצבע מקשר לפני צביעה הסופית

לאבא שלי יש מסור שולחן (נראה לי שזה השם)

זה טוב לסיבית? אפשר הסבר על ענין החור המוביל לדיבל? תודה

yulevi

New member
חור מוביל

זהו קדח שקודחים ביו הדופן האנכית לדופן האופקית של הלוחות המיועדים לחיבור,דרכו מחדירים את דיבל העץ,קוטר הקדח כקוטר הדיבל,מאחר ולאביך יש מסור שולחני נפתרה חלק מבעייתך,תבדקי איתו אם הוא יכול לנמר את הלוחות במידות המתאימות לך,ומכאן הדרך תהיה קלה יותר

למעלה