חובב חדש ישן

• פותח הנושא 4X6OR
  • פורסם בתאריך

4X6OR

New member
חובב חדש ישן

סוף סוף קיבלתי את הרשיון , את המבחנים עשיתי לפני כ 18 שנים היה חסר לי רק שידור מורס לדרגה ב אבל כיום שונו התקנים כך שהמבחנים של דרגה ג בספיקו לדרגה ב' , כעת מה שנשאר לי זה לרכוש ציוד , בבית אני לא יכול לשים אנטנה אולי רק אנטנה על המרפסת וגם אין זמן פנוי בבית (ילדים וכו), כך שהכי טוב מבחינתי הוא מכשיר נייד HF לרכב שבו יש לי די הרבה זמן בנסיעות במסגרת העבודה ,גם הרבה כסף כרגע אין לי להקצות לנושא , צריך רק לרענן נהלים ואת קודי ה Q לפני שמתחיל. (כתבתי בפורופ תחת הניק נפרטיפ). נשתמע. דורון.

עוז מ

New member
מזל טוב

איזה אות קריאה ותיק קיבלת. אם אתה ב VHF אתה יכול לתת לי קריאה בערבים על R-7. עוז 4X6TF.

4Z1PF

New member
מזל טוב

ובנוסף, עד שתתארגן עם הציוד, באפשרותך להוריד את תוכנת CQ100 להאזין ולעשות קשרים וירטואליים דרך "המכשיר" שבתוכנה. ההפעלה חופשית שלושה חודשים לצורך התרשמות. שים לב שיש להרשם עם אות הקריאה שלך ושליחת צילום הרשיון בהצלחה

zukik

New member
או לחלופין להכנס לאתר הנ"ל

http://www.echolink.org/ ולהתחיל לדבר עם החובבים בעולם ....

עוז מ

New member
cq100 - אין שום קשר לחובבות רדיו

אולי לחובבות אינטרנט. כל התוכנות המוזרות האלו לא קשורות לרדיו - אין גלים , אין RF ובטח שאין רדיו. לא מבין מדוע חובבי רדיו מעודדים את השימוש בשטות הזאת. עוז

zukik

New member
לא מכיר את תוכנת ה CQ

אבל מה שנתתי בהחלט מחובר למקמשים (בקצה) ועובד..... דוגמא ש ממסר חיפה וממסר תל אביב מחוברים (דרך מקמש שמחובר ל PC שמחובר לאינטרנט) כך שאתה מתחבר איליהם אמנם מצד אחד דרך אינטרנט אבל יש שם בהחלט רדיו .....

עוז מ

New member
נכון, לאקולינק עוד יש קשר לרדיו.

אבל יש מספר תוכנות כמו הcq100 אשר מדמות סביבה של תקשורת גלי רדיו והכל נעשה דרך תוכנה ואין שם שום קשר לגלי רדיו. האקולינק עובד יפה ואני דיברתי באמצעותו עם חובבים בארה"ב וזה נחמד.

4X6OR

New member
נרשמתי אתמול

לאקולינק ושלחתי להם צילום של הרשיון כנראה היום או מחר אני אוכל להתחיל להתחבר , אם אני לא טועה מימסר חיפה מחובר לאקולינק.

למעלה