כמה מילים
זהר, אני שמח תמיד לשמוע על חובבים חדשים. ברצוני לספר לך מעט על דעתי לגבי מפגשי חובבים. אין ספק שלפגוש אנשים מקפלים זוהי חוויה נהדרת. לי, לפחות, זה פתח את העיניים והרחיב עבורי את עולם האוריגאמי. לפני חמש שנים בערך, לא פגשתי אפילו מקפל אחד לרפואה בחיי. קיפלתי בגפי והייתי משוכנע שאין עוד משוגעים לדבר כמוני בארץ. לשמחתי, למדתי על המרכז הישראלי לאוריגאמי והגעתי לאחד המפגשים. אני מודה שבאתי עם לא מעט חששות למפגש. הייתי משוכנע שאגיע לתוך קבוצה של מקפלים מומחים ומנוסים ושלי לא יהיה כלל מה לתרום לשם. פחדתי שכישורי הקיפול שלי לא טובים מספיק. ובכל זאת, באתי. אני לא מצטער על כך! גיליתי, לשמחתי, שבמפגשים ישנם אנשים מכל הרמות ותחומי העניין באוריגאמי: מקפלים צעירים ומבוגרים (אך צעירים בנפשם!), גברים ונשים, מקפלים המתמחים בקיפולים מורכבים ביותר ומקפלים המתמחים בקיפולים פשוטים וקישוטיים, מקפלים האוהבים לקפל חיות ומקפלים האוהבים לקפל מודולריים. רוב המקפלים, כמובן, נופלים לתוך מספר קטגוריות ולא אחת. חוויית הפגישה עם מקפלים נוספים היא חווייה נהדרת. אוכלוסיית המקפלים היא אוכלוסייה מיוחדת וחמה, המקבלת לתוכה בשמחה מקפלים נוספים. אנחנו מקבלים בשמחה גם את המקפלים המנוסים, המסוגלים לקפל את הקיפולים המורכבים ביותר, וגם את המקפלים המתחילים. מה קורה במפגשי אוריגאמי? המפגש תמיד מתחיל בכך שאנשים מגיעים למקום המפגש ומדברים זה עם זה. חלק מהמקפלים יביאו עימם עבודות אחרונות בהם הם גאים (אחרי הכל, זה כיף גדול לחלוק עם אנשים אחרים את העבודות אותן הכנת). חלק מהמקפלים יביאו עימם ספרים חדשים או חוברות חדשות שרכשו (ורוב הספרים או החוברות אינם ניתנים להשגה בנקל בארץ, ועל כן זו הזדמנות פז לראות את היצע הספרים הקיים, להחליט מה מוצא חן בעיניך, וללמוד היכן ניתן להשיגם). מקפלים אחרים יבואו עם דגמים בהם הם מתקשים, או עם סוגיות אוריגאמי שונות בהם הם רוצים להתייעץ. על כל פנים, תחילת הפגישה הינה תמיד שיחה מעניינת עם הבאים על ענייני אוריגאמי שונים. ביום-יום אין לנו הזדמנות לדבר על אוריגאמי, והינה יש הזדמנות לחלוק את דעתכם על נושאים שונים הקשורים לאוריגאמי. לאחר שהמקפלים מתאספים, אחד המקפלים ילמד קבוצה מתוך המקפלים (או את כולם) דגם מסוים אותו הוא רוצה לחלוק. אין חובה ללמד דגם כלשהו, אך מקפלים רבים נהנים לעשות זאת. אם למדת (או יצרת!) דגם מדליק, זה כיף גדול ללמד אחרים לקפלו. היום אני מדבר מנקודת מבט אחרת לגמרי מאשר לפני מספר שנים. כיום נחשפתי לקבוצות מקפלים לא רק בארץ, אלא גם בארה"ב. נפגשתי אישית עם יוצרים בינלאומיים וחובבים גדולים ביותר. יצא לי להיות במספר כנסים בינלאומיים של אוריגאמי, ולהשתתף בקביעות במפגשי אוריגאמי גם בחו"ל. ועם כל הנסיון הזה, אני מוכרח לציין לטובה שקבוצת המקפלים בארץ היא קבוצה איכותית ביותר. כל מקפל שפגשתי במפגשי החובבים בארץ הוא מקפל "ברמה". אני מאד ממליץ למקפלים ש"בארון", מתחילים או מנוסים, לנסות ולבוא למפגש חובבים אחד. אני סמוך ובטוח שתהנו מכך.