חובב מודולרי

zbengad

New member
חובב מודולרי

שלום. אני מתעניין באוריגמי גאומטרי מודולרי. אינני פעיל במיוחד בפורום ואינני מכיר את פעילות המרכז. כיצד אוכל להתעדכן על מפגשים בנושא אוריגמי מודולרי. האם יש קבוצת אנשים המתעניינים באותו נושא לשיתוף דגמים וכו'? תודה, זהר

zbengad

New member
270 עטיפות של מסטיקים.

הדגם שלו מבוסס על Truncated Icosahedron או בשם החיבה "כדורגל". הנה דגם נוסף מבוסס על Small Rhombicosidodecahedron ובו 300 עטיפות כנ"ל. זהר

amitzur66

New member
הגעת למקום הנכון

הרבה חובבים מתעניינים בתחום של אוריגאמי מודולרי. אפשר למצוא המון אתרים באינטרנט, הרבה חומר כתוב, וכמובן ספרים. הדבר הראשון שאני ממליץ, אם עדיין לא עשית - 5 טטרהדרונים משולבים. תהנה. יש כתבה מעניינת של רוברט לאנג על הנושא הזה. יש מפגשים של המרכז הישראלי לאוריגאמי, אבל הם לא מוקדשים למודולרי. אם אתה מתעניין רק בזה, תוכל למצוא פה עוד אנשים שיכולים בקלות לסבר את עיניך.

zbengad

New member
תודה על הכתבה.

את הטטרהדרונים אני מכיר. וגם ראיתי עוד כמה דוגמאות אונליין. מהחוויה שלי, הכי כיף להפגש עם האנשים ולראות את הדגמים בעיניים. אני גם מעדיף ליצור קשר יותר אישי ולא רק דרך דרך הפורום. איפה מתפרסמים תאריכי המפגשים של המרכז? תודה על העזרה, זהר

amitzur66

New member
תאריכי מפגשים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=411&msgid=86861136&archive=1

bshuval

New member
כמה מילים

זהר, אני שמח תמיד לשמוע על חובבים חדשים. ברצוני לספר לך מעט על דעתי לגבי מפגשי חובבים. אין ספק שלפגוש אנשים מקפלים זוהי חוויה נהדרת. לי, לפחות, זה פתח את העיניים והרחיב עבורי את עולם האוריגאמי. לפני חמש שנים בערך, לא פגשתי אפילו מקפל אחד לרפואה בחיי. קיפלתי בגפי והייתי משוכנע שאין עוד משוגעים לדבר כמוני בארץ. לשמחתי, למדתי על המרכז הישראלי לאוריגאמי והגעתי לאחד המפגשים. אני מודה שבאתי עם לא מעט חששות למפגש. הייתי משוכנע שאגיע לתוך קבוצה של מקפלים מומחים ומנוסים ושלי לא יהיה כלל מה לתרום לשם. פחדתי שכישורי הקיפול שלי לא טובים מספיק. ובכל זאת, באתי. אני לא מצטער על כך! גיליתי, לשמחתי, שבמפגשים ישנם אנשים מכל הרמות ותחומי העניין באוריגאמי: מקפלים צעירים ומבוגרים (אך צעירים בנפשם!), גברים ונשים, מקפלים המתמחים בקיפולים מורכבים ביותר ומקפלים המתמחים בקיפולים פשוטים וקישוטיים, מקפלים האוהבים לקפל חיות ומקפלים האוהבים לקפל מודולריים. רוב המקפלים, כמובן, נופלים לתוך מספר קטגוריות ולא אחת. חוויית הפגישה עם מקפלים נוספים היא חווייה נהדרת. אוכלוסיית המקפלים היא אוכלוסייה מיוחדת וחמה, המקבלת לתוכה בשמחה מקפלים נוספים. אנחנו מקבלים בשמחה גם את המקפלים המנוסים, המסוגלים לקפל את הקיפולים המורכבים ביותר, וגם את המקפלים המתחילים. מה קורה במפגשי אוריגאמי? המפגש תמיד מתחיל בכך שאנשים מגיעים למקום המפגש ומדברים זה עם זה. חלק מהמקפלים יביאו עימם עבודות אחרונות בהם הם גאים (אחרי הכל, זה כיף גדול לחלוק עם אנשים אחרים את העבודות אותן הכנת). חלק מהמקפלים יביאו עימם ספרים חדשים או חוברות חדשות שרכשו (ורוב הספרים או החוברות אינם ניתנים להשגה בנקל בארץ, ועל כן זו הזדמנות פז לראות את היצע הספרים הקיים, להחליט מה מוצא חן בעיניך, וללמוד היכן ניתן להשיגם). מקפלים אחרים יבואו עם דגמים בהם הם מתקשים, או עם סוגיות אוריגאמי שונות בהם הם רוצים להתייעץ. על כל פנים, תחילת הפגישה הינה תמיד שיחה מעניינת עם הבאים על ענייני אוריגאמי שונים. ביום-יום אין לנו הזדמנות לדבר על אוריגאמי, והינה יש הזדמנות לחלוק את דעתכם על נושאים שונים הקשורים לאוריגאמי. לאחר שהמקפלים מתאספים, אחד המקפלים ילמד קבוצה מתוך המקפלים (או את כולם) דגם מסוים אותו הוא רוצה לחלוק. אין חובה ללמד דגם כלשהו, אך מקפלים רבים נהנים לעשות זאת. אם למדת (או יצרת!) דגם מדליק, זה כיף גדול ללמד אחרים לקפלו. היום אני מדבר מנקודת מבט אחרת לגמרי מאשר לפני מספר שנים. כיום נחשפתי לקבוצות מקפלים לא רק בארץ, אלא גם בארה"ב. נפגשתי אישית עם יוצרים בינלאומיים וחובבים גדולים ביותר. יצא לי להיות במספר כנסים בינלאומיים של אוריגאמי, ולהשתתף בקביעות במפגשי אוריגאמי גם בחו"ל. ועם כל הנסיון הזה, אני מוכרח לציין לטובה שקבוצת המקפלים בארץ היא קבוצה איכותית ביותר. כל מקפל שפגשתי במפגשי החובבים בארץ הוא מקפל "ברמה". אני מאד ממליץ למקפלים ש"בארון", מתחילים או מנוסים, לנסות ולבוא למפגש חובבים אחד. אני סמוך ובטוח שתהנו מכך.

gvish

New member
שכנעת אותי

אני אשתדל להגיע למפגשים. אבל כאבא לחמישה אני לא מבטיח שההשתדלות תהיה מספקת. בינתיים אני אשתף אתכם בפרוייקט שהתחלתי לפני כשבוע, אתר האוריגמי שלי: http://www.origadi.com אני מתכוון להוסיף עוד דגמים משלי ומספרים, וכמובן גם דיאגרמות.

bshuval

New member
למה טטרהדרונים???

יש מילה יפה בעברית: ארבעונים. אני מאד אוהב להכין אוריגאמי מודולרי. לאחרונה יצרתי מספר דגמים מודולריים בעצמי. הדגם בו אני הכי גאה הוא ה- snub cube (אינני יודע אם יש מונח בעברית לפאון זה), שהוא פאון המבוסס על קוביה, אך עם תוספת של שורות של משולשים שווי צלעות (זהו אחד הפאונים האהובים עלי). לקח לי זמן רב לפתח את החוליות לדגם זה, אך אני גאה בו מאד. אני מקווה שהוא יתפרסם בעתיד בעלון אוריגאמי כלשהו או בספר כנס. אני מצרף תמונה לא מוצלחת במיוחד של הפעם הראשונה בה קיפלתי את הדגם. מאז שיפרתי אותו והחוליות ננעלות טוב יותר, אך עוד לא צילמתי את הגירסה המעודכנת.

למעלה