חובה היא להילחם עד חורמה בתופעת

חובה היא להילחם עד חורמה בתופעת

החזרה בתשובה. חובה היא להילחם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותינו בתופעה שבה סוחרים מנסים לדחוף סמים (דת) לילדים רכים שנפשם והשכלתם לא חוסנו עדיין כנגד הסם (מחלה/דת). ואם יאזלו האמצעים החוקיים, אזי יש לנקוט באמצעים אחרים.

מפחיד אותי

המעבר החד הזה של אדם מקבלה של המדע, אמנות תרבות למלמול שטויות וחוסר מחשבה בכלל. מפחיד אותי שבמדינה הזאת שהוקמה ע"מ לקלוט יהודים ניצולי שואה תהא דתם אשר תהא, יהיה רוב חרדי, ואז יהודים אחרים יצטרכו לחפש מקלט במדינות אחרות.

העין

New member
בובתי הסיתו אותך סוגסטיה פוסט ...

היפנוטית גם אני הייתי מוסת כמוך אל תיתן להם לגרום שנאה בינינו בין העם. אני מסכים שיש גם חרדים שמסיטים וצריך להוקיע את כל המסיטים מכאן ומכאן...שילכו לאי בודד ויעזבו את העם הקרוע והשסוע גם ככה..

G ove rn or

New member
אני מבקש לחלוק על עמיתי הנכבד

(וזו ההוכחה, למי שעיניו פקוחות, כי אין אנו אותו אדם) ולהבהיר את עמדתי. קבלת אמונה היא ענין אישי, הכרעה אישית, ותלויה רק במבנה האישיות. ממילא אין טעם בהתנגדות לחזרה בתשובה, אם היא צרך נפשי של אדם. הדבר לו אני מתנגד היא הטענה כי ניתן להוכיח קיום בורא, או כי ניתן להוכיח אמיתות התורה, או כי ניתן להראות שהתורה/תושב"ע היא אם המדעים, או כי ניתן להראות שהתורה היא טקסט שמימי, בהיותה מכילה מסרי אקטואליה מוצפנים. טענות אלה משמשות על פי רוב כאמצעי שכנוע פסול בהיותן שקריות, ומעוותות ומשבשות את תהליך קבלת ההחלטות אצל המתלבט ועלולות להוביל להכרעה מוטעית להפוך למאמין. אין זו התנגדות קפריזית. אילו הוצגו הוכחות אמת לטענות אלה, על פי דיסציפלינות מחקר - הייתי חייב לקבלן ולהשלים עימן, שכן, דיסציפלינות מחקר מקובלות עלי. אין המצב כך בכלל. מי שהחליט להאמין - תבוא עליו הברכה (ממילא אין מה לעשות) מי שהחליט להאמין עקב שסבור הוא כי הוצגו לו הוכחות - חייב לדעת שהונו אותו. הוכחות - אין. אני נלחם בפאגאנים מפיצי ה"מופתים" אני מסיונר להפצת חשיבה בקורתית האם התפשטות האמונה מהווה סכנה עבורי? כן, אם המאמינים הפאגאנים יגיעו לברזי התקציב הלאומי וייבשו את האוניברסיטאות. כן, אם הפאגאנים יגיעו לעמדות שלטוניות ויתחילו לשלב אלמנטים מעולם הלימבו במערכת השקולים וקבלת ההחלטות. כן, אם בהיותם בעמדות שלטוניות יתעלו כספים באפן לא שוויוני ליעדים סקטוריאליים שלהם. כן, אם בהיותם בעמדות שלטוניות יפעלו לאפליה בחלוקת הנטל ונשיאה בחובות. אחרת - לא אכפת לי מה הקש והגבבה אשר בין אזניהם. לעולם לא אזדקק לקונספט "בורא", ולעולם לא אסכים להכפיף עצמי לו, ואפילו יטענו הכל כי סרובי עומד כמכשול אחרון בפני משיח וגאולה. מבנה האישיות שלי אינו מחייב בורא מן הסבה הפשוטה. בורא אינו מסביר, מעשית, דבר ואינו אלא החלפת נעלם אחד בנעלם אחר תוך טענה כי הנעלם החדש יודע-כל, גם אם _אינו_ מגלה אזננו דבר...

erez zon

New member
יפה,מסכים עם כל מילה

מבחינה אישית,ברור שהייתי מעוניין להאמין בנצחיות הנשמה,ברור שהייתי מעוניין לחיות לנצח יחד עם יקירי,אך אני גם הגיוני,ואני רואה כיצד כל הדתות מבקשות את מה שלא באמת קיים.הדת מקבלת זעזועים ללא הרף בעקבות מהפכת האינטרנט,ואני בטוח,שאם בציבור החרדי הייתה האפשרות לטכנולוגיה זו בבית,היינו רואים גלי ענק של חזרה בשאלה,במיוחד אצל כל אותם אלו שהאמונה היא פחות צורך בשבילם ויותר דרך החיים שבה גדלו מאז ומעולם.

הרשה לי לחלוק עליך ידידי

אם אמונה של אדם מכתיבה לו להרוג אפיקורסים, עמלקים וכו' וכו', הרי שיש להכריז מלחמה על אותו אדם. זו אמונה שלא ניתן לקבל.

G ove rn or

New member
טוב, את תשובתי כתבתי בהתיחס לדבריך

אלה: "חובה היא להילחם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותינו בתופעה שבה סוחרים מנסים לדחוף סמים (דת) לילדים רכים שנפשם והשכלתם לא חוסנו עדיין כנגד הסם (מחלה/דת)"...

העין

New member
הייתי יכול לקבל את דבריך...

אך יש כמה ביטויים שהשמעת שמעורב בהם טעם מר...וחבל.

התולעת 1

New member
פיתאום איגרא רמא כותב לבדו

כל זה על מנת להטעות את הציבור ופתאום גובנור נעלם מהשטח האם יש עוד ספק למשהו שגוברנור= איגרא רמא

למעלה