חובה לקרוא

חובה לקרוא

אני חושבת שהיא די סיכמה את כל מה שניסינו להגיד כאן.. נכתב על ידי פלפלת: אם אנחנו (הנשים) מובילות, אתם משתעממים, אתם מרגישים נשלטים, לא טוב לכם. אם אתם (הגברים) יוזמים, עושים, הולכים, חוזרים, מתקשרים, טורחים, עניינים, זה לא נראה לנו, פיתום אתם זמינים מדי, חסר לנו מישו שיתחשק להשיג. אם אנחנו נכנסות למיטה אחרי פגישה או שתיים, כי בא לנו סקס, אחר כך אנחנו נשארות שבועיים וחצי עם המחשבה – זיין אותי, לא זיין אותי. ואולי אתם מהצד השני אומרים – הייתי צריך לשכב איתה, לא הייתי צריך. ולא משנה שזה אקט הדדי, ולא משנה ששני אנשים מזדיינים ואפאחד לא מזיין אף אחד, אבל מה לעשות, ככה החברה השרישה לנו בלשון ובראש. כולנו יודעים להיות ישירים, וכולנו יודעים לשחק משחקים. אם אנחנו ישירים – אז לצד השני נמאס.... יצאנו לדייט, התלהבנו, בא להתקשר - יללה, או אולי בעצם לא נמתח קצת את הזמן, נשחק טיפה. ואם אנחנו משחקות – אז אתם בוכים שאנחנו קשות, שלפצח את קוד המחשבה הנשית זה בלתי אפשרי ולמה זה ככה וכוס אמק.ואם אנחנו מוצאות חן בעיניכם, ואתם מתקשרים ויוזמים וכל העניין, אז אנחנו חושבות..... הוא טוב מדי, הוא בסדר מדי... אין לו מספיק פלפל.... אז ככה שיוצא שאנחנו יותר מדי זמן עסוקים בלשער השערות, ולנסות ולקרוא מחשבות, ולחשוב מה אומרים על זה ומה לא אומרים, ולשאול את כל הסובבים אותנו, ולתהות מה זה אומר אם יש לו ארנק עם סקוץ' או מה זה אומר אם היא עושה את התנועה ההיא, ולחשוב שעתיים מה ללבוש – משו קז'ואל, או משו סקסי, צמוד או לוס, ולחשב אם יומיים או שבועיים אחרי ששוכבים אפשר להפרד או לא, ואיך להפרד, באס אמ אס, או בטלפון, או פנים אל פנים או לשלוח את החברה שהכירה בינינו, ולנסות להבין למה הוא התכוון כשהוא ציין, וואו, את בחורה עם כוח, ומה היא תחשוב אם אני אומר שנורא נהניתי ואני אשמח לראות אותה שוב, ואם אני נורא נמשך אליה ונורא רוצה אותה איך אני אעשה את זה מבלי שהיא תחשוב שאמרתי את זה רק כדי להוביל לשמה. ואם להפתח או לא, כי נפגע, או לא. לפני שבוע מצאתי שקית ענקית עם מכתבי אהבה, צהובים כאלה, ששלחו בחורות לאבא'שלי, "אני מתגעגעת לנשיקתך החמה" "איש יקר,חיבוקך לא מש מזכרוני" ועוד כלמיני כאלה (אבא שלי היה מבוקש, מתסבר... מעניין שרק מאמא שלי לא מצאתי מכתב... מממ... ) אמנם אני צעירה מדי מכדי להתגעגע לפעם, אבל יחד עם זאת, ויחד עם הידיעה הזו שפעם היה גם הרבה רע, והרבה סגירות, והרבה צרות אופקים, ולא ידעו הרבה, להעיז לא היה בלקסיקון, לרצות ולומר את שליבך לא היה כל כך קל....... וברור שכל מה שיש היום, לרוב, היה גם פעם, אבל הריח מהתקופה ההיא (ולא הנפתלין) מריח כמו משו נעים יותר, תמים יותר, כל מיני יותר. אל תבינו אותי לא נכון - אני מברכת על הזכות שניתנה לי לבחור, אבל אני מרגישה לעיתים קרובות שגדולה עליי כל הבחירה הזו, השפע הזה, היותר מדי הזה... הרדיפה אחרי הזנב של עצמנו. לפעמים אני חושבת מה היה אם חייתי פעם. ויותר מלפעמים חבל לי שכל מה שקורה הרבה פעמים עוצר אותנו מלהיות הכי אנחנו, להוריד את כל המסיכות, לעזוב את כל ה"חוקים" הלא כתובים האלה, פשוט להיות.

T r i l i a n

New member
זיוית, מה את מחפשת:

חיים פשוטים? או חיים שתהני מהם? הזכרת לי שיעור במבוא למיקרוכלכלה. ככה זה הולך. יש צרכן וקיים שוק מוצרים. בשוק המוצרים קיימים 3 מוצרים שונים: א,ב וג'. מתייחסים לשני מצבים: במצב 1 יכול הצרכן לרכוש רק סל שמורכב ממוצרים א' וב' (שניהם יחד או אחד מהם). במצב 2 ניתן לקנות את כל שלושת המוצרים או רק שניים מתוך שלושה, או רק אחד מהם. אז כשכלכלנים מתחילים באים להשוות בין המצב 1 ו-2 הם אומרים שמצב 2 עדיף או לפחות אינו גרוע ממצב 1. במצב 2 עדיין יכול הצרכן לבחור לרכוש את הסלים שקיימים במצב 1 ואז מצבו לא משתנה. רק אם ירצה הצרכן הוא ימיר חלק מא' וב' בג', ואם הוא רוצה בכך ומשיג את מבוקשו - אזי מצבו משתפר. אז ככה זה גם עם חופש הבחירה. גם היום את יכולה לבחור לחיות לפי המוסכמות של אז. או להעיז, לפתוח את העיניים, להפעיל טיפה את המוח ולהשיג שיפור במצבך. או לפחות לא לגרוע ממנו. ואת, נראה לי, מאלה שבוחרים באפשרות השניה.

לא אני כתבתי את זה:)

פשוט הזדהיתי עם חלק מהדברים שכתבה. ונכון שישנם חסרונות בתקופה המיושנת ההיא, שבה לא יכולנו ממש לבחור, ונכון שזה נחמד שאפשר לבחור, אבל הפגם בכך שהבחירה כל כך חופשית, שלפעמים מתבלבלים, ולא יודעים במה לבחור. ולפעמים כן, הייתי רוצה שהכל ילך לפי הספר, לא המיושן ההוא, אלא ספר שאומר אם תעשי ככה וככה הכל ילך ככה, ואני אוכל להיות רגועה.
חוץ מזה שהתמקדת בשלילי, והבחורה שם הצביעה על ההתנערות מהכל וללכת "טבעי" בלי מסיכות.

leper

New member
בלתי מושג

כל רעיון החיזור הוא לתת לשני את התחושה שאתה "נעלה" מעל האדם מולך ושבחיכוך עמך יש הנאה. ממש כמו שחתולים עושים. הייתי מאושר אם נשים היו משוחררות בנושא ה"להתחיל" כי למען האמת יצאה לי הרוח מהמפרשים נלהתחיל את כל הגלגל מחדש, איך ידידה שלי אמרה "אחרי חודש שבו פגשתי ויצאתי עם מעל ל-12 בנים, אתה לומד את הטקסט של השיחות בעל פה"

ר י נ ג ו

New member
לא כ"כ פשוט להיות

טוב...אז ככה יש בעיה קטנה, אולי אפילו גדולה- דיבורים לחוד ומעשים לחוד וכולן מצהירות על זה שהן לא משחקות וכאלה...אבל בסוף אנחנו חוטפים... וזה מעצבן...הנה רציתי להתקשר למשהי ועברתי על הכלל של לא להתקשר לפני שעוברים 3 ימים ומה קיבלתי ממנה? סרטים...וזה נגמר כמובן. אז אין ברירה כנראה...אני למדתי את שלי...חייבים להשתתף במשחק= אחרת זה לא עובד כנראה.

T r i l i a n

New member
ואם היית מתקשר יומיים מאוחר יותר

אז בטח הייתם חיים את כל חייכם יחד באושר ועושר. את הסרטים היית מקבל בכל מקרה, זה לא אתה - זאת היא.

צדק מי שאמר לך

שזה לא אתה, זה היא. אבל אין מה לעשות, זה חלק ממערכת היחסים. אני לא מדברת על כל סוגי המשחקים, אבל יש משחקים שחייבים להיות. אני, לדגומא הכרתי מישהו, התקשרתי אחרי שבוע ויום אחרי הוא כבר תכנן איתי בטלפון את ה'ביחד' שלנו...
אז לשם מה המשחקים? כי קצת מלחיץ אותי שבחור שבקושי מכיר אותי ויודע אם אני לא רוצחת סדרתית מתכנן דברים כאלה גדולים...

אם תשיג "אהבה" בעזרת משחקים

זה אף פעם לא יהיה זה. כי ה"אני" האמיתי שלך ייצא מתישהו, אחרת תהיה מתוסכל כל חייך. לדעתי, שווה להיות אתה וליפול מאה פעמים, כדי בפעם המאה ואחת למצוא את זו שרוצה אותך כמו שאתה. קלישאתי אבל מרגיש לי מה זה נכון.

אבל הוא יישאר כזה

גם אם יחביאו אותו. כשאתה תלותי ואובססיבי, הדרך היחידה היא להיות עם עצמך ולטפל בשורש הבעיה (או למצוא מישהי שמסתדרת עם זה, אין לי מושג). המאמץ האדיר שבהעמדת הפנים המתמדת שוחק יותר מכל בדידות בעולם. מה גם, שבאיזשהו שלב זה עשוי לפרוץ החוצה. מה אם היא תגלה את האובססיביות שלו אחרי שנה של קשר, תיבהל ותברח? זה יהיה יותר גרוע, מלאבד בחורה שיצאת אתה פעמיים.

לא מדוייק

חלק מהתמודדות עם בעיה היא הכרה בה. אם הבן אדם [בחור או בחורה] מודעים לאובססיביות או לתלותיות [או לכל דבר אחר, למעשה], ומנסים לטפל בה על ידי שינוי הרגלים, זה מועיל. גם אם שינוי ההרגלים הוא על ידי העמדת פנים בהתחלה. ואז זה הופך להיות מצב שהאובייקט שממול רואה אותך באור אחר, משקף עלייך אור אחר וגורם לך להאמין שאתה לא תלותי. נבואה שמגשימה את עצמה. אתה הופך להיות הבן אדם שמאמינים שאתה. במיוחד אם אתה בן אדם תלותי בעל הערכה עצמית נמוכה...

אני לא חושבת

שכשאומרים משחקים מתכוונים לזה שאני אשב עם בחור ואספר לו שאני חוקרת שב"כ עם שלושה ילדים וכלב. לפחות אלה לא המשחקים שאני מכירה. לא חרטוטים, משחקים. בתחילת הקשר לתת קצת מרחב כי הכל חדש ואין טעם להתקשר כל שנייה והלגיד שמתגעגעים ולשאול מתי נפגשים. צריך קצת זמן לעכל ולחשוב...

אני מפרידה בין

משחקים לבין התחשבות באחר, או כבוד לפרטיות שלו. ההבדל הוא כזה: כשלא מתקשרים מתוך רצון לשחק במישהו, הכוונה היא ליצור אצלו צורך, שנובע מסוג של מצוקה. בעיני, הרצון לגרום למישהו לרצות בנו על חשבון ההרגשה הטובה שלו, הוא אגוצנטרי ותמיד בא לידי ביטוי בצורות אחרות של חוסר התחשבות; כשלא מתקשרים מתוך התחשבות בצורך האחר למרחב האישי, הכוונה היא להיטיב עמו על חשבון הדחף המידי. גם נטייה כזאת תבוא לידי ביטוי בדרכים אחרות, אני בטוחה. מי שמתחשב, מכבד את המרחב, מכבד את האחר - נשאר כזה. אז לכאורה, יש לנו כאן אותה תוצאה - טלפון מאופק פעם ביומיים במקום שמונה אובססיביים. אבל הסיבה היא שונה, ולדעתי יש הבדל עצום שמרגישים אותו.

למעלה