חובה לראות:

yaelnb

New member
חובה לראות:

הערב בערוץ ההיסטוריה התוכנית "מידווי" בשעה: 19:15. לשימושכם דף צפייה הנמצא באתר www.historychannel.co.il. נפגש לשיחה בנושא.
 

shoshany

New member
מידווי

מידווי הינו הקרב הימי הגדול בו הביסו כוחות הברית את היפנים, והוא סיים את ההתשה של הצבא היפני על צי כוחות הברית באוקיינוס השקט. הסתכלתי על תקצירי התוכניות שלכם ואני רואה שבתכנית יהיו עדויות של חיילים משני הצדדים. נשמע מרתק ומעניין. האם יש למישהו משהו מעניין לספר על הקרב הזה?
 

MK4

New member
ספר מצויין על הקרב

הספר "מידווי" נכתב ע"י שני קצינים יפנים שניתחו את הקרב מנקודת ראות יפנית. ספר מצויין!!!!!!!!!!!! הם טענו שמעבר לתפיסה הכללית שגילוי הצי היפני במעוד מועד ע"י מטוס סיור אמריקאי ופיענוח צופן הרדיו שאיפשר להכין את המארב, אחת הסיבות המשמעותיות למפלה היפנית היא תפיסה טקטית שגויה. היפנים לא ראו בנושאות המטוסים ככלי העיקרי בקרב אלה כחיפוי לסיירות הכבדות (יפן יצרה את אוניות המלחמה הגדולות ביותר במלחמת העולם ה2). כתוצאה מתפיסה זו שלח יממוטו את נושאת המטוסים והמשחתות הקלות קדימה והשאיר את הסיירות הכבוד מאחור. כך נשארו נושאות המטוסים כמעט חסרות הגנת נ"מ (הסיירות הכבדות היו פלטפורמה משמעותית של נ"מ). סיפור נוסף שהוא מפורסם יותר הוא ההחלטה הגורלית של מפקד הצי נושאות המטוסים (נדמה לי שזה היה תפקידו, לא בטוח) לא לצאת לגל התקפה שני בעזרת טורפדות (שכבר היו טעונים על המטוסים) ולהחליפן לפצצות (יכול להיות שאני מתבלבל כאן, קראתי את הספר יחסית מזמן...... תקנו אותי אם אני טועה) הדבר התרחש בדיוק כשגל התקיפה האמריקאי הגיע ומצא נושאות מטוסים יפניות שסיפוניהן עמוסים מטוסים ופצצות, דבר שהקל על השמדתן.
 
מידווי

תודה על התוספת.אבל היפנים ידעו מה חשיבותן של נושאות המטוסים בעיקר משום שחשבו להשתלט על כל האוקיינוס השקט ומזרח אסיה
 

Anthropos

New member
נושאות מטוסים יפניות

למה היפנים צבעו את סיפוני נושאות המטוסים שלהם בצבעים עזים? האם הם חשבו שארה"ב לא תשתמש נגדם במטוסים?
 

MK4

New member
אמת

אני הבאתי את הדעה שצויינה בספר. למרות שהכוונה של היפנים להשתלט על הפסיפיק לא בהרכח מראה את חשיבות נושאות המטוסים כפלטפורמה עיקרית (דגש על עיקרית)
 

hastings

New member
שני דברים על מידווי

א. גם זה אחד הקרבות שבהם למזל היה תפקיד גדול. היפנים שינו כיוון בשלב מסוים של הקרב ופנו צפונה. האמריקאים לא ידעו את זה ושלחו את טייסות המפציצים שלהם לחפש במקום הלא נכון. כמעט לכולן אזל הדלק, ורק מפקד טייסת אחת החליט לחפש בצפון, איתר את נושאות המטוסים היפניות, תקף אותן ודיווח לשאר הצי על הציקום שלהן. ב. בזמנו הופק סרט על הקרב (בשם "מידווי") שהיה ריאליסטי למדי בהצגת הדברים שלו. הייתה תקופה שבה הסרט היה צפיית חובה בקורס פיקוד ימי של חיל הים הישראלי.
 
מידוויי

היפנים התמקדו בהרס האי מידווי והפקירו לזמן קצר את נושאות המטוסים.זמן שנוצל כפי שהעירו כבר קודם ע"י האמריקאים
 

פראזניק

New member
יפאן והמלחמה...

אדמירל יאמאמוטו ידע ואמר מראש שאין ליפאן סיכוי לנצח במלחמה, הוא אמר "נוכל להשתולל שלשה חדשים, ששה חדשים אולי שנה, אבל לא יותר". בגלל דברים אלה כמעט נרצח האדמירל. לא רק הוא סבר כך, היו עוד כמוהו, אלא שרובם חששו לומר דברים ש"יחלישו את המורל" משום שקציני צבא קיצוניים לא נהגו לסלוח על דברים כאלה, רוב אומרי הביקורת נרצחו.
 
לפי מה שאני קראתי, ימאמוטו

דווקא היה מראשי הדוחפים להתקפה על פרל הרבור, המתכנן והיוזם. איך זה מסתדר עם מה שאתה אומר?
 

פראזניק

New member
אין כ"כ סתירה לדעתי..

מה שיתכן זה שמלכתחילה (ובהמשך) זו היתה דעתו, אלא שלאחר שהוחלט על מלחמה, תמך יאמאמוטו בהתקפה על פרל הארבור ולא בתקיפת רוסיה. מסתבר?
 
בהחלט מסתבר, אבל אולי לא הדגשתי

נכונה: על פי מה שאני קראתי (בעיקר בספר שנחשב לאחד הדפניטיביים בנושא - At Dawn We Slept - תואר יאמאמוטו כמי שתכנן את ההתקפה על פרל הרבור משלב מוקדם מאד, דחף לכיוון, יזם והניע.
 

ezer

New member
אכן, פראז צודק.

בספר "השמש העולה" של טולאנד. בפרק ו´ הנושא את השם "מבצע Z ". ימאמוטו נשא את התואר סגן שר הימיה ומפקד הצי המשולב. והוא התנבא בפומבי שיפן תובס. והמממונה מעליו יונאי חשש שקנאים יפניים ירצחו אותו.
 

hastings

New member
גם אני מכיר דברים בסגנון זה

לגבי ימאמוטו. הוא הכיר את ארה"ב (אאז"נ הוא למד שם באוניברסיטה) וידע שבטווח הארוך המאשבים והטכנולוגיה של ארה"ב יקנו לה נצחון במלחמה - והוא אמר את זה. אבל מרגע שהוא קיבל את הדין שאין מנוס ממלחמה, הוא טען שיש לפתוח אותה במהלומה נועזת והרסנית ככל האפשר בסגנון המתקפה על פרל הארבור. והוא אכן יזם את ההתקפה הזו ותכנן אותה. לגבי "השמש העולה" - אתה צריך לכור מי כותב את הספר. טולנד הוא אחד מההיסטוריונים הרוויזוניסטים של ארה"ב. יש לו נטיה להאשים את ארה"ב בכל הרעות החולות שרק אפשר, ולזכות את האויבים שלה מרוב האשמה. אני לא זוכר מה לגבי "השמש העולה" אבל בספרו "קלון" (על פרל הארבור) הוא טוען שהסיבה שהאמריקאים הטילו את אמברגו הנפט (שהיה הסיבה הישירה לפתיחת המלמה עפ יפאן) והתעלמו מכל האזהרות לגבי פרל הארבור היה שהם רצו בעימות עם יפאן.
 

לוו

New member
לגבי רוזוולט

שהתעלם מכל האזהרות לגבי פרל הארבור כדי להיכנס למלחמת עולם השניה מלחמה נגד היטלר-גרמניה זה קונספירציה
 
רוזוולט

תיאורית הקונספירציה מופיעה לא פעם במשברים פוליטיים בארה"ב.לדוגמה רצח קנדי.אכן יש היסטוריונים החושבים כך.אבל כך אפשר לטעון גם על בוש שהתעלם או שלא ידע מרמזים על פיגוע ב-11 בספטמבר.לא כל כשל הוא קשר ומי שרואה קשר.
 

לוו

New member
אז מי אשם בכישלון המודיעון

על התקפת פרל הרבור ?
 

hastings

New member
כמו ברוב המקרים האלה

שילוב של שחצנות, טיפשות, אטימות וביורוקרטיה. רוצה לשמוע סיפור? בעת משבר הטילים בקובה נשקלה האשפרות להתקפה אווירית "כירורגית" נקודתית שתשמיד את הטילים שכבר הוצבו ואת אתרי השיגור. האפשרות נפסלה מכיוון שהסוג הספציפי הזה של טילים סווג ע"י ממוחי המודיעין כ"נייד" ולכן תיאורטית אפשר יהיה להעביר את המשגרים ממקום למקום. מסיבה זו התקפה כזו לא נחשבה יעילה - כי אפש לשגר את הטילים מכל מקום והשמדת אתרי השיגור לא תחסל את אפשרות שיגור הטילים. אם הטילים לא היו ניידים, אפשר היה להניח לספינות הסובייטיות שהביאו עוד טילים להגיע לקובה מכיוון שהשמדת אתרי השיגור לא תאפשר את שיגורם, והם לא יהוו איום. שנה אחרי המשבר ממוחי המודיעין שינו את הסיווג שלהם וסיווגו את הטילים כ"לא ניידים".
 

hastings

New member
זה מה שניסיתי לומר

הסטוריונים רוויזיוניסטים בארה"ב נוטים להציג את המדינה שלהם באור הגרוע ביותר האפשרי. כך גם התיאוריה הגורסת שרנדולף הרסט גרם לפריצת מלחמת ארה"ב-ספרד כדי שיוכל למכור יותר עיתונים. הגרועים שבהם נוטשים כליל את המתודה ההיסטורית, טולנד עדיין שומר על המתודה אבל בדבריםש לו שקראתי תמיד יש נטייה להאשים את ארצות הברית בכל דבר, בזמן ששאר המדינות הן בסך הכל כלי משחק שמתומרנים ע"י הפעולות האמריקאיות. ראשית המגמה בחשיבה הפוסט מודרניסטית שנסתה לכתוב מחדש את ההיסטוריה ולבטל כתיבה קודמת שנטתה להיות מאוד "פטריוטית", אבל לקחו את המגמה זו לקיצוניות השניה. תופעה דומה קרתה בתחום ה PC שמניסיון לנתח מושגים שנמצאים בשימוש בשפה הפך ל"משטרת שפה" חברת מחשבה שמתמקדת במילים ובסמלים במקום במהויות ובמציאות הנמצאת מאחורי סמלים אלה. יכול להיות, דרך אגב, שההלקאה העצמית הזו שהפכה מאוד קולנית ומאוד בולטת תרמה לכך שכיום ארה"ב מצטיירת בעיני רבים כגוף ציני, מרושע ומונע ע"י תאוות בצע המנצל את כל העולם לצרכיו שלו.
 
למעלה