חובה, פשוט חובה לגברים ולנשים גם יחד

חובה, פשוט חובה לגברים ולנשים גם יחד

בעקבות הלינק שלינקק כאן כאן מיודענו הדגול סלסרו, מצאתי עולם גדוש ונפלא. אני חייב, אבל, מעל הכל להפנות אתכם להרצאה בת כחמש עשרה דקות, שכולנו, אבל כולנו, חייבם בה לצפות בה. אתם תודו לי על כך, אני בטוח. לא אוסיף כעת מילה, ואתם מוזמנים אחר הצפייה לתאר את תחושותיכם. http://www.ted.com/talks/lang/heb/sunitha_krishnan_tedindia.html

נרניה4

New member
אישה מדהימה

אכן הרצאה מרתקת ומזעזעת כאחד. הנושא של סחר בבני אדם מאוד נפוץ במזרח הרחוק והן בהודו, שם האנשים כל כך עניים שלעיתים מכירת הילדים שלהם לזנות היא בלתי נמנעת מבחינתם, וכאן נשאלת השאלה איך אבא או אמא יכולים למכור את הילדים שלהם לתעשיה אכזרית זו בשביל חופן אורז לחודש שלם (במקרה הטוב), לדעתי זה נובע מחוסר קדושת החיים והערך לחיים במדינות העולם השלישי , שכן גם באפריקה אנשים מתים כמו זבובים ולא ממש מזיז למישהו שם.

לא מסכים

יש משהו במה שאתה אומר, אבל לא מספיק. עומק התשובה נעוץ לדעתי בעובדה שהאדם הוא למעשה, אחרי ככלות הכול, יצור חייתי. ואם לא ירוסן, על ידי חינוך ולמידה ובעיקר בעיקר חינוך ולמידה פלורליסטית מעודנת - הוא הרה אסון. עיין ערך - נאציזם. עיין ערך - קומוניזם. וכאשר הדברים מגיעים למין ולנשים (שפיזית חלשות מגברים), זה כבר מכפיל את עצמו בצורה אקספוננציאלית. זו גם הסיבה שאני חושב שהסרט הזה הוא כל כך חשוב, כי הוא מדבר בדיוק אל הנקודות הכי עמוקות של האדם ומרסן אותו במקומות הכי חשוכים שלו. זה שער להומניזם.

נרניה4

New member
לא סתרת את דבריי

( ואגב - אני אישה, לא גבר : ) בלי שום קשר לחולשתן של הנשים והאדם כייצור חייתי , אל לשכוח כי מקור הסחר בבני אדם והעבדות המודרנית מקורה בעולם השלישי, אי אפשר להתעלם מהתרבות המזלזלת בחיי אדם ושנותנת רוח גבית לתופעה זו, שהרי בארצות אלו הכסף הוא מעל חיי אדם! הסרט הוא חשוב , לא כי הוא מרסן את האדם, אלא פוקח את העיניים לצד הכי מכוער של האנושות, וקורא לגלות חמלה ואמפתיה כלפיי הקורבנות וכן לצאת חוצץ כנגד התופעה , כי לרוב לא יודעים מה מתרחש מאחורי הקלעים של תעשיית המין.

אני הקTן

New member
הרהורים בעקבות.....

חברים, זה מאד נחמד לשבת ליד מחשב, לראות את האישה הזו מדברת. להזדהות, ולצקצק בלשוננו, אוי כמה נורא..... מאד קל לנו לעשות את זה, כי הסיכוי שאישה כזו תגיע לפתח ביתנו, שואף ל0, אם בכלל קיים. אבל, במבט קצת יותר פנימי, הנשים הללו נמצאות ממש כאן. לכל אחד מאיתנו, יש את אותה סטיגמה, כלפי מקבץ הנדבות שברחוב. כלפי, סתם אדם שריח צחנה עולה מגופו. כלפי אדם, איש, אישה, ילד או ילדה, זה ממש לא משנה. אבל אותו יצור שמשום מה לא כל כך הולך בתלם האנושות, ואנשים מתרחקים ממנו.... לדעתי, צריך לראת את הסרט, מהמקום הזה. מהמקום של ההבנה שאנחנו שבויים באינספור סטראוטיפים, כאלו ואחרים, על הזולת שליידנו. זכותו של כל אדם, באשר הוא אדם, לחיות ולקבל מאיתנו את ההזדמנות להוכיח מה יש מאחורי התמונה הגלויה לפני עינינו אף אחד מאיתנו לא רוצה שישפטו אותו לפי מה שנראה, לפי מה שבא, ובוודאי שלא, בלי לתת לו הזדמנות. אז, "בואו לא נגיד לעצמנו, 100 סיבות למה לא לכבד ולקרב את פלוני, וניקח לעצמנו סיבה אחת למה כן לתת לאותו פלוני הזדמנות להוכיח לנו מי הוא."

למעלה