חובשים

tobyshvat

New member
חובשים

היי. יש לי כמה שאלות, כשאני התנדבתי במד"א אמבולנס רגיל הכיל בד"כ חובש אחד וכמה מערי"ם. איך זה עובד היום? הבנתי שיש משהו חדש.. חייבים חובש-נהג וחובש בכיר? מה נותן לי קורס חובש-נהג? כמה זמן זה קורס חובשים בכירים? אני אודה לכל תשובה. תודה מראש, טובי

צורת הפעולה של האמבולנסים

אמבולנס רגיל (לבן) - מכיל נהג, הוא יכול להיות חובש רגיל, או חובש בכיר. הנהג לפעמים יכול להיות פארמדיק גם (צריך שיהיה לו רישיון) המלווה, או מלווים שלו, הם או בדר"כ מתנדבים. (מע"רים, מתנדבי חול שהם גם מערים, ובני שירות לאומי) בלילות אבל, בגלל שאין מתנדבים באופן קבוע, יש בנוסף לנהג עוד חובש מלווה שהוא עובד (הוא יכול להיות גם חובש\חובש בכיר) כדי להתנדב בתור מלווה צריך רק מע"ר, לא יותר. אם רוצים לנהוג, צריכים הסמכה של חובש. האורך של הקורסים תלוי באיזה מתכונת הם נעשים, קורס בוקר שנעשה כל יום בבוקר, אבל הוא בתשלום, וקורס מתנדבים, שנערך פעמיים בשבוע בשעות הערב. קורס חובשים אורך משהו כמו ארבע חודשים וקורס בכירים לדעתי משהו כמו עשרה חודשים. (הכל במתכונת של המתנדבים)

tobyshvat

New member
תודה אבל..

את זה אני יודעת. השאלה שלי, הבנתי שיש משהו חדש היום, שצריך להיות חובש בכיר כדי לעבוד במד"א.. ולא הבנתי למה, כי עד עכשיו הספיק רק קורס חובשים. ואורך הקורסים-שאלתי קורסים לעובדים לא למתנדבים.. אם אתה יודע?

יום.

New member
תנאי הסף לעבודה

הוחמרו והם אכן חובש בכיר. קורס מתנדבים אורך כי חצי שנה (כמובן בהתאם להתקדמות החניכים) קורס עוסדים אורך חודש (אבל כבר אין כאלו, או שהם מאוד נדירים, לא משתלם כ"כ כלכלית למד"א או משהו בסגנון)

אני לא יודע ממתי מדובר,

כי אצלנו בתחנה למשל לפני פחות מחודשיים, נכנסו שני נהגים חדשים - שנהם חובשים רגילים, לא בכירים. ככה שאם מה שאתם אומרים זה נכון, זה נכנס ממש ממש עכשיו.

האמת שזה נכנס כבר לפני קרוב לשנתיים

אבל כשמקורבים לצלחת זה לא אומר שצריך לשחק על פי החוקים גם אני מכירה נהגים שנכנסו לעבודה בשנתיים האחרונות והם לא חובשים בכירים.

יום.

New member
כן כן כמעט כל מי שאני מכירה

שנכנס לעבוד רחוק מלהיות חובש בכיר. על הנייר, אלו הם התקנות מה שקורה בפועל?... נו, עם כל האהבה שלי למד"א, זה רחוק מלהיות מוסד לא מושחת

הנהגים שנכנסו הם ממש לא מקורבים

הם יותר בכיוון של מתנדבים ממש צעירים, שאין להם שום קשרים עם ההנהלה. ברגע שקיבלו היתר לנהוג ישר הועסקו. למה אתה שואל? בגלל מצוקת הנהגים בתחנה..

מעבר לעובדה שאני בחורה

אני בספק אם נהגים כל כך צעירים הועסקו רק בגלל מצוקת נהגים בתחנה

d o u g

New member
זה לא כי יש כאן סדר

התקנה אומרת שצריך להיות חובש בכיר על מנת להתקבל לעבודה במד"א. התקנ מופרת בשלושה מקרים: א. כאשר המועמד הוא חבר / בן של חבר / קרוב / שכן של מנהל האזור או אחד מסגניו. במקרה זה בדרך כלל המועמד יעבור קורס חובשים בכירים מהר מאוד עם ח"ל על המצח מתוך אותה קירבה לבכיר באזור. ככה שהתקנה תתקיים בכל מקרה. ב. כאשר יש מצוקה אמיתית ובאמת מחפשים מועמדים. במקרה כזה הנודניק ביותר הוא זה שיקבל ובהעדר נודניק תורן, יילקח זה שיבוא ראשון. ג. תמיד. ולכן אני לא מופתע לראות מועמדים עם פחות משמרות משלי (ואני גם לומד, גם עובד וגם אבא לילדה בת 5 חודשים), מקבלים רישיון נהיגה לאמבולנס, יוצאים לקורס חובשים בכירים ועובדים במדא. אחרי הכל מה לא עושים למען שכנות טובה

למעלה