חובשת

avital12242

New member
חובשת

הי לכולם,
הודיעו לי אתמול ששובצתי לתפקיד חובשת.
ויש לי כמה שאלות לגבי התפקיד, אשמח אם תוכלו לענות לי.
אז קודם כל איזה טירונות עוברות חובשות? והאם יש משהו מיוחד שאני צריכה להביא לטירונות בגלל שאהיה חובשת?
מה לומדים בקורס? ולאחר הקורס איזה אפשריות שיבוץ יש ואיזה אפשריות קידום יש?
ועד כמה הדברים שצריך לעשות שם מפחידים או מלחיצים? זאת אומרת מבחינת לראות דם, להזריק לעצמי או לאנשים... ואני אחת שיחסית לא ממש מפחדת

אם יש כאן מישהי/ו ששירת/ה או משרת/ת בתור חובש/ת אני ממש אשמח לשמוע על התפקיד?

אודה לכל העונים והעוזרים!!
שבוע טוב :]

elad218

New member
אני יכול לספר קצת על הקורס

מה לומדים? כל מיני דברים שמן הסתם לא יגידו לך כלום כרגע (ובכל זאת? אנטומיה, טראומה, רפואת שגרה, ברה"צ וכו'), החומר ברובו די מעניין.
מבחינת פעולות חודרניות: יש המון פתיחות ורידים, וכשחניכים לא מנוסים פותחים אחד לשני זה כואב לפעמים, אין מה לעשות. יהיה דם מן הסתם כי אף אחד לא עושה את זה נקי בפעמים הראשונות (מה מפחיד בלראות דם?). דבר שכיח במיוחד בהתחלה הוא "שמש": במקרה שלא מצליחים להיכנס לוריד בניסיון ראשון, פשוט משחקים עם המחט בתוך היד בצורה מעגלית של שמש עד שיש חזרה דמית. לא נעים. תלמדו ותתרגלו אחד על השני גם הזרקות של חיסונים לזרוע, לישבן ולירך (מה שידוע בתור "מעגל לחץ": יושבים בכיתה במעגל וכל אחד בתורו צריך לתקוע את המחט בירך, אף אחד לא מוציא עד שהאחרון לא מסיים). בשביל מי שבא עם פחד ממחטים זה קצת בעייתי, בשביל מי שלא... שטויות. באמת.

אף אחד לא מצפה ממך להביא מהבית משהו מיוחד לשבוע הראשון בצבא, שיבוץ הוא לרוב במרפאה כלשהי לפי צרכי הצבא, טירונות של חובשות כלליות היא 02 ועושים אותה בבה"ד או במתקן ליד. עוד משהו?

avital12242

New member
..

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת, ושאלה נוספת... איך השירות במרפאה? מענין? משעמם?

elad218

New member
אין לי מושג

חובש מרפאה וחובש קרבי הם תפקידים שונים, הקורס אותו קורס (בערך).
אני כן יכול להגיד ממה שיצא לי לראות מהצד במהלך השירות שחובשי מרפאה לא עובדים קשה במיוחד. מעניין זה גם לא, לדעתי. אבל תשובה אמיתית אני לא יכול לתת לך, מצטער

lioralon123

New member
חובקשת

לדעתי קיבלת את התפקיד הכי אתגרי והכי תורם שאפשר להיות בו. את יכולה להצליח בו בעתיד ולעסוק בו...

אתגרי?

הבנתי שהם לא נתקלים בהרבה מקרים רפואיים בשירות שלהם.
הרבה חיילים שרוצים גימלים וכו'

הייתי ממליץ לך לנסות לצאת להדרכה.

LostTime

New member
מסכימה עם אחת התגובות שמעלי- הדרכה!

כעיקרון, חובשת לא קרבית זאת חובשת מרפאה. לפני שהתגייסתי שקלתי בעצמי לבחור בתפקיד הזה, אבל הבנתי שההתעסקות לרוב היא בדברים לא מעניינים במיוחד- חיילים שרוצים להוציא ביתים וגימלים.
מדריכת חובשים זה אחד התפקידים היותר טובים שיש לבנות בעיני. זה תפקיד מעניין, לרוב עם אנשים ממש טובים. אם תצליחי לצאת להדרכה יהיו לך המון אופציות לשיבוץ בהדרכה (יש מקומות ממש נחשבים).
מדובר בטירונות 02, לרוב בצריפין אם אני לא טועה אבל כשאני עשיתי טירונות כלל צה"לית במחנה 80 הגיעו אלינו כמה חובשות שפשוט טענו שלא היה עבורן מקום בטירונות הרגילה בצריפין. אני חושבת שאם באמת תגיעי לטירונות הרגילה של החובשים, מדובר בכשבועיים וחצי טירונות. אם ישבצו אותך בטירונות כלל צה"לית אז הטירונות תמשך כחודש (עם אופציה לחגים שיפלו באמצע).
כשמילאת את המנילה היה לך סעיף שמתייחס לאופן שבו את מתמודדת עם דם. סביר להניח שיצא לך לראות דם, יצא לך לפתוח לאנשים בקורס ורידים ויצא שאנשים יפתחו לך ורידים. יש פאשלות בקטעים האלה, אבל המון חובשים עברו את זה לפנייך וזה לא כזה נורא. אני בעצמי הייתי שפן ניסויים עבור חובשים קורסיסטיים וזה נסבל. חשוב לציין שהכל מתנהל בבקרה של מדריכי חובשים ושאין לך סיבה לדאוג.

למעלה