חובש קרבי

אגוזי20

New member
חובש קרבי

הבנתי שמד"א לא מכירים בחובשים צבאיים כחובשים, מה אני צריך לעשות כדי שמדא יכיר בי כחובש לכל דבר?

לאוו דווקא.

דווקא אני עשיתי קורס חובשים קרביים בצבא. רציתי לשפר מקצועיות, נכנסתי למד"א וביקשתי להתנדב. אחרי שיחה עם מנהל האיזור, וקבלת היתר התנדבות מהצבא (כן, צריך גם אישור התנדבות) התחלתי להתנדב. בנוגע לסמכות - לא ברור לי אם אני נחשב בהכשרה מע"ר, או חובש מלווה - כמו למשל בני שירות (חובש שעדיין לא נהג) אבל בתכלס בתפקוד זה לא ממש משנה. כמובן שאם אתה רוצה "לנהוג" ולהיות ראש צוות או להיות כונן אתה חייב לעשות קורס חובשים במד"א.

אגוזי20

New member
לפי מה שהבנתי

חבושים צבאיים נחשבים מע"רים ויש לעשות השלמות כמו דפיבילטור ולידה ואולי עוד כמה דברים שאני לא יודע

baramedic

New member
מה שאני יודע....

חובשים צבאיים נחשבים למע"ר בכיר. שזה אומר אותו סמכיות כמו למע"ר רק שגם מותר להם לפתוח וריד. חובש לעומת זאת ראשי לבצע לידה ולתת שוקים בעזרת דיפברילטור חצי אוטומטי... ולפי מה שאני יודע אם מישהו חובש צבאי והוא רוצה להתנדב במדא בתור חובש הוא חייב לעבור קורס חובשים מלא.. מהסיבה הפשוטה שבקורס לומדים חוץ מסמכיות הנוספות.. נהלים רבים שאותם אי אפשר להשלים בהשתלמות.. בכל מקרה חובש צבאי יכול להתנדב במדא (באישור כמובן) בתור מע"ר בכיר... עד שיעשה קורס חובשים.

נו נכון

אם למשל תגיע ללידה, סביר להניח שהנהג יילד ואתה תעזור לו, לפי ההוראות שלו. אם יהיה בנאדם בVF, כנראה שהנהג יתן ת'שוק. יכול להיות שיקרה הפוך, וכבר קרה לי - הנהג רצה להנשים, אז הוא ביקש ממני לחבר ת'מדבקות, ללחוץ אנלייז, לתת שוק.. מה שבסה"כ אני אומר שאתה איש צוות שני באמבולנס לבן אין ממש הבדלים אם אתה חובש או מע"ר בכיר. לעומת זאת, כמובן שאתה לא יכול להיות "נהג" בלי לעבור קורס חובשים. אז אם זה מה שאתה רוצה, לנהוג ולהיות ראש צוות, אתה כמובן צריך לעשות קורס חובשים. אם אתה רוצה להתנדב באמבולנס לבן, בתור חובש מלווה - ממש אין הבדל. מה שכן, בלי קשר - קורס חובשים במד"א רק ישפר את המקצועיות ויתן לך עוד ידע, ככה שזה תמיד מומלץ.

כמובן.

אם תרצה להיות נהג אמבולנס לבן, או להיות כונן, אתה בהחלט צריך לעשות קורס חובשים לפני כן. אולי עדיף ככה, כי הקורסים בנוים בצורה שונה לגמרי, של הצבא ושל מד"א, וגם הפציעות וכל מה שמסביב. חוץ מזה, זה ללמוד עוד ולהתרענן על החומר. בהמשך עם הוותק והניסיון תוכל גם להיות נהג של נטן או אטן (בדר"כ אלו חובשים בכירים אבל יש חריגות בקטע הזה..)

אז ככה

אני עדיין לא עשיתי, אבל אני יכול להגיד לך לפי הידע שלי: קורס למתנדבים, נמשך משהו כמו חמישה חודשים בערך. הוא מתקיים פעמים בשבוע, בדר"כ בימי ראשון ושלישי, באחרי צהריים (בערך חמש עד עשר לדעתי) ובימי שישי בשעות הבוקר (זה פעם בשבועיים - שישי כן, שישי לא) הוא לא עולה כסף (אם אתה מתנדב כבר, אם אתה לא מתנדב לפי דעתי אתה תשלם 100 שקל על מדים וספרות וביטוח וכאלה.) אבל אתה מתחייב לעשות משמרות במד"א. שנתיים, כל חודש שתי משמרות. (כל משמרת שמונה שעות) מי שאוהב את זה, עושה את זה גם בלי התחייבות, ועושה כל חודש גם שמונה משמרות וגם יותר.. תלוי בזמן הפנוי. אגב אחרי קורס חובשים, אם רואים שאתה טוב, ויש לך אוטו צמוד, ואתה "מורעל" ובא וכאלה, יכולים לתת לך ערכת כונן, שזה כל הציוד שדרוש לך להחיאה וטיפול (טיפול של חובש) עם חמצן וביפר. אתה מקבל הודעה שמשהו נחנק, אם אתה קרוב, אתה יכול להגיע אליו תוך דקה ולהציל את החיים שלו. זה יכול להיות ממש מגניב. כמובן גם תאונת דרכים, וכל המקרים הדחופים בעצם. כל עוד אין לך איזושהם בעיות גב (כי העבודה גם כרוכה בלהוריד חולים מהבתים שלהם) אז זה מאוד מומלץ.

אגוזי20

New member
ההתחייבות היא שתי משמרות לחודש!?

במשך שנתיים!? ואם אני רוצה להתחיל לעבוד במדא?

יש

אבל לרוב הוא נערך במרכז מד"א בתשלום די גבוה. קצב התקדמות הקורס הוא תלוי בתחנה, בחניכים ובמדריכים לכן להגיד כי הקורס נמשך X זמן יהיה לא מדוייק. גם הימים והשעות משתנים בהתאם לתחנה, לחניכים ולמדיריכים. קשה להכנס לעבוד במד"א יותר משאתה צריך ותק אתה צריך הרבה מזל וקשרים. ובאופן כללי עם כל האהבה שלי למערכת - יש עבודות הרבה יותר טובות מזו שמרוויחים בה הרבה יותר. ההתחייבות היא פר שעות, אתה יכול לעשות את השעות האלו בכמה חודשים או לפרוס אותן על פני השנתיים. ובכל מקרה גם אם תפר את ההתחייבות אף אחד לא ירדוף אחריך עם לפידים. 2 משמרות בחודש הן בכלל לא הרבה כשחושבים על זה.

אממ

כן, כעקרון 12 שעות בחודש. תאמין לי, שאם אתה אוהב את התחום ואת העבודה, אתה תסתכל ותגיד "וואלה, שתי משמרות בחודש זה ממש ממש מעט" אם תרצה ותתקבל לעבוד במד"א, נראה לי שההתחיבות הזו בטלה, ואתה פשוט עובד עכשיו. זה לא שאתה צריך לתת בתור עובד משמרות בהתנדבות. אבל בדר"כ צריכים ותק כדי להכנס לעבוד. וגם שתיהיה מתאים, אולי גם קשרים..? לא יודע. מבחינת עבודה, זו עבודה לא קלה עם תשלום מאוד בסיסי, אבל יש חבר'ה שפשוט אוהבים את זה והם נהנים לנהוג על אמבולנס ולהעניק טיפול לאנשים כה שסה"כ העבודה מתאימה להם. יש קורס שנמשך חודש לדעתי, אבל הוא נערך על בסיס יומיומי - יום יום, ובשעות הבוקר בדר"כ. התוכן הוא אותו תוכן, אבל הוא מיועד עבור אנשים שעושים את הקורס לא בשביל התנדבות, אלה בשביל ההכשרה, ולכן הוא עולה כסף. (2700 שקל)

למעלה