חובתנו לסייע לקורבנות רצח עם

Sarika

New member
חובתנו לסייע לקורבנות רצח עם

אמש צפיתי בכאב בכתבה המזעזעת על רצח עם המתרחש בדארפור שבסודאן, 300 אלף סודאנים נרצחו/מתו ברעב, נשים וילדות נאנסו ישובים רבים הועלו באש כ-2 מיליון איש נעקרו מבתיהם. כמה עשרות סודאנים הצליחו להכנס לארץ שלא כדין, הם נתפשו, הגברים הופרדו מהנשים והילדים ונכלאו בתנאים מחפירים, חודשים רבים הם ממתינים ואין מעניקים להם מעמד של פליטים. אני תוהה אם לא למדנו את לקחי השואה, אם אנו נוהגים כך באומללים האלה, מה לנו כי נלין על העמים שנעלו את שעריהם בפנינו .... למה לא ללמוד ממעשהו האצילי של מנחם בגין שקיבל את הפליטים הוויטנאמים בזרועות פתוחות...

אבירן171

New member
כי הוא טיפש

הוויאטנמים שילמו בכך שנלחמו באמריקאים, הם ידעו שגם במידה וינצחו הם יפסידו מסיבות פשוטות, ארצות הברית היא החזקה בתבל בכלכלה בצבא ועוד, ולכן היא עשתה עליה חרם כלכלי וגם אחרי המלחמה החזירה אותה לתקופת האבן וכך כל האמצעים שאיכשהו היו נעלמו. הם שילמו על האכזריות שהם עשו לאמריקאים וחבל שלא פוצצו אותם באטום. הם היו צריכים ללמוד שאי אפשר לנצח מעצמה כמו ארצות הברית. אבירן..

Sarika

New member
סליחה, אבל אתה סטית מהנושא...

אני דברתי על הושטת סיוע לפליטים, על פיקוח נפש !!!! אל תביא דוגמא את ארה"ב, גם הם לא טלית שכולה תכלת, ראה הטרגדיה של האוניה סנט לואיס.

אבירן171

New member
זה לא טרגדיה בשבילי

ארצות הברית במצב של שפל כלכלי לא יכולה להכיל עוד אנשים שהיא צריכה לדאוג להם. במקרה כזה היו לאמריקאים שתי אפשרויות: 1) להעיף אותם לקבינימט. 2)לשלוח אותם בתור בשר תותחים לצבא או למארינס ולדואג שיקבלו פחות אוכל מהחיילים המיומנים יותר, במקרה כזה הם היו עומדים בחזית בתור מגן אנושי. תבחר מה אתה היית מעדיף? לפני שאתה אומר דברים כאלו תלמד היטב את המצב של שתי המדינות. זה שהיו ליהודים בעיות זה לא אומר שצריך להיות אכפת לאמריקאים, אחרי הכל, וודרו וילסון(נשיא ארצות הברית בתקופת WW1) הזהיר את אירופה עוד בחוזה ורסאי, 1919 כשאמר על ההסכם שנחתם: "אני צופה שבתוך דור אחד תפרוץ מלחמת עולם נוספת". ראה מה היו התוצאות של חוסר ההקשבה והפחדנות. ואני דיברתי על זה שהוא טיפש שהוא עזר להם, הם היו צריכים לשלם על מה שהם עשו ולמות בארצם. אבירן..

schlomitsmile

Member
מנהל
בני- אנא התערבותך! היעלה על הדעת, ועוד בפורום שואה, שמישהו ינצל את הבמה כדי להצהיר שבני אדם צריכים למות כי הם עניים (ובעלי צבע עור לא לבן)?! יש גבול לתועבה שמותר לספוג בשקט!

הפורום הזה לא מייצג את ארצות הברית

לא לזה הקמתי את הפורום. הפורום הזה מיועד לשואה של העם היהודי. אם ישנה הזדהות עם אסון של עם אחר, כל אחד יכול להזדהות בצורה פרטית. לגבי סיוע, נראה לי שישראל מסייעת לכל מיני נפגעי אסונות בעולם במיימדים גדולים יחסית לגודלה. כל הזמן לשבח רק את האמריקאים זה קצת מוגזם.

אבירן171

New member
לא אמרתי בגלל צבע עורם או גזעם

אלא בגלל שהם התנהגו כמו חיות אל החיילים. חישמלו אותם, חתכו אותם, קטעו להם אברים ועוד. את לא יודעת את הזוועות שהם עשו כי לא ראית מקרוב, ואם היית רואה, היית מבינה. ואני אמרתי את האמת! לא טוב לך? את יכולה להתאבד, כי זאת האמת וגם ישראל עושה את אותו הדבר עכשיו! אני רק אומר אמת ותו לא. האמריקאים לא רצו את היהודים כי לא היה להם כסף וכי הם רצו למצוא עבודה לאזרחים שלהם ולא לפליטים עם תרבות דפוקה(סליחה על המילה אבל אני מציג את דעת האמריקאים באותה תקופה). עוד עניין, מה את אומרת על פולארד? הוא ריגל וזה אומר בגידה במדינה, אם זה היה בישראל למרות שהכוונה לא הייתה לפגוע בישראל היית רוצה שיקבל עונש מוות, אבל אם זה בארצות הברית אז שישחררו אותו? זה כל המניפולטיביות המגעילה! אבירן..

masorti

New member
אילו היית יודע פסיק הסטוריה...

היית יודע שהפליטים הויאטנמים הם חיילי צבא דרום-ויאטנם לשעבר שפעל לצד ארה"ב (ובני משפחותיהם).. אלה שחישמלו וחתכו חיילים אמריקנים הם חיילי הויאטקונג שהוא צבא צפון-ויאטנם. אני מבין שקשה לך להבדיל בין מלוכסנים צהובים אלה והמלוכסנים הצהובים האחרים.

אבירן171

New member
אני יודע את זה

אבל היו עדיין פליטים שהם מהצפון, אחרי הכל, כל וויטאנם הייתה דמוקרטית עד שהשמוקים מהוויאטקונג תפסו את השלטון. חלק מהפליטים היו מהצפון שלא רצו קומוניזם ואני מדבר על אלו. אבירן..

masorti

New member
ראשית...

הרוב המכריע של הפליטים היו מהדרום. ושנית, גם אם נניח שהיו כמה פליטים שמקורם מהצפון - מה הם אשמים שהצבא הקומוניסטי התעלל בחיילים אמריקנים? הרי בעצמך אמרת שאותם פליטים התנגדו לקומוניזם. ועוד הערה קטנטונת.. השמוקים הקומוניסטים תפשו את השלטון בצפון-ויאטנם מיד עם השגת עצמאותה מהצרפתים. ליתר דיוק, הם אלה שהקימו את צפון-ויאטנם העצמאית. מכאן נובע שמעולם לא היתה "כל ויאטנם" דמוקרטית. נא עיין בערך "ויאטנם" בויקיפדיה.

kutz2

New member
בני הרשקוביץ!!!!

אני חושב שצורת הכתיבה של האבידן הזה לא ראויה לעלות בפורום זה אני אפנה להנהלת תפוז אין אנו דנים פה בויטנם ולא מציעים לאנשים בפורום להיתאבד, אותנו מענינת השואה היהודית ושהפישר הזה לא יביא דוגמאות מצבאות אחרים, ישנם אנשים שניפגעים מזה,

schlomitsmile

Member
מנהל
אתה לא מציג דבר מלבד החולניות, הבורות, והתוקפנות שלך. ואת זה אתה עושה באופן מזהיר ומרשים בכל הודעה שלך. ועכשיו אני מבטיחה לעצמי, לא לפתוח עוד אף הודעה שלך, ובע"ה (והלואי שגם בני...), גם לא יהיו כאלה עוד.

masorti

New member
דווקא כדאי שתפתחי את הודעותיו...

אדם שמגדיר את עצמו כשיא האמריקניות מוכיח בורות מדהימה בהסטוריה של ויאטנם המודרנית. בכל הודעה אני נאלץ לתקנו וללמדו משהו על ההסטוריה של ויאטנם ושל מלחמת ויאטנם.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי למה כדאי לקרוא הודעות שמפגינות בורות? מה הרווח מקריאתן? מילא אם הבורות היתה חטאו הגדול...בור שואף דעת, עשוי לצמוח ולהתפתח; אבל בור בריון? שיהיה בריא... יש לנו דברים מעניינים ממנו לעסוק בהם, הלא כן?

אבירן171

New member
וויאנטם הייתה דמוקרטית בדרך מסויימת

הצפון נשלט על ידי שליט, לא קומוניסט, אומנם דיקטטור, אבל הוא שלט ביד טובה, בלי הרבה רציחות ואלימות, ובשקט, זו גם סוג של דמוקרטיה כי הוא איפשר להביא דעות, לא שמישהו התעניין, אבל הוא איפשר. הפליטים שברחו, חלקם מתוך פחד, חלקם מתוך שנאת הקומוניזם(והדיקטטורה בכלליות) וחלק מתוך רצון לגור במקום טוב יותר(החלק הצפוני), והוא היה יכול לעזור לאמריקאים אם לא היה פחדן כל כך! אני לא אסלח לחראות האלו, שהתעללו בחיילים בצורה קשה מאוד, ולמרות זאת, אף חייל לא נשבר, כולם מתו כדי לא להקריב את אחייהם לנשק. חלקם היו קרובי משפחתי, ואפילו אבי נפצע קשה מאוד במלחמה הזאת ונשאר מרותק ממנה. אז אל תנסה אפילו להטיף, כל המלחמות שישראל עברה לא מגיעות לקצה הקרחון של וויאנטם! אבירן..

masorti

New member
אחלה דמוקרטיה...

הצפון נשלט ע"י דיקטטור ששלט "ביד טובה, בלי הרבה רציחות ואלימות". אולי כדאי שתציע לארה"ב לאמץ את המודל. הרי זה בטח לא מנוגד לחוקה. דרך אגב... בוא ואני אלמד אותך קצת מתמטיקה. במלחמת ויאטנם נהרגו 58,000 חיילים אמריקנים. ואילו אוכלוסייתה הכללית לפי המפקד של 1970 היתה כ- 203 מיליון איש. מסקנה: במלחמת ויאטנם נהרגו כ- 0.28 פרומיל מהאוכלוסיה. במלחמת השחרור נהרגו כ- 6000 חיילים ואזרחים יהודים בא"י, ואילו היישוב היהודי מנה כ- 650 אלף איש. מסקנה: במלחמת העצמאות נהרגו 0.92 אחוז מהאוכלוסיה (= 9.2 פרומיל). במילים אחרות: באופן יחסי, במלחמת העצמאות נהרגו פי 33 אנשים מאשר במלחמת ויאטנם. אז תפסיק לבלבל במוח על "כל המלחמות שישראל עברה לא מגיעות לקצה הקרחון של וויאטנם". לפני שאתה מפציץ אותנו בשטויות, תטרח לפחות ללמוד את העובדות.

אבירן171

New member
זה לא משנה מספרים

זה משנה את הסבל והאורך של המלחמה. אפילו בערוץ ההיסטוריה אמרו שארצות הברית נלחמה במלחמות הכי אכזריות שהיו אי פעם ומפה גם נאמר שה G.I האמריקני נלחם בתנאים הכי קשים שידעה האנושות והחייל עצמו אף פעם לא נכנע ולפעמים הקריב עצמו כדי להציל אחים לנשק. הדבר היחיד שמשותף לישראל ולארצות הברית זה ששניהם לחמו בבריטים כדי לזכות בעצמאות. אבירן..

masorti

New member
זה לא משנה מספרים???

כשאחוז מהאוכלוסיה נהרג במלחמה ועוד כמה אחוזים נפצעים, זה מאוד משנה לאותה אוכלוסיה. תחשוב על שכונה עם בתים של 32 דירות.... בכל בית שלישי יש הרוג מהמלחמה, ובכל בית יש פצוע מהמלחמה. "אפילו בערוץ ההסטוריה אמרו"....
אל תצחיק אותי. זה שמרואיין בסרט פלט שטות עדיין לא אומר שזו אמת הסטורית. בלי לזלזל באמריקנים, התנאים שבהם לחמו הרוסים במלחמת העולם השנייה היו הרבה יותר קשים מהתנאים בהם לחמו האמריקנים (הן באותה מלחמה והן במלחמת ויאטנם). ואילו היית טורח להתעניין במבנה הצבא האמריקני, היית יודע שהחיילים הפשוטים הם לא בדיוק עילית החברה ושיש עוינות מובנית בינם לבין הקצינים. אז בוא ולא נבנה אגדות על החייל האמריקני שאינו נכנע ומקריב עצמו למען האומה. להזכירך שאפילו נשיא ארה"ב לשעבר (קלינטון) השתמט משירות בזמן מלחמת ויאטנם.

למעלה