חובתנו לסייע לקורבנות רצח עם

אבירן171

New member
אתה לא יודע על הצבא האמריקאי כי לא

שירתת בו! אתה לא יודע איך הוא מורכב! הוא מורכב מזה שאתה סומך על החברים שלך כאילו הם אתה, ואתה מוכן להקריב את עצמך למענם. ושתדע, האמריקאים כן נלחמו בתנאים הכי קשים! כנראה שלא ראית איך אקינוואה נראת! טוס לשם ותראה איך היא נראת ואז תבין. זה שנלחמים בשלג לא אומר שזה קשה, להפך, זה יכול להיות יותר קל. משפחתי נלחמה את המלחמות של ארצות הברית אז אל תבוא ותספר לי מעשיות שאין לך הוכחה ממקור ראשון שחווה על בשרו! עד שלא תדע על מה אתה מדבר ותחווה את זה על בשרך, אל תדבר! אבירן..
 

אבירן171

New member
אל תשכח עוד משהו

שמישהו אחד נהרג קוראים לזה רצח. כשאלפים נהרגים קוראים לזה סטטיסטיקה. כל אחד מהמתים זה עולם ומלואו, לכל אחד הייתה משפחה!
 

masorti

New member
לפי הלוגיקה שלך...

אתה לא יודע על הצבא הישראליי כי לא שרתת בו. וכמדומני שלפי גילך גם לא שרתת בצבא האמריקני... ומכאן שאינך יודע עליו כלום. ולהשכלתך... למעט תקופות כמו מלחמת העולם השנייה ומלחמת ויאטנם שבהן היה בארה"ב גיוס חובה, הצבא האמריקני בנוי על מתנדבים. עיקר המתנדבים הם בני השכבות הנמוכות בחברה האמריקנית, שמקוים לצאת ממעגל העוני והנחשלות דרך הצבא.
 

אבירן171

New member
פה יש לך טעות!

בוויאטנם היה גיוס חובה, אבל בWW2 לא היה גיוס חובה! למה אתה חושב שעשו מבצעים כמו "הטייסים של דוליטל"? כדי לקחת כמו שיותר מתדנבים ולנצל אותם למטרות הנכונות. ושתדע, הצבא האמריקאי נותן לך מלא הזדמנויות להגשים חלום. בח"א האמריקני הרבה יותר קל להיות טייס מאשר בח"א הישראלי. לצי האמריקאי אפשר גם להתנדב כטייס(בתנאי שתתאים מבחינה רפואית). ובמידה ותהיה טוב, תוכל להמשיך כטייס מעבורת בנאס"א. ואני לא צריך לספר לך כמה טייסי מעבורת מרוויחים ובאיזה ביטחון הם חיים. ואני כן מתנדב לכוחות המזויינים של אמריקה, או יותר נכון לצי בתור טייס, ואני כבר מכיר ממבט ראשון איך בנויים הכוחות המזויינים. שם אין כזה דבר וותק! אתה לא מקבל דרוגות על פי שניים. נגיד אני ואתה התנדבנו באותו הזמן, אבל אתה יצאת להילחם בחזית ואני אומנם גם יצאתי להילחם, אבל לא עשיתי משהו מיוחד, אתה יכול לקבל דרגה של תת אלוף(אם אתה רוצה אני אביא לך את השם של הדרגה הזו אצלהם) ואני אהיה עדיין סגן משנה, למה? כי אתה יצאת להילחם והוחכת שמגיע לך ועשית דברים חשובים. ושם המפקד יכול מחליט בכמה שניות אם לעלות אותך דרגה או לא ולא צריך להגיש בקשות או טקס מיוחד. שם אין כזה דברים שאתה צריך לחמם לאיזה נגד מטומטם את השירותים, זה נקרא אפליה והמפקד שדרש את זה מועמד לדין ומושעה מתפקידו אוטומטית בגלל העמדה לדין. כדי שתלמד קצת על הכוחות המזויינים של אמריקה לפני שתדבר.
 

masorti

New member
אתה מסוגל לא לטעות בהודעה אחת?

בארה"ב היה גיוס חובה במלחמת העולם השנייה ועוד איך. למעשה כבר מ-1940 (כשארה"ב עדיין היתה נייטרלית) היה גיוס חובה. הנה לך לינק לויקיפדיה בעברית. נא עיין מה קרה ב- 16 בספטמבר 1940. עיין גם כאן. (בהמשך הורחבה המתכונת של חוק זה בגיוס נרחב) לגבי שאר השטויות שכתבת על הצבא האמריקני חבל אפילו להגיב. "ושם המפקד יכול מחליט בכמה שניות אם לעלות אותך דרגה או לא ולא צריך להגיש בקשות או טקס מיוחד"
לפחות תבדיל בין העלאה בדרגה או מינוי בזמן רגיעה שנעשים בצורה מסודרת, לבין מינוי בתנאי קרב שנתון בסמכות המפקד בשטח.
 

kutz2

New member
מסורתי את המלחמה הפרטית שלך

תעשי מחוץ לפורום,אותנו זה לא מענין,תודה יהודה
 

masorti

New member
המלחמות הן לא פרטיות שלי...

אם לא שמת לב, האבירן הזה עיצבן את כולם בפורום. אז לימדתי לקח את הבור השחצן הזה.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
בני- מה ששריקה אמרה הוא שכאחד מלקחי השואה, הרינו מצווים להושיט יד לנרדפים ונשחטים באשר הם. בהחלט רלוונטי, בעיניי לפחות, לפורום שואה, גם אם לא כולם מסכימים למסקנתה (אני כן). אבל מה שאבירן אמר הוא הרבה יותר מלשבח את ארה"ב- זו זילות חיי-אדם,זהו כתם על הפורום, וחבל לי מאד שאתה בוחר לא לנקות אותו.
 

תותח9

New member
רק שתדע

הפליטים שקלטה ישראל ברחו מהקומוניסטים, והיו תומכי ארה"ב, לא מתנגדיה רבים מהם דווקא ממוצא סיני ובכל אופן, נהג בגין כראוי כשהציל אנשים על סף מוות וטביעה, ללא קשר לדעותיהם ומוצאם
 
חייבים לתת להם מעמד של פליטים-בתנאי

שגם יטפלו בהם כמו שצריך. ממש - סל קליטה, לימוד שפה, דירה, עבודה וכד' - ממש, הכל. אחרת - זה לא שווה ורק יהיה גורם נוסף לפערים חברתיים או עוד פצצת זמן שתשב על סף ביתנו. ובגלל שאני בטוחה שהמדינה שלנו לא תעמוד בכך - בדיוק כמו שלא הצליחה לקלוט כמו שצריך את העליה מאתיופיה וכן מארצות מרכז אסיה - אז, אני שואלת את עצמי האם זה הוגן לטעת בפליטים האומללים צפיות שווא... בקיצור - צריך לחתור לתכנית בינלאומית. כלומר - הפניית תקציבי סעעד בינאלומיים למדינות שיסכימו לקלוט את הפליטים מסודאן - וכמובן, לקבוע תקן (או "סל") שיוגדר על מנת לטפל בהם ועל מנת לתת להם סיוע וייחס הולמים... ולפקח על הכל.. כי ידוע, שהרבה מהתקציבים של ארגוני סיוע לאו דווקא מגיעים לכתובת הנכונה...
 

I am kane

New member
פליטים מסודן

חברי הפורום, מכובדיי ערב טוב. אני קצין מודיעין וסיור בצה"ל. לפני בערך שנה, לפני שנפצעתי בלחימה בעזה החזקתי את גזרת הגבול הצפוני עם מצרים, שכידוע פרוץ ומאפשר מעבר קל מאוד לכל מה שאפשר להעלות על הדעת. פליטים מרצח העם בסודן מגיעים לגבול (במספר נקודות ידועות מראש) בסיוע מורי דרך בדואים מסיני. עם כל הצער שבדבר, אני יודע לאיזה יחס הם זוכים ומה הנהלים המקובלים והנהוגים בצה"ל לגביהם. ובכל זאת, אתם חייבים להבין שהאיום מסיני הוא אדיר, והפיגוע באילת (29.1) מהווה דוגמה זעירה ופעוטה לממדיו ההולכים וגדלים של האיום הזה היום. לבד מכך, בכדי לסבר את האוזן, הפליטים הללו מגיעים בקבוצות בכל פרק זמן מסוים, כל קבוצה מכילה לרוב כ500 פליטים. בזמנים בהם מגיעות קבוצות כאלו, נתפסים מדי ערב בגבול כ30 פליטים, וזה רק בגזרה הצפונית של הגבול. גם אם היינו רוצים מאוד, אין לנו איך לעזור לפליטים האלה. קחו את נקודת המבט, הספק מערכתית ספר ריאלית הזו כדי לסבר את האוזן. מי שבאמת מעמיק בנושא ורוצה להיכנס יותר לעובי הקורה בנוגע לאיום הגלום בפליטים המגיעים בדרך סיני. אשמח לענות בפורום מצומצם ואישי יותר. תודה.
 
למעלה