חובת אפשרות תשלום בכ.אשראי

idanvi77

New member
שלום
רציתי לשאול האם בית עסק (מסעדה, במקרה הזה) חייב לאפשר תשלום בכרטיסי אשראי על עסקאות שבין עשרות למאות שקלים? בעיר מגוריי יש מסעדה שלא מאפשרת להשתמש בכרטיס אשראי, או ש"עושים פרצוף" ובודקים אם אפשר לקבל אישור מיוחד מהמנהל. ברירת המחדל היא להפנות אותי לפיצוציה שמעבר לכביש כדי להוציא משם מזומן. זה מאוד מוזר לי שיש התנהלות כזו. בכל זאת, בילוי במסעדה - לא סכום קטן.

אני זוכר שלפני שנתיים, במעמד התשלום, אמרו שיש להם "כרגע" בעיה במערכת החיובים. לא עשיתי עניין והלכתי להוציא כסף. אבל אני רואה שזו התנהלות קבועה.

lemner40

Well-known member
שלום
רציתי לשאול האם בית עסק (מסעדה, במקרה הזה) חייב לאפשר תשלום בכרטיסי אשראי על עסקאות שבין עשרות למאות שקלים? בעיר מגוריי יש מסעדה שלא מאפשרת להשתמש בכרטיס אשראי, או ש"עושים פרצוף" ובודקים אם אפשר לקבל אישור מיוחד מהמנהל. ברירת המחדל היא להפנות אותי לפיצוציה שמעבר לכביש כדי להוציא משם מזומן. זה מאוד מוזר לי שיש התנהלות כזו. בכל זאת, בילוי במסעדה - לא סכום קטן.

אני זוכר שלפני שנתיים, במעמד התשלום, אמרו שיש להם "כרגע" בעיה במערכת החיובים. לא עשיתי עניין והלכתי להוציא כסף. אבל אני רואה שזו התנהלות קבועה.
אף אחד לא חייב להשתמש בכרטיסי אשראי.

GoldenEyes

Well-known member
שלום

אין חובה בחוק על כיבוד כרטיסי אשראי או קבלת שיקים
לכל בית עסק יש את השיקולים שלו
כמו שיש הרבה בתי עסק שלא מוכנים לקבל שיקים
חברות האשראי גובות עמלות מבתי העסק (מגדילות לעשות אמריקן ודיינרס ) - וייתכן שהגיע למסקנה שלא משתלם לו.

evike

Well-known member
מנהל
הערה קטנה - הכספומטים שמחוץ לבנקים, גובים עמלה גבוהה יותר מאשר אלה שצמודים לבנקים.

למעלה