חובת הדיווח שלא במסגרת התפקיד המקצועי

KFIRB

New member
חובת הדיווח שלא במסגרת התפקיד המקצועי

שלום רב,

כאזרחים קיימת עלינו חובת הדיווח במקרה של חשד לפגיעה בקטין, כמו-כן , לאנשי מקצוע יש חובה מיוחדת גם אם זה בחייהם ה"אזרחיים" שמחוץ לתפקיד (שופטים, אנשי חינוך אנשי טיפול, רופאים, אחיות ועו"ס).

השאלה שלי היא לגבי הדיווח - לצערי מעט מאוד מדברים על זה בלימודים (ובהשלמות עוד יותר פחות), למי הציבור מחוייב בדיווח ומתי? נניח פגשתי במדריך חוג שמכה את חניכיו, ואין מעליו מנהל , למי עליי לדווח- לעו"ס לחוק הנוער בעיר בה הוא עובד או מול המשטרה?

הרי אני (אולי בבורותי ותמימותי) מבין שפנייה לעו"ס חוק הנוער מגנה עליי מהחובה להוכיח חשד סביר , והעו"ס מחוייבת לשמור על אנונימיות וסודיות- עד כמה זה נשמר במציאות?

האם עו"ס לחוק הנוער מטפלת בקטינים שנפגעו ע"י מדריכי חוגים , או שהיא מטפלת רק בחשד ברקע משפחתי (לצערי מדובר בשני המקרים על אותו אדם).

הרי תלונה אנונימית- אני יודע מה המשמעות שלה, ותלונה שמית- אני חושש מהסיבות הברורות של התגלות השם ונקמה.

לפי החוק עלייך לדווח

לעו"ס לחוק נוער בעיר בה המקרה קרה או למשטרה.
אם מדובר במדריך חוג אני חושבת שהפנייה צריכה להיות למשטרה. לצערי מניסיוני המועט בנושא לא עושים כלום עם התלונות האלה, ולרוב הן נסגרות אלא אם היו תלונות קודמות.

לגבי למי לדווח כבר נענית

החוק אומר עו"ס לחוק הנוער או משטרה.
לגבי חובת לשמור על אנונימיות וסודיות-לא שמעתי על חובה שכזו אבל אפשר לבקש לשמור על אנונימיות. העו"ס יכולה להשמיט את פרטי המדווח מהדיווח למשטרה. מול האדם החשוד עצמו בד"כ לא חושפים את המדווח. גם במשטרה אמורים לשמור על המדווח.
לגבי החובה להוכיח חשד סביר-המשטרה (וגם עו"ס לחוק הנוער) אמורה לבדוק את הדיווח בכל מקרה אבל צריך מספיק פרטים ומידע.
למיטב ידיעתי בפגיעה ע"י אדם ממסגרת חינוכית, המשטרה בודקת ומטפלת.

sher2004

New member
לי היה מקרה בו דיווחתי

לפקידת סעד על אלימות במשפחה, ההחלטה לוותה בהרבה לבטים וחשש להיתגלות מאחר ואני מכירה את הקורבן. לבסוף דיווחתי בעילום שם והמקרה טופל, הרגשתי טוב עם ההחלטה, שעשיתי משהו בנידון.

למעלה