חובת ההוכחה במכירה טלפונית, על מי?

qwerto

New member
חובת ההוכחה במכירה טלפונית, על מי?

שלום רב, אימי לקוחה של ספקית אינטרנט מסוימת מזה יותר משנה, לפניי מספר חודשים התקשר אלייה נציג החברה וביקש לשדרג את מהירות האינטרנט שלה והיא סירבה.
להפתעתי בבדיקת החשבוניות האחרונות שלה עולה כי אותו נציג החליט לתעד במחשבי החברה כאילו אימי הסכימה ואין ברשות החברה שום הוכחה אחרת לקבלת ההסכמה.
מיותר לציין שאת פרטי גרטיס האשראי יש לחברה מעצם היות אימי לקוחה, ולשאלתי- החברה טוענת שהקלטת השיחות מתבצעת רנדומאלית, ובמקרה הזה לא הייתה הקלטה.

אני עדיין במשא ומתן עם החברה כדי שיחזירו את הסכום שנגנב, אך הייתי רוצה לדעת בכל זאת: האם יש על החברה חובה כלשהיא להוכיח או אף להקליט את קבלת ההסכמה המפורשת שלנו לעסקה? אשמח אם נותן התשובה יוכל גם לספק הפנייה לסעיפי החוק או פסקי הדין שעליהם הוא מסתמך, שהרי זה מובן מאליו שלא אוכל לפנות בעתיד לבימ"ש ולחזק את טענותיי ב"בפורום תפוז אמרו לי ש..." חחחח

תודה!

רק שאבין נכון:

יש להם תיעוד במערכת שאומר "הלקוחה אישרה כך וכך", אבל אין להם את ההקלטה? אין מסמך חתום? אישור במייל?

אסף.

עסקת מכר מרחוק:

על פי סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, בשיווק מרחוק קיימת חובה לגלות לצרכן את כל הפרטים המהותיים של העסקה, לרבות פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה. כמו כן, על העוסק לספק לצרכן בכתב , לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל את כל פרטי העסקה.

אני מניח שלא סיפקו לך מסמך כזה בכתב.

qwerto

New member
תשובות...

לגביי אם הם סיפקו את פרטי העסקה בכתב, אני לא יודע בוודאות, אני צריך לבדוק שוב באימייל (זה נחשב בכתב?) ובבית ואתן לך תשובה על כך.

לגביי מה שיש להם, כן, הבנת נכון- נציגת השירות אומרת שהשיחה תועדה בכתב אצלהם במערכת בסגנון "דיברתי עם הלקוחה והצעתי כך וכך והיא הסכימה"... זה הכל! לא הקלטה, בוודאי שלא חתימה או פקס או שום דבר אחר לבסס את הטענה שלהם בדבר האישור.
ואגב, גם אם הם שלחו לי אימייל או מכתב (לא רשום), זה עדיין לא אומר שכשאני שם לב לגניבה שבוצעה רק אחריי כמה חודשים, אז זה הופך אותה לחוקית- נכון?

qwerto

New member
הם כן שלחו מייל

בדקתי באימייל ומסתבר שבתאריך 9/7/12 הם שלחו אימייל:

לקוח יקר,
בהמשך לפנייתך, בוצע עדכון לחבילת הגלישה שלך באינטרנט.

חבילת הגלישה פעילה מתאריך 09/07/12:
אינטרנט מהיר בכבלים במהירות מירבית 12Mb/1000Kb במחיר 69.9 ש"ח לחודש למשך שנה ללא התחייבות. המחיר כולל מע"מ

בתום התקופה יועבר מנוייך לחבילת הגלישה הכוללת:
אינטרנט מהיר בכבלים במהירות מירבית 12Mb/1000Kb במחיר 79.9 ש"ח לחודש. המחיר כולל מע"מ

חבילת הגלישה הינה בכפוף ל הסכם המנוי ו התנאים הכלליים ב ????.

במידה ותחליט להתנתק משירותי החברה, תוכל לבקש להשאיר את תיבת הדוא"ל שלך פעילה למשך 6 חודשים או להגדיר "עקוב אחרי"
לכתובת דוא"ל שתמסור לנציג השירות, לאחר 6 חודשים יופסק השירות.

לפרטים נוספים, הינך מוזמן להיכנס לאתר הבית של ?????.

בברכה,
מוקד שירות הלקוחות"

ועכשיו מה? זה הופך את הגניבה לחוקית? עדיין אין להם כל ראיה לאישור!
מה דעתך?

למעלה