חובת התייצבות

Wing Chan

New member
חובת התייצבות

היי
האם חלה חובת התייצבות למיל' ללא צו, בהתראה טלפונית של יומיים לפני תחילת השמ"פ - שלא במצב חירום?
תודה

אושי231

New member
מה הכוונה ללא צו?

יכול להיות שהצו נשלח, פשוט לא הגיע בגלל תקלה בדואר או שלא עדכנת כתובת.
זה מצריך בירור מעמיק מול הקישור.
אם לא נשלח צו כלל ואין לכך אישור אלוף- אין עליך חובה להגיע.
אם נשלח צו אך לא הגיע אליך- תצטרך אתה להוכיח שהוא לא הגיע אליך, אחרת אתה מחוייב בהתייצבות.

בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לקפ"צ ולעשות איתם בדיקה ספציפית לנושא שלך.

נצל"ש התייעצות בנושא

אצלי ביחידה באופן קבוע שולחים את הצווים ברגע האחרון, וזה דבר ידוע שהצווים מגיעים או באיחור רציני כך שההתראה ממש קצרה, או אחרי המילואים עצמם (או שלא מגיעים בכלל), וקצינת הקישור תמיד אומרת "אבל שלחתי".

דבר כזה קרה גם הפעם, התקשרו לוודא שקיבלתי את הצו, עניתי בשלילה ואמרו לי שאני אדע שיש לי מילואים של 3 ימים בשבוע הבא. עניתי שההתראה קצרה מדי, החיילת שדיברתי איתה אמרה שייצרו איתי קשר בהמשך - מה שלא קרה. הצו הגיע בסוף - שבוע לפני המועד, כשלפי חותמת הדואר נראה שזה לא שהדוור שלי התעכב במסירה.

הבוס שלי הודיע שאני אשכח מזה שהוא משחרר אותי בכזאת התראה קצרה, והוא מוכן גם לכתוב מכתב בנושא. שאלתי: מה אומרות הפקודות לגבי התראה שכזאת? ואשמח לקבל גם המלצה לנוסח למכתב מהבוס.

אושי231

New member
שלום לך חברה

מזמן לא ראיתיך

והאמת שהיום תכננתי לעשות סיבוב בפורום שלך.. כפי שנאמר- "בצאתי לקראתך, לקראתי מצאתיך" :)

אני רוצה שתסתכלי על הצו מצד שמאל למעלה ותבדקי האם יש עליו הודעת חריגות באותיות אפורות קטנות "גיוסך יותנה בחתימתך על כתב הסכמה"
במידה וזה רשום- הצו הינו חריג! ואת אינך מחוייבת בהתייצבות.
אם זה לא רשום- הצו הינו זמין, כלומר הופק בזמן וראיית הצבא שמה שהופק בזמן גם נשלח בזמן ולכן את מחוייבת בהתייצבות.
ברם אולם- ייתכן כי הצו הופק בזמן, אך האם אכן נשלח בזמן? דרושים 12 ימים לשליחה לפני מופע של עד 3 ימים. האם החותמת המופיעה על צידו החיצוני של הצו מאשרת כי ישנם 12 ימי התראה?
במידה ולא, אני ממליצה לך בחום:
1. לדבר עם קצינת הקישור ולעמת אותה עם המידע הזה. היא תשכיל להבין כי הצו נשלח בהתראה חריגה ואינך מחוייבת בהתייצבות.
2. לעדכן בכך את המג"ד, אלו בעיות חוזרות ונשנות אצלכם ביחידה. מדוע זה כך ואיך נמנעים מכך בפעם הבאה?
3. במידה וקצינת הקישור אינה נותנת לך מענה מספק- זה הזמן לפנות לקפ"צ/ לקצין העיר על מנת שייתנו דעתם בנושא וינחו אותך אם להתייצב או לא.

אם נשלח הצו בזמן וההתעכבות במסירה הייתה של הדואר- "זבש"ך" ואת תהיי חייבת בהתייצבות אלא אם כן אדון בוס מדבר עם אדון מג"ד (מומלץ טלפונית) ומשחרר אותך מזה (נא ודאי כי את מקבלת צו ביטול ע"מ שלא תיווצרנה לך בעיות לאחר מכן)

עם קצינת הקישור אין מה לדבר

זו מי שהיו לה טענות על כך שצו לא הגיע, או שהגיע יומיים לפני המילואים וכל פעם טענה שהיא שלחה. כאמור, נשפטתי פעם על כך שלא התייצבתי אחרי שלא קיבלתי צו, ובפעם שהתייצבתי ללא הצו התברר שלקצינת הקישור לא היה מושג.

אין לי מג"ד כי אני לא שייכת לגדוד, המפקד בדיוק התחלף ואני יודעת שהמפקד הקודם יצא על הקישור בטירוף בגלל הקטעים האלו, אבל בכללי אין לי איך לתפוס אותו. במושל"ם כאמור לא מוסרים הודעות. החיילת שהתקשרה אלי ביקשה שאודיע, וכשביקשתי מספר שאוכל ליצור איתם קשר היא לא רצתה לתת ואמרה שהם יחזרו אלי, מה שלא קרה. זה מרגיש לי ממש הזוי לרדוף אחריהם...

לפנות לקפ"צ נשמע לי מוגזם. כאמור, התכנון הוא לפקסס מכתב מהבוס שלי בו הוא מבקש שיפטרו אותי מהמילואים, מה שהייתי עושה גם אם הצו היה מגיע בהתראה הגיונית (אנחנו בתקופה מאוד לחוצה).

ו-לגבי ההודעות החריגות

את זוכרת כמה שנים אני עושה מילואים, נכון?
יש דברים שלא צריך להגיד לי לבדוק, אני יודעת איך נראה צו ומה זו הודעה חריגה ואיך לחפש אותה (והיא לא מופיעה) ואני גם מכירה את קצינת הקישור שלי, ויודעת שלגישתה גם אם הצו לא הגיע זה אומר שהוא נשלח ושאני חייבת להתייצב. יש לה גם שיטה - היא מוציאה את הצווים ביום חמישי כשיום חמישי המדובר הוא 12 יום לפני המועד, אבל הצווים מגיעים לדואר רק ביום ראשון, ככה שבפועל אף אחד לא מקבל אותו בזמן - אבל החותמת היא של 12 יום לפני וזו "התראה חוקית"... וככה זה גם כשהצווים לא מגיעים בכלל. בהשתלמות האחרונה הצו הגיע אחרי התאריך המיועד.

ולאחר בדיקה חוזרת

התאריך כעיקרון הוא 12 ימים בדיוק אם זה כולל את יום שליחת הצו ואת שבת.

אני נשפטתי פעם על מקרה כזה

לא קיבלתי צו, לא הייתי היחידה, התקשרו גם אלי יומיים לפני ואמרתי שההתראה קצרה מדי ושלחו לי זימון למשפט, יחד עם מילואימניק נוסף שלא קיבל את הצו. הבאתי מכתב מהבוסית בו היא כתבה שהיא לא הסכימה לשחרר אותי בהתראה קצרה והיא מבקשת שלהבא יתנו התראה ארוכה יותר. יצאתי זכאית, הבחור השני נדרש לשלם קנס.

בפעם אחרת לא קיבלתי צו להשתלמות וגם לא התקשרו, אבל ידעתי על ההשתלמות בגלל שהתקשרו אלי שבועיים לפני כן לשאול על תאריך מועדף. פנייה למושל"ם לא הניבה תוצאות (הציעו לשלוח לי צו חדש - יום לפני...), גם לא מסרו את ההודעות שלי לקצינת הקישור, את זה גיליתי כשהתייצבתי ללא צו והיא ממש הופתעה לגלות שלא קיבלתי צו.

המפקד שלי אמר שזה קרה עם עוד רבים וטובים כי קצינת הקישור פישלה והוא יטפל בזה, אבל זה קרה שוב... באופן לא מפתיע.

למעלה