חובת התקנת דודי שמש

חובת התקנת דודי שמש

אינני מבין את ההגיון בחובת התקנת דודי שמש בבנינים גבוהים מעל ואפילו מתחת ל - 8 קומות.
נכון שדוד שמש חוסך בחשמל אבל התשלום הוא בבזבוז מים. המרחק שבין הדוד לבין הברז הולך וגדל ככל שגובה הגג גבוה יותר. המים המצויים בצנרת ( סדר גודל של 0.3 ליטר למטר אורך )הם קרים כקרח ועד שמגיעים המים החמים הרבה מים מבוזבזים לריק.
פתוח שיטת בניה בה קולט השמש והדוד יותקנו בגובה גגה של כל דירה יחסכו כמויות מים גדולות.
כדי גם לחשוב על האפשרות של קולט שמש אחד לכל הבנין או מוטב לצייד את הגג בתאים פוטואלקטריים ולהשתמש בחשמל הנוצר לחימום מים בדוד חשמלי רגיל.
 

zvir1

New member
הממוצע הוא 12 מטר (4 קומות X3מטר)

ולפי מה שאתה אומר זה כ 4ליטר
1000 ליטר עולים 8 שקלים
4 ליטר =3 אגורות.
ואת זה שומרים בדלי ומשתמשים בו להדחת האסלה.
לא כדאי לעבור לכל פתרון אחר.
מ.ש.ל.
 
חבל על כל טיפה

אני מתייחס לכמויות ולא לעלויות. מבחינת עלויות דוד השמש איננו הכלי הזול ביותר לחימום מים.
קח בחשבון משפחה ממוצעת בת 5 נפשות שכל אחד מתרחץ בזמנו הוא וכל אחד מבזבז את ה- 4 ליטר על פי הדוגמא שלך.
בנוסף, אם נגביה את הבנין מעבר ל - 4 קומות ל- 8, 16 או 24 אתה חייב במיכל גדול (כדי 40, 80 ו- 120 ליטר על פי חשבונך)לשמירת המים לצורך שטיפת האסלה.
 

loco58

New member
הפתרון הוא מערכת החלפת חום

זהו פתרון המיושם בבניינים גבוהים כבר לפחות עשור (למיטב ידיעתי), שבו הקולטים מחממים מים במערכת סירקולציה סגורה המחברת בין הדודים הקיימים בכל דירה בנפרד. כלומר, לכל דירה יש דוד משלה המקבל את החום שלו מהמערכת הכללית, כל אין בזבוז מים במקלחת יותר מאשר במצב של התקנת הקולטים ליד כל דירה.
כמובן שפתרון זה אינו חף מבעיות (ככל שמתרחקים מהקולטים המים מתחממים פחות, עד מצב שבקומות התחתונות המערכת כבר אינה אפקטיבית), אבל הוא פשוט יותר מזה שאתה מתאר.
 

down under

New member
עוד רחוק מלעבור בכנסת

זה אפילו לא עבר בקריאה ראשונה.
בינתיים רק הממשלה אשרה זאת בוועדת השרים לחקיקה.

לא כל יוזמה של הממשלה בסופו של דבר עוברת בכנסת.
 

zvir1

New member
אנחנו לא מבזבזים מים אדון רוזנצביג

אנחנו משתמשים במים כאלו להדחת אסלות, לא משתמשים במייבש, תאורה רק LED ו CFL ועוד הרבה דברים .
להשתמש בקולט סולארי חשמלי לחימום מים זה פשוט לא יעיל. היעילות התרמית של דוד שמש היא כ 60% ושל קולט PV כ 15% במקרה הטוב וזה לפני הפסדים בחימום.
 
אבל אם קולטי השמש יותקנו בגובה הדירה...

...אז רובם לא יעשו את העבודה שלשמה הם מיועדים, כי מבנים אחרים יסתירו את השמש...
 
למעלה