חוב חשמל לאחר סיום חוזה - איך כדאי להתנהל מול הדייר?

darkgod7

New member
חוב חשמל לאחר סיום חוזה - איך כדאי להתנהל מול הדייר?

לאחר סיום חוזה ויצאה מהדירה הדייר ביקש לדחות את כל תשלומי החשבונות לחודש הבא. לאחר חודש שילם הכל חוץ מהחשמל. בשלב מסויים התברר שיש כמה חשבונות חשמל אחרונים שלא שולמו. התקשרנו לחברת החשמל ביחד כדי שישלם אך כרטיס האשראי שלו לא עבר. הדייר אמר שאין באפשרותו לשלם את החוב (2000 ש"ח) ושהוא ישלם אותו בחודש הבא.
החשש העיקרי שלי הוא שבגלל חוב של כמה חודשים עלולים לנתק את החשמל מהדירה. חשש השני הוא מה לעשות אם גם בחודש הבא הוא לא יוכל לשלם (כרגע האשראי סירב לו עבור 2000 ש"ח בפריסה של 10 תשלומים).

נ.ב. מבחינת הבטחונות יש צ'יק פתוח לפקודת חברת החשמל.

אם אין לו כסף לא יעזור לך הצ'ק

הוא יחזור.
איזה בטחונות הוא נתן לך עם החוזה?
על שם מי החשבון חשמל?

darkgod7

New member
החשבון על שם הדייר

אין בטחונות נוספים חוץ מצ'יק פתוח נוסף "לבטחון".

כרגע באמת נראה שהוא יחזור (למרות שיש לו היסטורייה של התנהלות קצת בעייתית) אבל הבעיה היא שלא ברור כמה זמן יש לי לפני שיתנקו את החשמל, כבר היום יש התראות ויש דיירים חדשים בדירה. ואם ינתקו מחר את החשמל? גם לא תהיה לי ברירה אלה לשלם בעצמי וגם תיגרם אי נוחות לדיירים הנוכחיים.

זה חיובי שהחשבון על שמו

תנסה קודם כל להחליף את שם הלקוח, לראות אם זה אפשרי מבחינת חברת חשמל, כי כל עוד החשבון על שמו, הוא צובר חובות וריביות גם אם הוא כבר לא גר שם.
אם אפשר להחליף שם לקוח ולהעביר את החשבון על שמך או שם השוכרים החדשים, ולנעול את החשבון של הדייר הקודם כחוב על שמו- זה עשוי לפתור בעיות.
אם זה לא אפשרי, אז כן, אתה תאלץ לשלם ולהפוך להיות הגובה של החוב במקום חברת חשמל.

darkgod7

New member
לא ניתן להחליף את שם הלקוח לפני שהחוב שולם

פניתי דרך סמס לחברת החשמל, נאמר לי שלא ניתן להחליף בעלות כל עוד יש חוב ישן בחוזה.

darkgod7

New member
אחת השאלות שאני שואל - האם מותר/רצוי להשתמש בצ'יק ביטחון

אני לא אוהב את הרעיון אבל אם הצ'יק חוזר יש לי יכולת פשוטה יותר (כך נראה לי) לגביית החוב בהמשך. ניתן לפנות בשלב מאוחר יותר להוצאה לפועל ולדרוש את הסכום הספיציפי של החוב.

נסה אולי רעיון נוסף.וודאי יש ערב-ים לשוכר

אם כן הם חתומים על שטר חוב לפקודתך.דבר איתם,ספר הסיפור,הבהר להם כי כדאי שהם ילוו לשוכר את הסכום הדרוש לסגירת חשבון בחברת החשמל.
תתנסח בעדינות אך תבהיר להם כי למרות שאינך רוצה ,בלית ברירה ,תיאלץ לממש את שטרות החוב ואז הם יאלצו לשלם סכום הגבוה יותר מסכום החוב לחברת החשמל שכן תצטרך לפנות לעו"ד ולפתוח תיק בהוצאה לפועל וכל ההוצאות הללו יהיו על חשבונם.
סביר להניח כי במקרה כזה יעדיפו הערבים לסגור החוב של החשמל כדי להימנע מעלות גבוהה בהרבה של מימוש הערבויות.
בנוסף הנה לינק של חברת החשמל.שלח מייל לפניות הציבור בנושא .אתל תסתפק במה שאמרו לך בטלפון.https://pua.gov.il/PublicInquiries/FQA/Pages/Default.aspx

darkgod7

New member
תודה על הקישור, שלחתי שאלה לפניות הציבו, נראה מה תהיה התשובה

בעניין העברת בעלות אל דייר חדש בזמן שיש חוב.

יופי שמח לעזור ולו במעט.מקווה שתעדכן בפורום לגבי תשובת חברת

החשמל.מעניין האם הם יסכימו למרות החוב להעביר את מונה וחשבון החשמל מהשוכר על שמך או על שם שוכר חדש.
נתקלתי בהרבה בעיות בנושא השכרת דירות אך ספציפית בנושא זה לשמחתי לא נתקלתי.לכן ,אשמח לעדכון שיחכים אותי ואת קוראי הפורום.מחזיק אצבעות שתצליח.

darkgod7

New member
חזרו אלי מרשות החשמל - בגדול, אין להם מה לעשות

בחורה נחמדה התקשרה אלי ובגדול יש 2 דברים:
* אם אני רואה שהדייר היוצא לא משלם אני יכול לייצור קשר עם רשות החשמל שוב והם יעבירו פנייה לחברת החשמל כדי לראות מה הם מציעים. לא ברור מה זה יכול לתת, אולי דחייה במועד ניתוק החשמל או משהו כזה.
* אם הדייר (בעל החוב) יעביר על שמו את החשמל בדירה החדשה - חברת החשמל אוטומטית תעשה איחוד חובות, במקרה הזה כנראה שהבעיה תיפתר.

נסה אולי להתייעץ בפורום חוק ומשפט

אולי להם יש רעיון.מאוד מטריד אותי שבכל חוזי שכירות אומרים לרשום את חשבון החשמל על שם השוכר וגם חברת החשמל ממליצה את זה אבל,כאשר השוכר יוצר חוב אין הם מוכנים להעביר את החשבון חזרה למשכיר או לשוכר חדש ללא חובות.
אני סבור כי לו נתקלתי בבעיה כמו שלך הייתי פונה במייל לרשות החשמל ומתלונן על חברת החשמל אשר בפירסומים שלה מעודדת משכירים להסב את חשבון החשמל על שם השוכרים אך כאשר נוצר חוב היא לא מוכנה לרשום את חשבון החשמל חזרה על שם המשכיר בגלל החוב, ונוצרת סכנה של ניתוק חשמל בדירה לשוכר חדש וגם נוצר קושי של רישום החשבון חשמל על שם שוכר חדש.
פעולה זו של חברת החשמל נראית לי תמוהה בלשון המעטה ויש מקום להתערבות של רשות החשמל במתן פיתרון.
במאמר מוסגר רק אציין כי נתקלתי בבעיות שונות בתחומים אחרים בהם הרשות המפקחת אילצה את החברה להיענות לבקשתי.במקרה אחד הפיקוח על הבנקים נתן הוראה לבנק הפועלים לא לכבד שיק שזוייף למרות שהבנק אישר וגרע את סכום השיק מהחשבון וסירב לכל בקשה בנדון.כך שלא יזיק לשלוח מייל תלונה ברשות החשמל על המיקרה שלך.יתכן והם יחייבו את חברת החשמל להחזיר את החשבון על שמך נקי מחובות.

darkgod7

New member
הגיוני! כבר פניתי לרשות החשמל וכרגע הם לא הציעו פתרון למעט

במידה והחוב לא הוסדר לחזור אליהם בעוד כמה זמן כדי לפנות דרכם לחברת החשמל וזאת בערך בשאלה "מה אפשר לעשות" להבנתי. כלומר רשות החשמל לא הציעו משהו ספציפי.
אולי עלי לנסות ללחוץ ולדרוש מרשות החשמל שיכריחו העברת בעלות על החשבון למרות החוב אם כי מבחינתם הם אמרו שזה בלתי אפשרי.

זה באמת קטע מאוד בעייתי, כי למעשה הנוהל הזה של חברת החשמל כופה על משכירים לכסות חובות במקרים כאלו, ואם נלך למקרה הספציפי הזה כדוגמה - למעשה העובדה שאדם X לא שילם חשבון חשמל, יוצרת פגיעה משמעותית באדם Y, שהינו בעל הדירה, בכך שאם ינתקו לו את החשמל מהדירה על חוב שלא שלו, הוא לא יוכל להשכיר אותה לאחר.

אני חושבת שיש מקרים בהם יש מקום לגמישות גם בתאגידים שכאלו.

את מנהלת את הפורום זמן רב לפני שהצטרפתי.האם נתקלת

במקרה כזה או דומה.אם כן כיצד זה הסתיים.פשוט מעניין אותי כי למרות רקע רב וחלקו בעייתי בתחום לא נתקלתי בפועל בבעיה הספציפית.
מעניין האם עיריה(ארנונה),תאגיד מים(מים),חברת גז אשר המשכירים דואגים לרשום את החשבונות על שם השוכרים כיצד הן מתנהגים כאשר נוצר חוב.
לגבי ארנונה שנרשמה על שם השוכר לא נתקלתי בבעיה בעיר מגורי ולמרות החוב הוחזר הנכס חזרה על שם המשכיר נקי מכל חוב ,כאשר העיריה היא שצריכה לרדוף אחר השוכר לקבל את אשר מגיע לה.

לא נתקלתי במקרים כאלו בעבר

אם כי למען האמת, משכירים הגיעו לפורום יחסית לאחרונה, רוב שנות פעילות הפורום רוב החברים היו שוכרים.

אני מניחה שמקרים כאלו קורים, ושישנם מקרים בהם בעלי הדירה מעדיפים לספוג את החוב בלית ברירה רק כדי לסגור את הסאגה. הועלו גם כאן וגם במקומות אחרים סיפורים על שוכרים שגרמו לנזקים איומים, והערבויות שנתנו לא כיסו את העלויות, וזה במידה והיה מה לגבות - כשלצ'ק ביטחון אין כיסוי, לא תמיד יש מה לעשות.

יש חברת פורום שסיפרה שהדרך בה בעלי הדירה שלה התמודדו עם חובות שהשאירו הדיירים הקודמים, היה להעלות את שכ"ד לשוכרים החדשים, הבעתי כבר את דעתי הלא חיובית בנושא.

עם ארנונה המצב פשוט יותר, היות שחובות ארנונה לא דורשות הפעלת סנקציות כלשהן כמו במקרה של חשמל ומים. במקרה של תאגיד גז זה גם לא נראה לי בעייתי, כי אם הם מנתקים את הזרם בגלל חוב אפשר להתחבר לחברת גז אחרת.

darkgod7

New member
הערה: צ'ק חוזר = דרך הקצרה ביותר להוצאה לפועל (למיטב ידיעתי)

למיטב הבנתי ציק זו התהחייבות לתשלום ואם ציק חוזר זאת הדרך הכי פשוטה לפנות להוצא לפועל. נראה לי שכל מה שצריך זה את הכתובת והת"ז של בעל הציק.

תלוי (צ'ק זה באמת אמצעי הערבון הכי "חלש")

אם הצ'ק הוא כבר ע"ש חברת החשמל, אז חברת החשמל הם בעלי החוב (מה שקורה עכשיו בעצם עם החשבון הלא משולם) והם צריכים לנקוט בהליכים נגד החייב.
אם הצ'ק הוא פתוח, ואתה יכול לכתוב שם את שמך והצ'ק חוזר, אז אתה הופך להיות בעל החוב.
מבחינת הוצאה לפועל: אם אתה החייב ורוצה לפתוח תיק בהוצאה לפועל, זה לא כזה בצ'יק. אתה פונה לעו"ד (הוצאה נוספת שהשוכר יצטרך להחזיר לך) ששולח מכתב התרעה, אם זה לא עוזר, אתה פותח תיק בהוצל"פ (יש אגרה, עוד הוצאה) והם שולחים לשוכר אזהרה. אחרי חודש, אם הוא לא פרע את חובו, מתחילים עיקולים. בהנחה שיש מה לעקל. אחרי זה מתחילות הגבלות (רישיון נהיגה, חשבון בנק) ויש ריבית על החוב.
להגיד שזה מאלץ אותו לשלם? לא.
אנשים יכולים לחיות עם עיקולים והגבלות ועדיין לא לשלם. לא שזה נעים.
בקיצור, תקווה לא להגיע לשם.

אין לי מה להוסיף על דברי החברים פה

ממליצה להתייעץ בפורום משפטי, אשמח אם תעדכן אותנו בממצאים ובהמשך ההתקדמות בנושא.

העלית סוגיה בעייתית ומעוררת מחשבה, היות שמצד אחד בעלי בית אחראים עושים את מה שאתה עשית - דורשים מהדיירים שיעבירו את החשבונות על שמם ובנוסף דורשים צ'ק ביטחון לפקודת הרשויות, אבל מסתבר שזה לא עוזר במצבים מסוימים - ונראה שהשוכר שלך נמצא במצב מאוד קשה, אם אין לו אפשרות לשלם 2,000 ש"ח.

במצב כזה הדבר שהייתי מנסה היה לפנות לערבים שלו, כפי שהוצע כאן, היות שמדובר בסכום שהוא לא גדול יחסית לחובות שבשבילם מבקשים ערבים מלכתחילה, אני יוצאת מנקודת הנחה שזה לא אמור להיות סיפור גדול, אבל אי אפשר לדעת.

למעלה